ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AFI Europe România a încheiat un nou contract pentru campusul de business AFI Tech Park

07 Decembrie 2017   |   Ioana Duta

Întregul proiect AFI Tech Park va oferi 56.000 metri pătraţi de spaţii de birouri Clasa A, în cadrul a două clădiri P+8 şi un turn de 14 etaje, înconjurate de peste 5.000 metri pătraţi de zone verzi.

 
 
AFI Europe România a încheiat un nou contract de închiriere pentru campusul de business AFI Tech Park. Noul chiriaş este LS Travel prin conceptul de magazine '1 Minute', care a închiriat un spaţiu situat la parterul clădirii AFI Tech Park 1, au anunţat, joi, reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar.

Acesta este cel de-al doilea chiriaş anunţat de AFI Tech Park, după World Class, care a semnat un contract de închiriere pentru o perioadă de 10 ani pentru o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi, distribuiţi o parte la parter, iar restul suprafeţei la primul etaj al AFI Tech Park 1.

'1 Minute' este un concept de magazine 'fresh snacking & convenience', parte din portofoliul grupului francez Lagardere Travel Retail. Magazinul oferă clienţilor produse preparate în locaţiile proprii (sandviciuri, salate şi produse de patiserie) şi produse complementare - cafea, băuturi răcoritoare, dulciuri, presă şi tabac. Odată cu deschiderea noului concept store din AFI Tech Park, '1 Minute' va ajunge la 30 de unităţi în România.


Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă tuturor chiriaşilor săi este o sală comună de conferinţe de 400 metri pătraţi. Acest beneficiu duce la optimizarea costurilor pentru chiriaşi, prin faptul că nu mai sunt nevoiţi să găzduiască astfel de săli mari în spaţiul lor de birouri. Alături de facilităţile de retail (Vulcan Retail Park, Liberty Mall), proiectul de birouri aduce beneficii suplimentare precum "AFI Club", care oferă reduceri pentru masa de prânz şi alte servicii, dar şi primul serviciu de car sharing din Bucureşti.

Lucrările la AFI Tech Park 1, prima etapă a proiectului de birouri, avansează conform planului, în prezent urmând a fi finalizate lucrările de structură. Prima clădire, ce oferă 22.000 mp GLA repartizaţi pe 8 etaje, va fi livrată în T2 2018 şi va oferi atât spaţii de birouri, cât şi o zonă de retail (sală de sport World Class, cantină şi cafenele). Investiţia în această etapă a proiectului este de peste 30 milioane de euro, precizează un comunicat.

Întregul proiect AFI Tech Park va oferi 56.000 metri pătraţi de spaţii de birouri Clasa A, în cadrul a două clădiri P+8 şi un turn de 14 etaje, înconjurate de peste 5.000 metri pătraţi de zone verzi.

AFI Properties este membru al AFI Group, un grup de trusturi şi de fonduri de investiţii internaţional, cu subsidiare active în domenii precum: real estate, construcţii, infrastructură, industrie şi hoteluri.

Compania este activă pe piaţă din 1971. AFI Propertis a fost listată la bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania este activă în Europa din 1997 prin subsidiarele AFI Europe de pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. AFI Properties este cotată 'BBB+ pozitiv' de către S&P şi 'A3 stable' de către Midroog (o subsidiară a Moody's).

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce priveşte dezvoltarea, managementul şi investiţiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează 'AFI Cotroceni', cel mai mare mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătraţi şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităţilor de divertisment, care include o varietate de opţiuni de petrecere a timpului liber şi peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploieşti, primul şi singurul mall modern dezvoltat în centrul oraşului Ploieşti, în urma unei investiţii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătraţi, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naţionale şi internaţionale, alături de peste 7.000 de metri pătraţi de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou şi mai modern parc de business de clasa A din Bucureşti.

AFI Park oferă 70.000 metri pătraţi de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaţionale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%.

În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 şi 5, pe o suprafaţă închiriabilă de 32.000 de metri pătraţi. Printre cele mai cunoscute companii multinaţionale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software şi Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul oraşului Braşov proiectul AFI Braşov, care include un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi şi două clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafaţă închiriabilă de 56.000 de metri pătraţi, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă şi un turn de birouri, care vor avea spaţii verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spaţiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice şi al posibilităţilor de dezvoltare.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătraţi din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket şi un magazin tip 'DYI', iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidenţial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătraţi din Bucureştii Noi (sectorul 1 din Bucureşti).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 25 / 27771
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss își întărește echipele de Real estate și Energie din România cu doi avocați. Flaviu Nanu se alătură echipei în calitate de Counsel și Sebastian Boțic - Avocat Colaborator
Cum au lucrat avocații români în achiziția prin care Vitruvian a devenit acționar Bitdefender. CMS România și Clifford Chance Badea au avut mandate în tranzacția de 180 mil. $
Echipa Mușat & Asociații dedicată practicii de achiziții publice a avut un nivel ridicat de încărcare anul acesta. Iulian Popescu, Partener: Noul pachet legislativ a adus elemente care au îmbunătăţit procesul achizițiilor publice, dar o problemă gravă rămâne conduita autorităților contractante privind confidențialitatea ofertelor depuse
Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat Auchan în preluarea rețelei OK Supermarket. Ce avocați au fost implicați în proiect
Avansul pieței împrumutului sindicalizat va alimenta noi oportunități de business. Elena Iacob, partener ZRP: Există perspective foarte bune de creștere datorită investițiilor planificate în domeniul energiei și al infrastructurii
Schimbările aduse de noul pachet legislativ privind achizițiile publice, comentate de Vlad Cercel, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații. Legislația terțiară va trebui să ofere clarificări cu privire la problemele des întâlnite în practică
LegiTeam: “BOHÂLȚEANU & ASOCIAȚII recrutează avocat stagiar
LegiTeam: Mareș | Danilescu | Mareş în asociere cu Dan Lupașcu recrutează avocat drept penal
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
LegiTeam: Maravela & Asociaţii is looking for a new colleague
Metrorex caută avocați și pune pe masă 2 mil. lei pentru exproprieri
Ianita Țui (Senior Associate - RTPR Allen&Overy): Schimbările aduse de noul pachet legislativ privind achizițiile publice au avut un efect benefic. Pe parcursul anului am avut câteva proiecte mari în derulare, fapt care confirmă că asistăm la un trend ascendent al acestei practici
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...