ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bittnet Group atinge un prag istoric: Capitalizare de piață de peste 100 milioane lei

17 Mai 2019   |   BizLawyer

. Bittnet s-a listat la Bursa de Valori București în aprilie 2015, după ce a primit o infuzie de capital de la fondul polonez de tip pre-IPO, Carpathia Capital.

Mihai si Cristian Logofătu

 
 
În data de 16 mai, Bittnet Group (BNET), companie listată pe piața AeRO și primul emitent IT listat la Bursa de Valori București, a închis sesiunea de tranzacționare cu o capitalizare de piață ce depășea 100 de milioane lei. La închiderea pieței, acțiunile Bittnet aveau prețul de 1,88 lei și o capitalizare bursieră de 103,838,425 lei, reprezentând astfel un prag istoric pentru grup care a reușit să-și mărească valoarea cu 1333% pe parcursul a 4 ani.

Bittnet a fost înființată în 2007 de către frații Mihai și Cristian Logofătu și s-a axat inițial pe furnizarea de training IT, și după câțiva ani a introdus divizia de integrare IT&C. Bittnet s-a listat la Bursa de Valori București în aprilie 2015, după ce a primit o infuzie de capital de la fondul polonez de tip pre-IPO, Carpathia Capital. La momentul listării pe AeRO, Bittnet avea o capitalizare de piață de 7,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere a capitalizării de piață a companiei de peste treisprezece ori pe parcursul a 4 ani.


"Călătoria accelerată în care am fost în ultimii 4 ani nu ar fi fost posibilă fără oportunitățile care ne-au fost oferite de către piața de capital din România și de către acționarii noștri, cărora le mulțumim pentru sprijinul lor constant. Suntem recunoscători pentru încrederea pe care investitorii de pe Bursa de Valori București ne-au oferit-o și, împreună cu toți colegii noștri, rămânem dedicați dezvoltării în continuare a grupului Bittnet, prin stabilirea de obiective ambițioase pentru viitor", a declarat Mihai Logofătu, CEO și co-fondator al Bittnet.

Astăzi, Bittnet este un grup de companii axat pe două domenii principale de activitate: educație și tehnologie, care include următoarele branduri: Bittnet Training, Equatorial, Dendrio, Elian Solutions și Academia Credis. De la listarea sa în aprilie 2015, Bittnet a reușit să atragă aproximativ 10 milioane de euro prin mecanismele pieței de capital - majorări de capital, emisiuni de obligațiuni, precum și prin distribuirea profiturilor acumulate sub formă de acțiuni gratuite. Din această sumă, aproximativ 6 milioane de euro au fost atrase pe parcursul a cinci emisiuni de obligațiuni corporative, care au alimentat în principal activitatea de M&A a grupului pe piața locală.

"Recunoaștem această etapă de depășire a valorii de 100 milioane lei a capitalizării noastre ca un semn de încredere în promisiunea noastră de a obține venituri în valoare de 130 milioane lei până la sfârșitul acestui an. În ultimii doi ani ne-am dedicat extinderii afacerii noastre prin activități de M&A iar pentru următorii 2 ani ne propunem consolidarea și dezvoltarea poziției noastre pe piețele locale și externe. Procesul, deși sună static, ne va ajuta să ne dublăm veniturile până la sfârșitul acestui an, ceea ce este important înainte de transferul nostru către Piața Principală a BVB", a declarat Cristian Logofătu, CFO și co-fondator al Bittnet.

În 2018, acțiunile BNET au reprezentat cele mai lichide acțiuni pe piața AeRO și au înregistrat peste 3.500 de tranzacții. Evaluarea companiei a crescut cu 55% în anul 2018. De la începutul anului 2019, prețul acțiunilor BNET a crescut cu 66%, de la 1,13 lei (prețul de închidere din 3 ianuarie 2019) până la 1,88 lei (prețul de închidere din 16 mai 2019). În octombrie 2018, Bittnet Group a anunțat intenția de a se transfera pe Piața Principală a Bursei de Valori București, decizie care a fost aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor din decembrie 2018. Managementul se așteaptă ca procesul oficial de transfer a Bittnet Group către Piața Principală a BVB să se finalizeze în al trimestrul 4 din 2019.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7362 / 7916
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...