ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bittnet majorează capitalul social în vederea implementării unui stock option plan pentru persoane cheie din companie

07 Februarie 2019   |   BizLawyer

Stock Option Plan-ul companiei Bittnet a fost aprobat de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 28.04.2016.

 
 
Bittnet (BNET) anunță decizia de majorare de capital pentru a implementa planul de incentivare a persoanelor cheie, un Stock Option Plan (SOP).  Majorarea de capital se va realiza prin emiterea unui număr de 3.477.967 acțiuni comune, nominative, dematerializate, de valoare egală și cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare, în contul deținătorilor de opțiuni, persoane cheie în conformitate cu planul de incentivare. Stock Option Plan-ul companiei Bittnet a fost aprobat de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 28.04.2016. Este pentru prima dată în istoria pieței de capital din România când un Stock Option Plan al unei companii listate este realizat prin majorare de capital și nu prin răscumpărarea de acțiuni din piață.


Ca rezultat al acestei operațiuni, capitalul social al Bittnet se va majora cu suma de 347.796,70 lei, iar capitalurile proprii vor crește adițional cu suma de 3.584.392,30 lei – prime de emisiune. Conform SOP2016 un număr de 18 persoane au primit dreptul, dar nu obligația, de a achiziționa de la Bittnet acțiuni la un preț per acțiune echivalent cu o capitalizare a societății de 7.800.000 lei. În cursul anului 2018, cele 18 persoane au exercitat această opțiune. Bittnet a avut posibilitatea de a răscumpăra acțiuni din piață sau să opereze o majorare de capital prin care să emită către persoanele cheie un număr de acțiuni care să echivaleze, la prețul pieței, cu valoarea financiară a opțiunii.

Suplimentar față de accesul la resurse umane de calitate fără costuri lunare, sau la costuri lunare sub prețul pieței, această derulare a programului de incentivare, SOP2016, creează pentru Bittnet un beneficiu dublu din punct de vedere al cash-flow-ului și al poziției financiare. Pe de o parte, pentru a finaliza planul de incentivare, Bittnet nu a fost nevoită să se decapitalizeze prin răscumpărări de acțiuni din piață. Pe de altă parte, capitalurile proprii cresc cu suma de 3.932.189 lei, fără a genera vreun dezavantaj pentru acționarii minoritari, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Valoarea opțiunii, care se constituie în creanță asupra Bittnet, a fost certificată prin raport de expertiză contabilă extrajudiciară. Numărul de acțiuni nou emise a fost determinat în conformitate cu prevederile Legii 31/1990, a Legii 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață și cu Regulamentul ASF nr. 5/2018. Astfel, numărul de acțiuni a fost stabilit prin împărțirea creanței la prețul din piață al acțiunilor BNET în perioada dintre 6 februarie 2018 și 5 februarie 2019. Datorită faptului că prețul per acțiune este egal cu prețul pieței, operațiunea este neutră pentru acționarii care nu sunt incluși în majorare, aceștia putând achiziționa acțiuni suplimentare din piață la același preț.

Pentru a finaliza procesul, Bittnet va depune, în perioada următoare, toate diligențele în vederea implementării acestei operațiuni de piață, adresându-se Oficiului National al Registrului Comerțului, Autorității de Supraveghere Financiară, Bursei de Valori București si Depozitarului Central.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7801 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...