ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Accor anunță un nou hotel ibis lângă Terminalul 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă

02 Iulie 2020   |   Bizlawyer

Accor vizează consolidarea unei rețele de 45-50 de hoteluri în România sub diferite branduri în următorii ani.

 
 
Accor, lider mondial în domeniul ospitalității augmentate, a semnat un acord de management cu Alexandra Residence Design, pentru un hotel de 144 de camere sub brandul ibis. Noul hotel va fi situat în apropierea viitorului Terminal 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă, cel mai mare aeroport din București și din țară.  Firma de consultanță Est Hospitality Consulting, este responsabilă cu managementul operational de proiect, până la deschidere, iar designul a fost încredințat companiei Cumulus Architecture.

Accor își consolidează astfel portofoliul in România, prin deschiderile planificate pentru acest an și un pipeline solid de inaugurări în viitorul apropiat. Pe 24 iunie, grupul Accor și Alexandra Residence Design au semnat un acord de management pentru deschiderea unui hotel ibis în Tunari. Noul hotel este situat pe strada Washington, nr.1, în apropierea Aeroportului Internațional Henri Coandă, unde se va construi Terminalul 2, împreună cu ultima stație a trenului rapid ce se află deja în construcție.


Viitorul hotel ibis va face parte dintr-un complex multifuncțional, din care va face parte un centru SPA și de wellness și un spațiu de evenimente de aproximativ 1.000 m², destinat să găzduiască diferite evenimente corporate sau private, de la evenimente sportive la concerte și reuniuni sociale. Cele două clădiri vor fi conectate cu hotelul printr-o Pasarelă.
         
Noul hotel ibis va avea 144 de camere, un restaurant cu bar și noul concept de living-room, marca ibis. Noul concept al brandului ibis oferă investitorilor posibilitatea de a alege dintre patru tipuri de design. Hotelul ibis va fi construit după standardele conceptului Soda, dezvoltat de o firmă de design din Thailanda, care transpune filosofia brandului într-o viziune modernă și dinamică, adaptată atât nevoilor mediului de afaceri, cât și turiștilor individuali și grupurilor. Inaugurarea hotelului ibis Henri Coanda Airport Terminal 2 și a Centrului de Evenimente și Conferințe este planificată pentru finalul anului 2022.

„Accor vizează consolidarea unei rețele de 45-50 de hoteluri în România sub diferite branduri în următorii ani. Căutăm în mod activ oportunități pe piață, astfel încât să le oferim proprietarilor și potențialilor investitori întregul nostru suport, instrumentele de care dispunem, rețeaua de distribuție și expertiza pe care o deținem. În acest sens, considerăm parteneriatul cu Alexandra Residence Design un pas important în dezvoltarea noastră comună pe piața din România și o oportunitate de a pune în valoare portofoliul nostru solid. În pofida situației curente, credem cu tărie că piața își va reveni, deoarece industria ospitalității a dovedit reziliență de-a lungul istoriei în momente grele și suntem convinși că o va face și de data aceasta. 2020 este anul oportunităților, iar parteneriatul cu Alexandra Residence Design este o dovadă clară în acest sens”, a declarat Frank Reul, Head of Development Accor Eastern Europe.

Compania care va deține noul hotel ibis este Alexandra Residence Design, dezvoltator al Complexului Alexandra Residence. Proprietarul și investitorul Alexandra Residence Design este  Marian Ion, City Manager Tunari și investitor recunoscut în domeniul imobiliar rezidențial.

Viitorul hotel va fi situat la intrarea în Complexul Alexandra Residence. Planurile de investiție includ dezvoltarea a încă 30 de reședințe pe un teren adiacent, care împreună cu comunitatea activă din complexul rezidențial actual, vor beneficia de acces nelimitat la serviciile noului hotel.   

“Întreaga mea familie este din Tunari, aici am crescut și visul meu dintotdeauna a fost să așez acest oraș pe harta internațională și să creez notorietatea necesară pentru a atrage investiții viitoare. Din poziția mea de City Manager și investitor imobiliar în Tunari, am dorit să dau startul dezvoltării unui astfel de proiect, prin încheierea unui acord de management cu grupul Accor, semnat după ridicarea stării de urgență.  
Fiica mea, Alexandra-Cătălina, membră a echipei naționale de baschet, de tineret, a fost cea care m-a inspirat să investesc într-o sală de sport, să susțin alte echipe care au nevoie de spațiu de antrenament sau pentru organizarea de competiții sportive amicale. Pasiunea mea pentru industria ospitalității este împărtășită și de soția mea, Alina, care este partener al agenției de turism Discover Romania – parte a Agenției de Turism și Evenimente Explore, specializată în turism intern.  
Împreună cu familia mea, care îmi oferă inspirație, dorim să promovăm Tunari, ca spațiu pentru evenimente și oportunități de investiții, și România, ca si destinație de vacanță extrem de frumoasă și sigură.
L-am cooptat în echipa noastră pe probabil cel mai bun consultant din industria hotelieră de pe piață, Dl. Mircea Drăghici, pentru a mă consilia cu privire la fezabilitatea investiției în acest complex. Împreună am ales cea mai potrivita companie de design și arhitectură pentru proiectul curent, Cumulus Architecture. Ca investitor în acest proces și asistat de consultantul pe care l-am contractat, după un proces strategic de analiză, am ajuns la concluzia că brandul ibis din cadrul grupului Accor este soluția cea mai bună pentru viitorul hotel.
Tunari va continua să se dezvolte masiv în următorii ani, datorită investițiilor majore în infrastructură și dezvoltări strategice: Șoseaua de Centură 0, care este deja în lucru, conexiunea cu Autostrada A3, și cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, viitorul Terminal 2 al Aeroportului și baza militară NATO, ce va fi construită în apropierea viitorului hotel.  
Suntem foarte încântați de acest moment cheie și așteptăm cu nerăbdare să beneficiem de întreaga expertiză din partea liderului mondial în domeniul ospitalității augmentate pentru acest proiect aflat în desfășurare” – a spus Marian Ion, proprietarul Alexandra Residence Design.

Anul acesta, Accor are în plan deschiderea a 7 hoteluri noi în România. Pentru următorii ani, grupul a securizat un calendar de dezvoltare ce cuprinde 10 unități noi, totalizând peste 1344 de camere.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5589 / 7914
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...