ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Scăderi ale producţiei de energie din termocentrale şi hidrocentrale şi creşteri de producţie în centralele eoliene, în primele 2 luni (INS)

12 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Resursele de energie electrică au totalizat 11,512 miliarde kWh, în scădere cu 731,4 milioane kWh, faţă de primele două luni ale anului trecut.

 
 
Producţia de energie electrică din termocentrale s-a redus cu 13,1% în primele două luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, la 4,986 miliarde kWh, cea din hidrocentrale a scăzut cu 16%, la 2,125 miliarde kWh, iar cea din centralele nuclearo-electrice, de 1,953 miliard kWh, a fost mai mică cu 0,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri.

Pe de altă parte, producţia din centralele electrice eoliene, în perioada ianuarie - februarie 2019, a fost de 1,456 miliarde kWh, în creştere cu 2,5 milioane kWh faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar energia solară produsă în instalaţii fotovoltaice a fost de 155,2 milioane kWh, în creştere cu 20,4 milioane kWh faţă de perioada corespunzătoare a anului 2018.


Resursele de energie electrică au totalizat 11,512 miliarde kWh, în scădere cu 731,4 milioane kWh, faţă de primele două luni ale anului trecut.

Producţia internă a însumat 3,346 milioane tep, în scădere cu 141.000 tep faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar importul a fost de 2,521 milioane tep.

Consumul final de energie electrică în această perioadă a fost de 9,686 miliarde kWh, cu 1% mai mare faţă de perioada corespunzătoare a anului 2018. Iluminatul public a înregistrat o creştere cu 2,2%, iar consumul populaţiei a crescut cu 13,6%.

Consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 1284,8 milioane kWh în scădere cu 100,2 milioane kWh.

Exportul de energie electrică a fost de 541,2 milioane kWh în scădere cu 731,1 milioane kWh.

În perioada ianuarie - februarie 2019, resursele de energie primară au crescut cu 0,5%, iar cele de energie electrică au scăzut cu 6,0%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Principalele resurse de energie primară au totalizat 5,867 milioane tone echivalent petrol (tep), în creştere cu 26.700 tep faţă de perioada similară din 2018.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16307 / 16740
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...