ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Studiu global: 94% dintre companii susţin că sunt bine pregătite pentru a face faţă riscurilor

03 Decembrie 2021   |   Agerpres

Conform cercetării, 89% dintre companiile "pregătite pentru viitor" şi-au creat un plan clar de dezvoltare, comparativ cu doar 60% dintre companii în general. De asemenea, 80% dintre organizaţii sunt optimiste cu privire la cel puţin o viitoare tehnologie testată, în timp ce 86% iau măsuri concrete pentru a gestiona o lume automatizată, faţă de 75% dintre companii în general.

 
 
Majoritatea companiilor (94%) globale se declară bine pregătite pentru a face faţă riscurilor, în timp ce opt din zece organizaţii (82%) au afirmat că planul lor de continuitate a afacerii a funcţionat bine, arată datele unui amplu studiu realizat de Vodafone Business.
 
Conform cercetării, 89% dintre companiile "pregătite pentru viitor" şi-au creat un plan clar de dezvoltare, comparativ cu doar 60% dintre companii în general. De asemenea, 80% dintre organizaţii sunt optimiste cu privire la cel puţin o viitoare tehnologie testată, în timp ce 86% iau măsuri concrete pentru a gestiona o lume automatizată, faţă de 75% dintre companii în general.
 
"În ciuda provocărilor pe care organizaţiile le-au avut în ultimele 18 luni, companiile "pregătite pentru viitor" au rămas conectate la cererea în creştere a consumatorilor pentru branduri de a lua atitudine cu privire la teme sociale. 69% dintre aceste organizaţii cred că dezvoltarea durabilă a devenit mai importantă pentru ele în timpul pandemiei. 38% dintre aceste companii văd dezvoltarea durabilă ca fiind absolut necesară, aproape dublu faţă de alte companii în general (21%). Tendinţa pare să se menţină în viitor, 51% dintre companiile "pregătite pentru viitor" având în plan să-şi crească investiţiile în ESG şi CSR anul viitor", se menţionează în studiul de specialitate.
 
Potrivit sursei citate, angajaţii au aşteptări mai mari de la angajatori, acestea fiind traduse printr-o mai mare flexibilitate în ceea ce priveşte locul de unde muncesc (50%), aşteptări mai mari de a putea munci având gradul de libertate şi autonomie pe care îl doresc (50%), precum şi numărul de ore pe care le muncesc (49%). Aceste aspecte sunt mult mai pregnante în rândul Generaţiei Z, caz în care 57% dintre organizaţii au identificat la aceşti angajaţi aşteptări mai mari de flexibilitate cu privire la locul de muncă.
 
Totodată, raportul arată că 73% din totalul companiilor globale sunt de părere că lucrurile devin tot mai dificile în ceea ce priveşte cultura organizaţională.
 
O analiză realizată de London School of Economics relevă faptul că organizaţiile care raportează, în prezent, o performanţă financiară medie (comparativ cu competitorii lor), prin creşterea scorului care le măsoară gradul de pregătire pentru viitor cu zece puncte, îşi sporesc probabilitatea de a-şi depăşi competitorii cu 36%. În acelaşi timp, analizând măsurile referitoare la Mediu, Social şi Guvernanţă (ESG), organizaţiile care îşi cresc scorul de pregătire pentru viitor cu zece puncte se pot aştepta ca angajamentul lor în ceea ce priveşte ESG să crească cu şase puncte.
 
Studiul Vodafone Business a fost efectuat pe un eşantion de 2.526 factori de decizie din companii de toate dimensiunile, din 11 ţări. Pe parcursul cercetării s-au realizat 25 de interviuri de profunzime cu lideri de business, trei cu investitori şi trei cu jurnalişti.
 
Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe din Europa şi cel mai mare furnizor de servicii Internet of Things (IoT), cu operaţiuni în reţele mobile şi fixe din 21 de ţări şi 52 de reţele mobile partenere.
 
La 30 septembrie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, mai mult de 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi 136 milioane de dispozitive IoT conectate. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9323 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...