ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile Stefanini România au crescut cu 13,5% anul trecut

12 Iulie 2018   |   Ioana Duta

"De asemenea, căutăm noi spaţii de birouri în majoritatea locaţiilor din Europa, care să reflecte mediul nostru deschis şi colaborativ şi planificăm o investiţie de 5 milioane de euro pentru anul financiar 2018, la nivelul EMEA"

 
 
 Cifra de afaceri netă a Stefanini România, unul dintre principalii jucători pe piaţa de IT outsourcing şi dezvoltare de aplicaţii software, a crescut anul trecut cu 13,5%, până la 38,8 milioane de euro, conform unui comunicat.
 
 
De asemenea, compania a înregistrat o creştere importantă de 12% la nivelul EMEA anul trecut, unde a obţinut venituri de peste 101,4 milioane de euro. 
 
"Este cel de-al 5-lea an consecutiv în care avem o creştere de două cifre, atât în România, cât şi în regiune, unde ţara noastră reprezintă cel mai important hub de servicii. Cu fiecare an care trece, devenim o companie mai mare, nu numai din punctul de vedere al veniturilor, ci şi în ceea ce priveşte dimensiunea echipei noastre. În prezent, avem 3.200 de colegi în regiunea EMEA, mai mult de jumătate din aceştia fiind în România. Mai exact, aici suntem 1.660, cu aproape 25% mai mulţi decât am fost, în medie, în 2016", a declarat Andreea Stănescu, vicepreşedinte EMEA Delivery Stefanini. 
 
Mai mult, biroul din România coordonează şi afacerile companiei în Polonia şi Republica Moldova. Anul trecut, Stefanini a deschis birouri în Opole, Polonia, şi Chişinău, Republica Moldova, angajând peste 100 de persoane pentru noile pieţe. 
 
În România, Stefanini are trei birouri, în Bucureşti, Sibiu şi Târgu Mureş. 1.300 de angajaţi sunt implicaţi în activităţi de externalizare de servicii, în timp ce peste 300 lucrează în centrul de dezvoltare a aplicaţiilor. Angajaţii români deservesc în jur de 85 de clienţi din întreaga lume, din ţări precum SUA, Australia, Germania, Franţa, Elveţia, Portugalia, Spania, Canada, Rusia, Grecia, Macedonia, Serbia, Croaţia şi Marea Britanie. 
 
"Pentru acest an, intenţionăm să continuăm să investim în formarea şi dezvoltarea echipei noastre, precum şi în inovare, transformare digitală şi noi tehnologii. De asemenea, căutăm noi spaţii de birouri în majoritatea locaţiilor din Europa, care să reflecte mediul nostru deschis şi colaborativ şi planificăm o investiţie de 5 milioane de euro pentru anul financiar 2018, la nivelul EMEA", a subliniat Farlei Kothe. 
 
Stefanini este o companie braziliană cu peste 30 de ani de experienţă în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicaţiilor software. Aceasta are o prezenţă directă în 40 de ţări, prin cele 73 de birouri din întreaga lume, şi are un portofoliu de peste 500 de clienţi activi. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 984 / 31019
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...