ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bihor:3,5 milioane de euro fonduri europene, finanţare obţinută de Primăria Oradea, pentru reabilitarea unui liceu

17 Mai 2018   |   Ioana Duta

Din valoarea totală eligibilă, valoarea eligibilă nerambursabilă este în cuantum de 3.494.739,12 euro, iar contribuţia beneficiarului la cheltuielile eligibile este de 2%, respectiv de 71.298,62 euro

 
 
Primăria Oradea a obţinut o finanţare din fonduri europene de 3,5 milioane de euro pentru reabilitarea termică a Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu" din municipiu.


Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Oradea, contractul de finanţare, având ca obiect reabilitarea termică a celor două corpuri de clădire ale liceului, a fost semnat joi.

Intervenţiile propuse în cadrul proiectului sunt: reabilitarea termică a anvelopelor clădirilor, reabilitarea sistemului de instalaţii de încălzire şi ventilaţie, reabilitarea sistemului de instalaţii sanitare, reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică şi iluminat, precum şi unele lucrări conexe de reparaţii şi refaceri. Prin acest proiect se urmăreşte eficientizarea din punct de vedere energetic (reabilitare termică) a celor două corpuri de clădire ale liceului, reducerea consumului anual de energie primară cu 50% pentru ambele clădiri faţă de consumul iniţial, dar şi scăderea estimată a emisiilor gazelor cu efect de seră, precizează sursa citată.


Din valoarea totală a contractului de finanţare de 3.565.974,07 euro cu TVA, 3.564.930,86 euro este valoarea eligibilă, iar 1.043,21 euro reprezintă contribuţia beneficiarului la cheltuielile neeligibile.Din valoarea totală eligibilă, valoarea eligibilă nerambursabilă este în cuantum de 3.494.739,12 euro, iar contribuţia beneficiarului la cheltuielile eligibile este de 2%, respectiv de 71.298,62 euro, mai precizează sursa citată.

Durata de implementare a proiectului este de 32 de luni de la data semnării contractului de finanţare, la care se adaugă şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor, menţionează sursa citată.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1824 / 31248
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...