ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Șase luni până la aplicarea RGPD: companiile încă raportează un nivel redus de pregătire, arată un studiu DLA Piper

23 Noiembrie 2017   |   BizLawyer

• Pentru cele peste 200 de organizații care au răspuns la sondajul online DLA Piper intitulat Data Privacy Scorebox de la începutul anului, scorul mediu de aliniere la toate principiile cheie europene privind protecţia datelor a fost de 31,5% comparativ cu scor mediu de 38,3% pentru respondenții din anul calendaristic 2016.

 
 
Studiul desfășurat de firma internațională de avocatură DLA Piper a demonstrat că multe organizații încă au lacune semnificative în îndeplinirea cerințelor din Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD) cu șase luni înainte ca acesta să intre în aplicare.

Răspunsurile la sondajul online DLA Piper intitulat Data Privacy Scorebox pentru perioada ianuarie 2017 - octombrie 2017 au arătat că respondenții pentru perioada respectivă au demonstrat un nivel mediu mai scăzut de pregătire decât cei din perioada ianuarie 2016 - decembrie 2016.

Un raport detaliat privind constatările va fi lansat în ianuarie 2018 pentru a marca Ziua Protecției Datelor.

DLA Piper a lansat instrumentul intitulat Data Privacy Scorebox în ianuarie 2016 pentru a ajuta organizațiile din întreaga lume să își evalueze nivelul actual de maturitate cu privire la protecţia datelor față de colegii din industrie. Respondenții răspund la o serie de întrebări privind domenii cum ar fi stocarea datelor, utilizarea datelor și drepturile clienților, și primesc un raport bazat pe un sistem de puncte procentuale și recomandări.


Patrick Van Eecke, Partener și Coordonator la nivel global (Global Co-Chair) al practicii de protecție a datelor din cadrul DLA Piper declară: "Cu doar șase luni până la intrarea în vigoare a RGPD, este surprinzător faptul că, aflați în fața momentului intrării în vigoare, răspunsurile la sondajul Scoreboard din ianuarie au indicat o cădere, mai degrabă decât o creștere a nivelului de pregătire.

"Putem concluziona că primul val de respondenți, pe parcursul anului 2016, a fost caracterizat de un nivel mai ridicat de conștientizare a RGPD și, prin urmare, de pregătire. Dimpotrivă, cel de-al doilea val de respondenți, din ianuarie 2017, a realizat destul de recent că fac obiectul aplicării RGPD și, prin urmare, mai au mult de parcurs. Va fi interesant de analizat rezultatele pe sectoare din raportul nostru intitulat Global Data Privacy Snapshot 2018 care va fi lansat în ianuarie."

Ana-Maria Andronic, Coordonatorul Departamentului de Proprietate Intelectuală, Tehnologie şi Protecția Datelor din România, a comentat: "Este clar că există multe companii, atât mari, cât și mici, în Europa și în afara ei, care încă mai au de lucru și le sfătuim să ia măsuri cât mai curând posibil. Acestea sunt măsuri importante de conformitate cu noul cadru aplicabil de anul viitor, pe care nicio organizație nu își poate permite să le ignore."

RGPD se va aplica prelucrărilor datelor cu caracter personal efectuate de organizațiile care funcționează în cadrul UE și organizațiilor din afara UE care oferă bunuri sau servicii persoanelor fizice din UE. Guvernul britanic a confirmat că decizia Marii Britanii de a părăsi UE nu va afecta începerea aplicării RGPD.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1155 / 8856
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
Cele mai importante modificări normative de care companiile ar trebui să țină cont într-o procedură de achiziții publice, explicate de avocații Clifford Chance Badea. Proiectele firmei în această arie de practică
NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...