ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BERD va acorda asistenţă tehnică pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România

12 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

Banca va furniza, în următorii doi ani, asistenţă tehnică pentru susţinerea dezvoltării şi îmbunătăţirii serviciilor de furnizare a apei şi serviciilor de apă uzată în România.

 
 
Banca Europenă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda asistenţă tehnică pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) remis vineri.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, şi directorul regional pentru România şi Bulgaria din cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Matteo Patrone, au semnat 'Acordul de servicii pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România', în valoare de 2,225 milioane euro.

'Colaborarea cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare ne oferă posibilitatea să acţionăm în sensul dezvoltării strategice a sectorului de apă şi canalizare şi să asigurăm sustenabilitatea investiţiilor realizate cu fonduri europene în acest domeniu', a declarat Nica.


Banca va furniza, în următorii doi ani, asistenţă tehnică pentru susţinerea dezvoltării şi îmbunătăţirii serviciilor de furnizare a apei şi serviciilor de apă uzată în România.

'Suntem foarte încântaţi să lucrăm alături de România şi UE în acest sector important. Vom oferi expertiza BERD pentru a asigura utilizarea eficientă a fondurilor structurale, în vederea îmbunătăţirii serviciilor de furnizare a apei. BERD va continua să susţină reforma sectorului de apă pentru îmbunătăţirea guvernanţei şi sustenabilităţii infrastructurii, concentrându-se asupra consolidării sectorului şi a strategiilor de management', a afirmat directorul regional BERD.

'Acordul de servicii pentru consolidarea sectorului de apă şi apă uzată din România' va fi propus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică, urmând să se deruleze în perioada ianuarie 2018 - ianuarie 2020.

Programul Operaţional Asistenţă Tehnică are drept scop asigurarea unui proces de implementare eficientă şi eficace a Fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii în România. Obiectivul global al POAT 2014-2020 este de a asigura capacitatea şi instrumentele necesare pentru coordonarea, gestionarea şi controlul intervenţiilor finanţate din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii, precum şi o implementare eficientă, bine orientată şi corectă a POAT, Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi a Programului Operaţional Competitivitate (POC).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2974 / 31020
 

Ascunde Reclama
 
 
 
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...