ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

A fost semnat contractul pentru serviciile de proiectare Axa rutieră Iaşi - Suceava

16 Mai 2018   |   Ioana Duta

Cel mai vast obiectiv de investiţie rutieră al Consiliului Judeţean Iaşi, finanţat din fonduri nerambursabile, înseamnă alocarea a aproximativ 73 milioane de euro, din care 58 milioane de euro reprezintă fonduri europene, iar aproximativ 9 milioane euro vin de la bugetul de stat.

 
 
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au semnat, miercuri, contractul de proiectare pentru Axa rutieră strategică 1 Iaşi - Suceava, cel mai important proiect de infrastructură din regiunea Moldovei.


Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat că pentru acest proiect s-au prevăzut cei mai mulţi bani în actuala etapă prin Programul Operaţional  Regional, valoarea contractului fiind de 2,1 milioane de lei, iar proiectantul are la dispoziţie 120 de zile pentru a termina şi preda lucrarea.

Semnarea proiectării s-a făcut în prezenţa primarilor din 22 de comune şi oraşe din judeţele Iaşi şi Suceava ale căror comunităţi vor fi conectate la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T).


"Profit de prezenţa reprezentanţilor comunelor pentru a stabili un calendar de lucru dar şi proceduri foarte clare, astfel încât să venim în sprijinul proiectantului. Încercăm să ajungem cât mai repede la momentul execuţiei. Ne vom întâlni periodic pentru a evalua stadiul lucrărilor şi pentru a vedea cum ne putem implica astfel încât să nu existe întârzieri", a spus Maricel Popa.

Comunele ieşene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi, Sireţel. În judeţul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipoteşti, Bosanci, Udeşti, Stroieşti, Dărmăneşti, Todireşti, Moara şi Şcheia, oraşele Dolhasca şi Liteni şi municipiul Suceava.

"Este un proiect amplu, de aceea vom avea nevoie de sprijinul autorităţilor pentru a obţine toate avizele necesare. Avem experienţa lucrărilor de anvergură şi, de aceea, propunerea domnului preşedinte este binevenită. Voi răspunde oricând solicitărilor dumneavoastră, şi totodată, contez pe sprijinul comunităţilor locale", a declarat, la semnarea contracului de proiectare, reprezentantul NV Construct, Dan Sima.

Cel mai vast obiectiv de investiţie rutieră al Consiliului Judeţean Iaşi, finanţat din fonduri nerambursabile, înseamnă alocarea a aproximativ 73 milioane de euro, din care 58 milioane de euro reprezintă fonduri europene, iar aproximativ 9 milioane euro vin de la bugetul de stat. Suma pe care trebuie să o asigure solicitanţii este de 6 milioane de euro, ceea ce reprezintă 2% din valoarea cheltuielilor.

Proiectul, implementat în parteneriat cu judeţul Suceava prevede reabilitarea, până în mai 2021, a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două judeţe, din care 92 km în judeţul Iaşi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 977 / 30380
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...