ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Air France-KLM neagă că ar fi cerut reducerea a 5.000 de locuri de muncă la grupul italian Alitalia

04 Noiembrie 2013   |   Ioana Duta

În prezent, Air France-KLM deţine 25% din Alitalia, dar dacă nu va lua parte la majorarea capitalului companiei italiene cu 300 milioane de euro, îşi va diminua participaţia.

 
 
Air France-KLM dezminte informaţiile din presă că ar fi cerut reducerea a 5.000 de locuri de muncă la grupul italian Alitalia, a anunţat luni un purtător de cuvânt al operatorului aerian franco-olandez, transmite Reuters.

Duminică, publicaţia italiană 'Il Sole 24 Ore' anunţa că Air France-KLM a impus condiţii dure, inclusiv concedierea a 5.000 de angajaţi, pentru a investi mai mulţi bani în Alitalia.

În prezent, Air France-KLM deţine 25% din Alitalia, dar dacă nu va lua parte la majorarea capitalului companiei italiene cu 300 milioane de euro, îşi va diminua participaţia.

Publicaţia franceză 'Les Echos' anunţa luna trecută că Air France-KLM ia în considerare reducerea participaţiei deţinute la Alitalia, dacă restructurarea profundă a companiei italiene va eşua.


Purtătorul de cuvânt al operatorului aerian franco-olandez nu a comentat informaţia.

Air France-KLM nu este obligată să participe la majorarea capitalului Alitalia şi întotdeauna a declarat că va impune condiţii stricte înainte de ajuta compania italiană.

Şeful Air France-KLM a afirmat că este deschis unei fuziuni între cele două companii aeriene însă a subliniat că prima dată va trebui realizată o analiză cuprinzătoare a situaţiei Alitalia. Decizia operatorului aerian franco-olandez de a lua sau nu parte la majorarea capitalului cu 300 milioane de euro este 'în egală măsură echilibrată', a declarat pentru Reuters, în 15 octombrie, o sursă care, de asemenea, a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Acţionarii companiei aeriene Alitalia, care se confruntă cu probleme financiare şi caută un partener strategic, au aprobat recent majorarea capitalului cu până la 300 milioane de euro. Acţionarii au la dispoziţie 30 de zile pentru a decide dacă vor subscrie la cererea de majorare a capitalului.

Alitalia a anunţat că Poşta italiană ar urma să garanteze o investiţie de 75 milioane de euro dacă acţionarii nu vor subscrie în întregime suma necesară majorării capitalului. De asemenea, băncile italiene Intesa SanPaolo şi UniCredit vor acorda Alitalia garanţii de până la 100 milioane de euro.

În plus, conducerea Alitalia a anunţat că este pregătită să demisioneze după emisiunea de acţiuni, în urma posibilei modificări a acţionariatului companiei aeriene.

Alitalia a acumulat pierderi de peste 840 de milioane de euro şi o datorie de un miliard de euro de la salvarea sa de la faliment, în 2009, de către Air France KLM şi un grup de investitori italieni. Air France KLM, care deţine 25% din acţiunile Alitalia, a anunţat recent că ar fi dispusă să vină în ajutorul acesteia dacă vor fi îndeplinite o serie de condiţii stricte.

Vicepreşedintele Alitalia, Salvatore Mancuso, a avertizat, însă, că o eventuală preluare a controlului de către Air France KLM ar fi foarte costisitoare pentru Alitalia, în special în ceea ce priveşte numărul locurilor de muncă ce ar urma să fie eliminate ca urmare a restructurării operaţiunilor.

Unii analişti sunt de părere că cea mai bună opţiune pentru Alitalia este o preluare de către Air France-KLM, însă surse din apropierea discuţiilor susţin că între cele două părţi există divergenţe importante cu privire la angajamentele financiare şi modul în care grupul francez ar modifica operaţiunile Alitalia pentru a se potrivi cu reţeaua sa.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 22423 / 32749
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de concurență de la Bondoc & Asociații au în lucru proiecte care ating toate segmentele acestei arii de practică. Lucian Bondoc, Managing Partner: Suntem implicați în dosare pe toată linia, putem gestiona profesionist orice caz, de la început până la sfârșit, prin echipe mixte care includ și litigatori
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...