ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile furnizorului de soluţii IT pentru retail RBC au urcat cu 6% anul trecut, la 15,6 mil. euro

19 Martie 2014   |   Mediafax

"O creştere sănătoasă presupne investiţii viabile. Noi am investit în lărgirea portofoliului de soluţii şi de parteneri, iar rezultatele se văd. Creşterea portofoliului de soluţii a condus la lărgirea bazei de clienţi şi, implicit, a veniturilor", a declarat directorul general al RBC, Andrei Bojiţă, citat de Mediafax.

 
 
Romanian Business Consult (RBC), un integrator local de soluţii IT pentru industria de retail şi alimentară, a consemnat în 2013 o cifră de afaceri de 15,6 milioane de euro, în creştere cu 6% faţă de anul precedent, pe fondul extinderii bazei de clienţi.

"O creştere sănătoasă presupne investiţii viabile. Noi am investit în lărgirea portofoliului de soluţii şi de parteneri, iar rezultatele se văd. Creşterea portofoliului de soluţii a condus la lărgirea bazei de clienţi şi, implicit, a veniturilor", a declarat directorul general al RBC, Andrei Bojiţă, într-o conferinţă de presă.

Printre clienţii atraşi în 2013 se numără Tchibo, Jumbo, Continental, Emerson, Lukoil, Noriel şi Covalact.

În urmă cu trei ani, RBC a câştigat un proiect cu Lidl, iar un an mai târziu a fost semnat un acord cu Profi, care a adoptat soluţia companiei. De asemenea, în 2013, RBC a câştigat un proiect cu Selgros, unde compania a înlocuit soluţia hardware de front office în toate magazinele reţelei.

RBC furnizează soluţiile IT oferite de Wincor-Nixdorf, precum ATM-uri, POS-uri şi sisteme de check-out şi de scanare, pentru retailerii care activează pe plan local, precum magazine alimentare, supermarket-uri, magazine de discount, magazine de tip "do it yourself", magazine de modă şi companii de petrol şi gaze.

Potrivit RBC, compania are o cotă de 87% din piaţa de retail, soluţiile fiind prezente în lanţurile Mega Image, Auchan şi Carrefour. În domeniul alimentar, reprezentanţii companiei estimează că RBC şi-a păstrat cota de piaţă, chiar dacă au lipsit proiectele majore.

"În total, putem spune că RBC a ajutat clienţii să-şi deschidă în 2013 un număr de peste 300 de magazine", a spus Bojiţă.

În 2013, RBC şi-a extins portofoliul de soluţii proprii prin achiziţia unei participaţii majoritare într-o companie de software din Timişoara, care a fost rebranduită RBC Logistic Solutions. Produsul principal al acestei companii este o suită de aplicaţii WMS (warehouse Management Solutions), cu ajutorul căreia compania se adresează domeniului de logistică şi distribuţiei.

Pentru acest an, estimările companiei indică un avans de 12-14% al cifei de afaceri. De asemenea, investiţiile vor continua în direcţia extinderii funcţionalităţilor aplicaţiilor proprietare RBC IQ şi pregătirea pentru piaţa vorbitoare de limba rusă.

RBC şi-a început activitatea în anul 1991 şi este controlată de Marius Andrei Bojiţă - 48,98% şi Export Consult Handelsgesellschaft MBH (Austria) - 51,02%.

Cu sediul în Bucureşti, compania are filiale în Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Chişinău (Republica Moldova).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 17812 / 30380
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...