ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vânzările mondiale de PC-uri şi smartphone-uri vor scădea în 2022 odată cu încetinirea economiei chineze

30 Iunie 2022   |   Agerpres

Potrivit Gartner, 1,46 miliarde de telefoane mobile ar urma să fie livrate la nivel mondial în 2022, faţă de 1,57 miliarde unităţi în 2021, şi estimările anterioare ale Gartner care mizau pe o creştere până la 1,60 miliarde de unităţi.

 
 
Firma de cercetare de piaţă Gartner a prognozat joi că vânzările mondiale de telefoane mobile vor scădea cu 7,1% în acest an, revizuindu-şi în mod semnificativ estimările anterioare care mizau pe o creştere de 2,2%, motivând această revizuire prin explozia inflaţiei, invadarea Ucrainei de către Rusia şi carantina din China, transmite Reuters.
 
Potrivit Gartner, 1,46 miliarde de telefoane mobile ar urma să fie livrate la nivel mondial în 2022, faţă de 1,57 miliarde unităţi în 2021, şi estimările anterioare ale Gartner care mizau pe o creştere până la 1,60 miliarde de unităţi.
 
"Am decis să scoatem 150 de milioane de telefoane mobile din prognozele noastre anterioare şi ceea ce vreau să vă spun este că vedem cum durata de viaţă a telefoanelor mobile este în creştere. Pentru fiecare trei luni pentru care oamenii îşi păstrează telefoanele mobile, aproximativ 150 de milioane de unităţi sunt pierdute", a declarat analistul şef de la Gartner, Ranjit Atwal.
 
Îngrijorările cu privire la recesiunea globală şi inflaţia ridicată în mai multe ţări ar putea influenţa deciziile consumatorilor cu privire la cheltuielile pentru anumite articole.
 
Firma de cercetare se aşteaptă de asemenea şi la o scădere cu 9,5% a vânzărilor mondiale de calculatoare personale în 2022, mai mult decât dublu faţă de o estimare anterioară în care miza pe o scădere de 4%. Lenovo, HP Inc şi Dell sunt primii trei producători mondiali de PC-uri.
 
Scăderea vânzărilor de PC-uri şi smartphone-uri nu va fi contracarată de alte domenii, precum vânzările de automobile, ceea ce este posibil să conducă la o diminuare a problemelor în aprovizionarea cu cipuri la finele acestui an, a apreciat Ranjit Atwal.
 
Cererea mare pentru smartphone-uri şi PC-uri în perioada pandemiei a determinat marile companii de tehnologie să plaseze comenzi mari producătorilor de cipuri, ceea ce a dat naştere la o penurie de semiconductori care sunt utilizaţi într-o gamă largă de industrii precum automobile şi telecomunicaţii.
 
Liderii pieţei de telefoane mobile, Samsung şi Apple, au înregistrat deja o scădere a vânzărilor în mai multe regiuni în primul trimestru al acestui an, afectaţi de introducerea în carantină a mai multor regiuni din China.
 
Potrivit Gartner, livrările de smartphone-uri în China ar urma să scadă în acest an cu 18,3%. "La începutul anului, piaţa chineză de telefoane 5G era aşteptată să înregistreze o creştere de două cifre. Cea de a doua jumătate a anului este una foarte puternică în China dar chiar şi aşa nu este suficient pentru a compensa ceea ce s-a întâmplat", a spus Ranjit Atwal. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6742 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...