ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ADR Nord-Est: Investiţie de 10 milioane de euro la Iaşi în domeniul subcomponentelor auto

08 August 2018   |   Ioana Duta

Proiectul prevede realizarea unei hale de producţie de 10.000 metri pătraţi, pe o suprafaţă totală de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiţiei. Pentru etapa a doua, compania doreşte să investească în producţia de pompe auto de diverse tipuri.

 
 
 Compania turcească Dođu Pres, cu activitate în domeniul proiectării şi producerii de componente auto, va realiza la Iaşi o investiţie de 10 milioane de euro, într-un proiect de tip greenfield, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est. 
 

Noua unitate va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel şi de benzină, mai menţionează sursa citată. 
 
Proiectul prevede realizarea unei hale de producţie de 10.000 metri pătraţi, pe o suprafaţă totală de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiţiei. Pentru etapa a doua, compania doreşte să investească în producţia de pompe auto de diverse tipuri. 
 
Regiunea Nord-Est a fost selectată ca destinaţie finală pentru realizarea investiţiei în urma unui studiu realizat de compania turcească pe parcursul a 12 luni în mai multe ţări, se arată în comunicatul de presă al ADR Nord-Est. 
 
"Investiţia din regiunea de Nord-Est va aduce 250 de noi locuri de muncă şi dezvoltarea pe orizontală a economiei locale. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat demonstrează, cu fiecare proiect atras, că este un partener de încredere, însoţind investitorii pe întreaga perioadă de derulare a proiectului, de la primul contact până la transformarea intenţiei într-o poveste de succes", a declarat, în comunicatul de presă, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea. 
 
"Dođu Pres a ales România din mai multe motive, în primul rând pentru că ne dorim să fim amplasaţi în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienţii noştri. Avantajele oferite prin măsurile de ajutor de stat ce sprijină investiţiile, susţinerea din partea InvestRomania, a ADR Nord Est şi a autorităţilor locale, precum şi posibilitatea de a găsi forţa de muncă calificată au determinat luarea deciziei în favoarea României şi selectarea Iaşiului", a fost poziţia Consiliului de Administraţie al Dođu Pres, citată de comunicatul de presă. 
 
Directorul general al ADR-Nord-Est, Vasile Asandei, a subliniat faptul că această zonă a ţării a devenit tot mai interesantă, având în vedere dificultatea de a găsi forţă de muncă în partea de Vest a ţării. 
 
"De asemenea, aş dori să amintesc şi câţiva factori care contribuie la creşterea atractivităţii Regiunii de Nord-Est pentru investitori: pondere mare a populaţiei active, costuri foarte competitive, disponibilitatea facilităţilor de tip greenfield sau brownfield", a precizat Asandei. 
 
Acesta a adăugat că succesul atragerii investiţiei se datorează şi Biroului de Investiţii Private din ADR Nord-Est, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi cu sprijinul Consiliului pentru Dezvoltare Regională. 
 
Compania Dođu Pres a fost înfiinţată în Bursa - Turcia în anul 1989 şi este un important producător de componente pentru injectoare auto, cu un număr de aproximativ 600 de angajaţi, iar printre clienţii companiei se numără Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu sau Schaeffler.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 55 / 30348
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Alexandru George Lazăr, partener IntLaw (Spania) și profesor al Universitații Pompeu Fabra, din Barcelona: Sunt în permanentă legătură cu România. Sper ca în viitorul apropiat să se concretizeze colaborări strategice cu case de avocatură românești
  Gabriela Dinu se alătură echipei de Dreptul Muncii a NNDKP
  Concurenţa a autorizat preluarea unor creanțe și bunuri imobile ale Alpha Bank de către Deutsche Bank, Anacap Financial Europe și APS Investments. Avocați de top în tranzacția de 360 mil. E
  Grupul german PHOENIX preia oficial Farmexim SA și lanțul de farmacii HelpNet Farma. Ce avocați au lucrat în tranzacția estimată la peste 100 mil. €
  Tranzacția de 73 mil. € prin care CMI preia posturile de radio din CEE ale grupului Lagardère a ajuns la final. O echipă multijurisdicțională Clifford Chance a asistat cumpărătorul | Vânzătorul a lucrat cu avocații Wolf Theiss
  Wolf Theiss își consolidează echipa de TMT și Protecția Datelor în România
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...