ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vânzările cu amănuntul au crescut în UE, în octombrie, dar au scăzut în România (Eurostat)

03 Decembrie 2021   |   Agerpres

Eurostat subliniază că vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de combustibili au crescut cu 1,3%, în timp ce vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,6%.

 
 
Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană şi zona euro au crescut în luna octombrie, în linie cu estimările analiştilor, în condiţiile în care consumatorii au cheltuit mai mult pentru achiziţionarea de produse non-alimentare, în special online, arată datele publicate vineri de Eurostat, transmite Reuters.
 
Conform acestor date, vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,3% în Uniunea Europeană, în luna octombrie comparativ cu septembrie. Cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Slovenia (13%), Portugalia (2,3%) şi Danemarca (2,2%). În schimb, în România, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 0,4% de la o lună la alta.
 
Eurostat subliniază că vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de combustibili au crescut cu 1,3%, în timp ce vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,6%.
 
În ritm anual, comerţul cu amănuntul a înregistrat un avans de 1,4% în zona euro şi o creştere de 2,3% în Uniunea Europeană. Chiar dacă majoritatea statelor membre UE au înregistrat o majorare a vânzărilor cu amănuntul în ritm anual, ţările cu cea mai mare creştere a vânzărilor au fost: Slovenia (34,3%), Polonia (12,4%) şi Estonia (11%). În România vânzările cu amănuntul au crescut cu 4,6% în ritm anual în luna octombrie, după un avans de 8,9% în septembrie.
 
Şi în acest caz, vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de creşterea cu 9% a vânzărilor de combustibili, în timp ce vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3,8%.
 
În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat anterior că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, s-a redus, pe ansamblu, cu 3,3%. Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţ au scăzut pe ansamblu în luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, cu 0,3%.
 
De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna octombrie 2020, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4%.Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna octombrie 2020, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,5%. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9265 / 16745
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...