ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Studiu Aegon România: 41% dintre părinții din România sunt îngrijorați din cauza contextului generat de coronavirus

05 August 2020   |   BizLawyer

♦ Din cei peste 500 de respondenți, 26% iau în considerare încheierea unei asigurări cu economisire pentru copiii lor, în situația actuală ♦ Peste 80% dintre părinții chestionați vor să le ofere copiilor mai multă siguranță în prezent și în viitorul apropiat ♦ O treime nu obișnuiesc să economisească în mod curent ♦ În cazul a 41% dintre participanții la studiu, motivul principal pentru încheierea unei asigurări este acela de a le asigura copiilor o sumă de bani în cazul dispariției lor

 
 
Circa 41% dintre părinții români sunt îngrijorați din cauza contextului actual și a modului în care epidemia de coronavirus le poate afecta stabilitatea financiară și, implicit, viitorul copiilor, potrivit unui studiu efectuat de Aegon România. Compania a derulat cercetarea la nivel național, în perioada aprilie - mai, cu participarea a peste 500 de persoane care au copii. Principalul scop al sondajului a fost stabilirea modului în care criza COVID-19 a influențat viziunea părinților asupra asigurărilor cu economisire. Astfel, modul de raportare a părinților la acest subiect s-a modificat sub influența contextului actual, 26% dintre respondenți declarând că iau în calcul încheierea unei asigurări, determinați de evenimentele recente și de temeri legate de securitatea financiară a copiilor.


Din totalul participanților la studiu, 41% au declarat că principala motivație pentru încheierea unei asigurări de viață cu economisire este de a le asigura copiilor o sumă de bani, în cazul dispariției lor. Legat de schimbarea viziunii pe care o au asupra viitorului, 81% dintre respondenți se gândesc la modalități prin care să le ofere copiilor mai multă siguranță în perioada în care sunt minori, iar 86% vor să facă tot posibilul pentru a-i susține și a le crea toate premisele pentru o viață mai bună și ca adulți. În ceea ce privește modalitățile de utilizare pentru alocația copiilor precum și obiceiurile de economisire, o treime dintre respondenți declarau în luna mai că nu economisesc, o altă treime că au deschis un cont de economii, iar 28% că păstrează banii în casă.

Potrivit concluziilor cercetării, familiile care s-au arătat cel mai interesate de încheierea unei asigurări cu economisire sunt cele biparentale cu mai mulți copii, deoarece contextul actual i-a făcut pe adulți să se gândească mai mult la importanța unei metode care să le asigure sprijin în situații neprevăzute. Familiile monoparentale cu un singur copil au fost la rândul lor receptive. Participanții la studiu au vârste între 25 și 45 de ani, sunt în proporție de 69% femei și alcătuiesc familii mono și biparentale, cu unul sau mai mulți copii.

„Pandemia a avut și are un impact foarte puternic asupra noastră, a tuturor. Grija pentru sănătatea personală și a celor dragi, implicațiile economice și toate temerile pe care le-au adus cu ele, disconfortul fizic și psihic pe care le resimțim de cateva luni, toate acestea ne-au afectat. Scopul studiului a fost acela de-a vedea cum a schimbat această criză viziunea părinților asupra viitorului lor, dar în primul rând, al copiilor. Pentru noi, educația financiară a românilor este unul dintre principalele deziderate. Suntem foarte interesați de modul în care părinții înțeleg să economisească, să se pregătească pentru viitor. Pentru a crește gradul de conștientizare a nevoii de a economisi pentru viitorul copilului, dar și nivelul de educație financiară, am lansat proiectul Academia Părinților Aegon, desfășurat online. Acest demers este destinat educației financiare și presupune promovarea către părinți de articole dedicate acestui subiect, jocuri de educație financiară pentru copii, recomandări de cărți de profil, dar și interviuri cu specialiști care să îi ajute să îi familiarizeze pe cei mici cu noțiuni de bază de educație financiară, dar și să își îmbunătățească ei înșiși cunoștințele.”, a explicat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Aegon România oferă soluții de economisire pentru viitorul copiilor prin asigurările de viață Aegon Fii Sigur și Aegon de Viitor, disponibile în Banca Transilvania, respectiv în Alpha Bank. Ambele asigurări oferă, dincolo de protecție, și posibilitatea de economisire pe termen lung, iar primele lunare sunt cuprinse între 120 și 500 de lei, pentru Aegon Fii Sigur, respectiv între 160 și 1050 lei, pentru Aegon de Viitor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13967 / 16626
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...