ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Black Sea Oil&Gas a rezervat 90% din capacitatea conductei de gaze de la Vadu, începând cu 2021

11 Martie 2019   |   AGERPRES

Numele companiilor care rezervă capacitate în SNT este confidenţial, însă, potrivit informaţiilor obţinute de AGERPRES, compania care a rezervat capacitate în punctul de intrare de la Vadu este Black Sea Oil&Gas, singura, de altfel, care a luat până acum decizia finală de investiţie pentru a extrage gaze din Marea Neagră.

 
 
Black Sea Oil&Gas a rezervat 90% din capacitatea punctului de intrare a gazelor în sistemul naţional de transport (SNT) de la Vadu, începând cu 1 februarie 2021, au declarat, pentru AGERPRES, surse din sectorul energetic.

"Urmare a desfăşurării Etapei Angajante a Procesului de capacitate incrementală pentru punctul de intrare în SNT, preconizat a fi creat în zona localităţii Vadu, jud. Constanţa, SNTGN Transgaz SA va aduce la cunoştinţă faptul că solicitantul nu şi-a exercitat dreptul de denunţare unilaterala a contractului de transport încheiat până la data confirmării, astfel contractul devenind ferm. În acest context, SNTGN Transgaz SA anunţă ca Procesul de rezervare de capacitate incrementală în punctul preconizat de intrare în SNT din Marea Neagra - PM VADU - Etapa Angajantă s-a încheiat cu succes", se arată într-un anunţ postat pe site-ul Transgaz.


Numele companiilor care rezervă capacitate în SNT este confidenţial, însă, potrivit informaţiilor obţinute de AGERPRES, compania care a rezervat capacitate în punctul de intrare de la Vadu este Black Sea Oil&Gas, singura, de altfel, care a luat până acum decizia finală de investiţie pentru a extrage gaze din Marea Neagră.

Astfel, aceasta a rezervat 90% din capacitatea punctului de intrare în SNT începând cu 1 februarie 2021 şi până la 1 octombrie 2024. După această dată, capacitatea rezervată scade treptat până la 1,77% din cea oferită, până în anul 2035.

Black Sea Oil&Gas este, totodată, şi singurul investitor din Marea Neagră care a rezervat capacitate de transport în conductele care introduc gazele offshore în SNT.

Transgaz a organizat un proces de rezervare de capacitate şi pentru punctul de intrare de la Tuzla, însă pragul minim de rezervare nu a fost atins, iar transportatorul de gaze a declarat încheiat procesul fără alocare de capacitate.

Pe 7 februarie, Black Sea Oil&Gas (BSOG) a anunţat că a luat decizia finală de investiţie pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (proiectul MGD), localizat în zona românească a Mării Negre, unde va investi 400 de milioane de dolari.

''Decizia finală de investiţie a fost luată cu bună-credinţă, pornind de la premisa că BSOG şi partenerii săi de concesiune vor reuşi restabilirea tuturor drepturilor acestora, în sensul eliminării oricăror taxe şi contribuţii suplimentare recent introduse, precum şi a oricăror restricţii privind libera circulaţie a gaze lor pe o piaţă deplin liberalizată, conform legislaţiei europene. Acestea sunt necesare, atât pentru a face proiectul MGD o investiţie viabilă, cât şi pentru a încuraja viitoarele proiecte de dezvoltare a gazelor naturale din Marea Neagră", se arată într-un comunicat al BSOG, remis AGERPRES.

Proiectul MGD, primul proiect de acest gen construit în zona românească a Mării Negre după anul 1989, constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă submarină la zăcământul Doina şi patru sonde de producţie la zăcământul Ana) şi un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina, care va fi conectat printr-o conductă de 18 kilometri la platforma de producţie monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcământul Ana.

O conductă submarină de 126 kilometri va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa.

Capacitatea de producţie estimată va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7650 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...