ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sondaj BestJobs: Unul din doi angajați români care au copii lucrează în continuare cu greu de acasă

28 Mai 2020   |   BizLawyer

Anul acesta, cei mai mulți dintre salariaţii care au copii spun că vor sărbători ziua de 1 iunie cu o ieșire în jurul locuinței (46,4%), în casă, prin diverse activități distractive (17,9%), sau în parc (17,9%).

 
 
Aproape jumătate (46,4%) dintre angajații care împart biroul de acasă cu copiii lor recunosc că le este greu să își organizeze eficient activitatea în condițiile în care trebuie să se ocupe, pe lângă sarcinile de serviciu, și de solicitările copiilor, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs. Astfel, doi din cinci respondenți și-ar dori să poată lucra de acasă însă cu un program flexibil, astfel încât să se poată ocupa și de cei mici cât timp creșele și școlile sunt închise.

Cu toate acestea, nu toți au susținerea angajatorului să-și organizeze timpul și sarcinile de lucru în funcție de situația personală. Aproape 40% dintre angajații care au participat la sondajul BestJobs susțin că angajatorul se arată deranjat când solicită două ore libere în timpul programului pentru a se ocupa de copii, dar le acordă totuși timpul necesar, în timp ce 28,6% se plâng că angajatorul nu le permite deloc acest lucru.

Chiar dacă lucrează de acasă, un sfert dintre angajați spun că ajung să aloce mai mult de opt ore pe zi activității profesionale, mai ales că sunt adesea întrerupți de copii. În aceste condiții, cei mai mulți dintre ei spun că, atunci când nu pot acorda atenție celor mici, îi lasă să-și ocupe singuri timpul (53,6%) sau cer ajutorul bunicilor sau al altor rude (28,6%) și numai 18% sunt ajutați de celălalt părinte.

Majoritatea părinților (71,4%) reușește să aloce mai puțin de 4 ore pe zi copiilor pentru toate activitățile pe care le desfășoară împreună cu ei, însă 18% spun că depășesc 8 ore, în condițiile în care situația profesională le permite acest lucru. Cea mai mare parte din timpul petrecut împreună este alocat temelor (43%), care sunt urmate de  joacă (21,4%) și diverse activități extrașcolare (18%).

Părinții petrec 2 ore pe zi cu copiii la școala de acasă

De altfel, activitățile școlare le consumă părinților mai mult de două ore zilnic (57,1%), mai ales că învățământul online este considerat ineficient, după cum afirmă 28,6% dintre respondenți. Nici copiilor nu le place prea mult școala  online, dar s-au adaptat (50%), în timp ce 21,4% nu s-au adaptat deloc și lucrează cu dificultate. Doar 28,6% dintre părinții respondenți afirmă că cei mici s-au reacționează destul de bine la cursurile online.

În cele mai multe cazuri, atunci când urmează cursurile online, copiii folosesc laptopul familiei (67,9%), dar sunt și situații în care este folosit un dispozitiv de serviciu al unui membru al familiei, pus la dispoziție temporar pentru activitatea de învățare în detrimentul activității de serviciu (3,6%).

Anul acesta, cei mai mulți dintre salariaţii care au copii spun că vor sărbători ziua de 1 iunie cu o ieșire în jurul locuinței (46,4%), în casă, prin diverse activități distractive (17,9%), sau în parc (17,9%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 5-25 mai 2020, pe un eșantion de 862 de utilizatori de internet din România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14500 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...