ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BAT a numit un nou director de operaţiuni pentru fabrica din Ploieşti

17 Mai 2018   |   Ioana Duta

În poziţia actuală, responsabilităţile lui Michael Adamson includ coordonarea fabricilor BAT din România, Croaţia şi Serbia şi a lanţurilor de aprovizionare ale companiei pentru Europa de Sud şi de Est.

 
 
Fabrica British American Tobacco din Ploieşti, a doua ca mărime din portofoliul companiei în Europa, va fi condusă de Michael Adamson, numit director de operaţiuni pentru Europa Centrală şi de Sud, potrivit unui comunicat al companiei.


Michael Adamson va coordona din România şi activităţile fabricilor BAT din Serbia şi Croaţia.

Născut în Irlanda de Nord, Michael Adamson s-a alăturat echipei BAT în 1991. În cei 27 de ani petrecuţi în cadrul BAT, Michael Adamson a fost implicat în operaţiunile companiei din Canada, Elveţia şi Ungaria. Înainte de a se alătura echipei din România, Adamson a lucrat la Globe House - sediul global al BAT din Londra, Marea Britanie, ca membru al echipei globale de producţie responsabilă de strategia tehnologică a Grupului şi de guvernanţa tehnică a investiţiilor de capital.


În poziţia actuală, responsabilităţile lui Michael Adamson includ coordonarea fabricilor BAT din România, Croaţia şi Serbia şi a lanţurilor de aprovizionare ale companiei pentru Europa de Sud şi de Est.

'Sunt bucuros să mă alătur echipei de oameni dedicaţi şi profesionişti din Ploieşti. Cei 800 de colegi, angajaţii şi contractorii BAT, care lucrează în schimburi, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, sunt cei care ne permit să fim unul dintre cei mai mari exportatori din România. Rezultatele lor au atras investiţii constante în ultimii ani, ceea ce a transformat fabrica din Ploieşti în a doua cea mai mare fabrică a companiei din Europa şi cea de-a cincea din lume', a declarat Michael Adamson.

După investiţiile de peste 310 milioane de euro făcute de la înfiinţare, în 1997, fabrica BAT din Ploieşti este una dintre unităţile de producţie cele mai performante şi mai bine dezvoltate din punct de vedere tehnologic ale grupului. Aproximativ 60% din volumele produse în fabrică sunt destinate exportului, acestea ajungând în peste 45 de ţări din întreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit şi Danemarca.

Francisco Toso, care a condus fabrica BAT din Ploieşti începând cu anul 2015, a preluat un alt rol în cadrul companiei, în Africa de Sud.

În martie, British American Tobacco a anunţat că Aria Europa Centrală şi de Sud, care include şi România, va fi condusă de către Ram Addanki, numit director general. Aria Europa Centrală şi de Sud cuprinde 8 ţări care raportează către România începând cu sfârşitul anului 2017 - Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Slovenia şi Croaţia - precum şi regiunea Kosovo.

British American Tobacco ocupă locul al doilea după contribuţia virată la bugetul de stat al României. BAT contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro sub formă de accize şi impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, contribuţia totală a industriei tutunului).

În ultimii 10 ani, între 2007 şi 2016, compania a contribuit cu mai mult de 12,5 miliarde de euro la economia din România.

British American Tobacco este un angajator strategic. BAT creează direct aproape 2.500 de locuri de muncă şi alte 25.000 de locuri de muncă în mod indirect prin intermediul lanţului de aprovizionare şi distribuţie.

Compania este cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România, cu o cotă de piaţă de 55%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*







  * campuri obligatorii


  Articol 962 / 30380
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...