ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Signal Iduna raportează o creştere de 27% a volumului primelor brute subscrise, în 2020. Asigurările de sănătate individuale înregistrează o creştere semnificativă

07 Aprilie 2021   |   Agerpres

Numărul de contracte de asigurare în vigoare la finalul anului 2020 a crescut cu 9% faţă de anul 2019, ceea ce corespunde unui total de peste 190.000 de asiguraţi.

 
 
Compania de asigurări Signal Iduna Asigurare Reasigurare a încheiat anul 2020 cu o creştere de 27% a volumului de prime brute subscrise comparativ cu anul anterior, depăşind, astfel, valoarea de 120 milioane de lei, informează compania printr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
 
Compania rămâne lider al pieţei de asigurări de sănătate, potrivit celui mai recent raport emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară, se precizează în documentul citat.
 
Numărul de contracte de asigurare în vigoare la finalul anului 2020 a crescut cu 9% faţă de anul 2019, ceea ce corespunde unui total de peste 190.000 de asiguraţi.
 
"Anul 2020 a accelerat conştientizarea riscului şi nevoia de securitate. Tot mai multe persoane au înţeles importanţa unui suport real în momentul apariţiei unei situaţii neprevăzute, atât din punct de vedere al beneficiilor date de accesul la un consultant medical dedicat, cât şi al eliberării din presiunea asupra bugetului personal. În acelaşi timp, am observat un interes crescut pentru serviciile conexe, precum consultaţiile medicale la distanţă şi a doua opinie medicală, dar şi pentru produse care să ofere protecţie în cazul anumitor boli specifice, precum cele oncologice", a declarat Tiberiu Maier, CEO Signal Iduna Asigurare Reasigurare.
 
Compania a lansat la finalul anului trecut şi un serviciu de telemedicină, care oferă acces la consultaţii prin apel telefonic sau video pentru numeroase specialităţile medicale. "Fiind un serviciu nou în portofoliul companiei, am considerat important să aflăm opinia clienţilor cu privire la gradul de utilizare şi utilitatea acestuia. Astfel, în urma unui chestionar realizat la nivelul asiguraţilor noştri care au accesat telemedicina în perioada 15 decembrie 2020 - 15 ianuarie 2021, 92% dintre respondenţi au precizat că vor mai apela la acest serviciu, iar 88% au spus că informaţiile primite din partea medicilor au răspuns necesităţilor medicale", a adăugat Tiberiu Maier.
 
Potrivit comunicatului companiei de asigurări, asigurările de sănătate individuale înregistrează o creştere semnificativă, oamenii fiind tot mai preocupaţi de acoperirea riscului de îmbolnăvire şi de soluţiile care pot să răspundă acestei nevoi.
 
Pe de altă parte, tot mai mulţi clienţi se îndreaptă spre o achiziţie digitală. Compania a lansat recent 101 Invest, care este o asigurare de viaţă cu componentă investiţională, un produs 100% digital.
 
Signal Iduna este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, format în 1999 prin fuziunea între Signal Versicherungen, Dortmund şi Iduna Nova Group, Hamburg. În prezent, SIGNAL IDUNA este prezentă în Germania, Polonia, Ungaria, Elveţia şi România.
 
Pe piaţa locală, compania şi-a început operaţiunile în iunie 2008 iar portofoliul său include asigurări de sănătate private pentru familie şi pentru companii, asigurări de viaţă, asigurări de accident. Signal Iduna oferă soluţii de reasigurare, analiză şi servicii de consultanţă în ceea ce priveşte subscrierea riscului. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11907 / 16793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...