ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Simion (PwC România): Colegii din energie, telecom şi servicii bancare au primit un boost de energie de la Ordonanţa 114

27 Februarie 2019   |   AGERPRES

PwC România organizează, miercuri, la Bucureşti, conferinţa cu tema "Pulsul tranzacţiilor în 2018. Perspective pentru 2019".

 
 
Ordonanţa 114 a reuşit să "clarifice" multe dintre incertitudinile din România referitoare la apariţia unor decalaje sau distorsiuni economice iar colegii din energie, telecom sau servicii bancare au primit un boost de energie de la această Ordonanţă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, Ionuţ Simion, country managing partner, PwC România.

"Dacă aveam anumite semne de întrebare cu privire la apariţia unor decalaje sau distorsiuni economice, cum ar fi creşterea deficitului de cont curent pe seama creşterii importurilor mult mai accelerat decât cresc exporturile noastre, pe seama lipsei de investiţii în economie, atunci Ordonanţa 114 a reuşit să "clarifice" multe dintre aceste incertitudini. Sunt sigur că acei colegi din telecom, serviciile bancare şi, mai ales, din energie au primit un boost de energie de la această Ordonanţă, i-a făcut să fie mult mai activi, să aibă o relaţie mult mai strânsă cu sediile lor regionale şi globale. Anul trecut, în România s-a înregistrat o creştere a investiţiilor în economie de peste 25%, dar ceea ce nu s-a spus este felul în care s-a comparat şi atunci vorbim de cea mai mică din ultimele decenii din România, de doar 10 miliarde de lei raportat la un buget de investiţii de 40 de miliarde de lei", a explicat Simion.


Specialistul PwC România a precizat, totodată, că, la ora actuală, din punct de vedere statistic, România se situează într-un context economic extrem de favorabil prin prisma creşterii economice înregistrată în SUA.

"Cred că a fi consultant sau a lucra în domeniul de fuziuni şi achiziţii este una dintre cele mai mari atracţii profesionale pe care mulţi şi le doresc, dar adevărul este că şi puţini reuşesc. În ultima vreme au existat destul de multe discuţii şi dezbateri cu privire la viitorul economic atât la nivel global, cât şi european, dar mai ales în România. Dacă este, însă, să ne uităm din punct de vedere statistic, la ora actuală ne situăm într-un context economic extrem de favorabil. Dacă această creştere economică din Statele Unite va continua şi în umătoarele 6 luni putem spune că avem cea mai îndelungată perioadă de expansiune economică a SUA din istorie. Această expansiune economică s-a răsfrânt în mod favorabil şi asupra pieţelor globale, asupra pieţelor europene şi implicit şi asupra României. Din anul 2014, anul despre care se vorbeşte ca fiind cel al ieşirii din criză, volumul tranzacţiilor a crescut în mod semnificativ. În 2017, valoarea tranzacţiilor pe piaţa de de fuziuni şi achiziţii a fost de 3.500 de miliarde de dolari, cea mai mare a treia valoare din istoria acestui domeniu. Dar cu toţii ştim că cine s-a fript cu ciorbă, suflă şi în iaurt... Respectiv, am avut o perioadă de creştere economică susţinută şi în anul 2008, după care a venit criza şi au apărut o serie întreagă de probleme în care piaţa de fuziuni şi achiziţii şi-a redus în mod semnificativ motoarele", a explicat Ionuţ Simion.

Acesta a adăugat că întrebarea care se pune este, mai degrabă, dacă o viitoare criză economică va fi de aceeaşi amploare cu cea din 2008.

"Aceste semne ale crizei nu au încetat a fi arătate cu degetul de către o serie de specialişti: unii spun că va exista creştere economică, alţii spun că, de fapt, criza economică bate la uşă... Sincer, nu ştiu asta, pentru că cei care vor paria pe creştere economică vor spune 'Da, v-am spus noi, am prorocit adevărul!', iar cei care vorbesc despre criză se bazează foarte mult pe statistică. Întrebarea este dacă o viitoare criză economică va fi de aceeaşi amploare cu cea de acum un deceniu. Tot ce pot să vă spun este că această incertitudine la nivel global a fost semnalată şi în studiul nostru pe care îl vom lansa oficial pe data de 26 martie 2019 şi în care directorii generali din lumea întreagă exprimă o doză de pesimism mai mare decât oricând cu privire la perspectivele de creştere a economiei globale. Acelaşi trend l-am văzut şi la nivelul directorilor generali din România care, însă, pun în acest model de creştere economică întrebări şi sunt mult mai bine pregătiţi faţă de acum zece ani, şi prevăd în criză şi oportunităţi", a afirmat consultantul.

PwC România organizează, miercuri, la Bucureşti, conferinţa cu tema "Pulsul tranzacţiilor în 2018. Perspective pentru 2019".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16569 / 16793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...