ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații PNSA încheie rotund povestea clientului Enea AB (Suedia), preluat în 2008, când a intrat în România și consiliat până în 2022, la tranzacția cu AROBS Transilvania, când iese de pe piață

19 Aprilie 2022   |   A.D.

Potrivit informațiilor BizLawyer, echipa PNSA din acest proiect a fost coordonată de partenerul Vlad Neacșu, alături de care au stat Ioana Cazacu (Managing Associate) și Bianca Tarascu (Senior Associate).

 
 
Firma de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a asistat grupul suedez Enea AB în tranzacția prin care AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, va prelua compania Enea Software Development Software Services (Enea Services Romania SRL), filială deținută în întregime de Enea Software AB, a cărei companie-mamă Enea AB este listată pe Nasdaq Stockholm.

Potrivit informațiilor BizLawyer, echipa PNSA din acest proiect a fost coordonată de partenerul Vlad Neacșu, alături de care au lucrat Ioana Cazacu (Managing Associate) și Bianca Tarascu (Senior Associate).


Anunțată săptămâna trecută, tranzacția are o semnificație aparte, pentru că închide rotund  povestea clientului preluat la tranzacția prin care a intrat în România și consiliat timp de 14 ani, cât a activat pe piața locală, până în aprilie 2022, când a vândut afacerea și s-a retras de pe piață.

Reamintim că, în aprilie 2008, Enea, companie specializată pe atunci în software de telefoane mobile, a plătit 3,2 mil. euro pentru pachetul integral de actiuni IP Devel, firmă fondată de Bogdan Putinică și Daniel Bogdan, urmând să achite după patru ani o a doua tranșă similară, în funcție de anumite obiective financiare. Avocații PNSA au acordat la acea vreme consultanță juridică firmei preluate (IP Devel) în tranzacția cu suedezii, cumpărătorul Enea fiind pe atunci asistat de D&B David & Baias și Ahlfords Advokatbyra.

După această tranzacție, Enea a devenit clientul PNSA și a lucrat cu avocații firmei în toate proiectele. Între timp, firma preluată de suedezi a crescut și a devenit furnizor global de soluții de telecomunicații și securitate cibernetică, având o structură cu aproximativ 400 de angajați și operațiuni în Europa, America de Nord și China.

Pe 7 aprilie 2022, Enea a anunțat vânzarea firmei din România într-o tranzacție cu o valoare ce se ridică la 17,9 milioane de euro și cuprinde achiziționarea Enea Services Romania SRL și întreaga divizie de dezvoltare software a Enea AB împreună cu operațiunile din SUA (contractorii locali și contractele clienților) de către AROBS Transilvania Software.

Cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 12 milioane de euro în 2021, Enea Software Development Services oferă azi un mix de competențe cu servicii complete, inclusiv proiectare și arhitectură software, dezvoltare, portare, integrare, validare și asigurare a calității, cu expertiză în sisteme embedded - software și hardware, dar și în cercetare și dezvoltare externalizate, în domenii diverse.

Noul proprietar al structurii românești Enea, ce va fi integrată în divizia divizia Software Services a grupului AROBS, a lucrat cu avocații RTPR în această achiziție.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1991 / 7951
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...