ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CBRE a consiliat Vertiv în tranzacția de închiriere a unei suprafețe de 4.500 mp de birouri în Cluj-Napoca

13 August 2019   |   BizLawyer

Mutarea strategică a Vertiv în clădirea de birouri Advancity Business Center reprezintă o premieră pentru companie, fiind primul proces de relocare derulat pe plan local.

Vlad Damian, Senior Consultant, Advisory & Transaction Services, în cadrul CBRE România

 
 
Compania CBRE, lider global și național al pieței de consultanță imobiliară, a consiliat compania americană Vertiv în tranzacția de închiriere a unei suprafețe de 4.500 mp de birouri în clădirea Advancity Business Center, amplasată în zona centrală a orașului Cluj-Napoca. Vertiv este liderul global în producţia de hardware, software și soluții destinate centrelor de date, reţelelor de comunicaţii şi sistemelor comerciale şi industriale.

„Mutarea strategică a Vertiv în clădirea de birouri Advancity Business Center reprezintă totodată o premieră pentru companie, fiind primul proces de relocare derulat pe plan local. Echipa și-a dorit o clădire modernă de birouri, amplasată central, în care Vertiv să devină principalul chiriaș, acest lucru sprijinind direct consolidarea brandului. Biroul a devenit deja un instrument de recrutare și loializare a talentelor, mai ales pe piețe atât de dinamice precum Cluj-Napoca, București, Timișoara sau Iași”, a declarat Vlad Damian, Senior Consultant, Advisory & Transaction Services, în cadrul CBRE România, specialistul care a consiliat procesul de relocare a Vertiv.


Clădirea de birouri Advancity Business Center se află pe strada Someșului, în apropiere de Piața Mihai Viteazul, beneficiind de acces facil atât cu transportul în comun, cât și individual. Clădirea a fost livrată în 2019 și are o suprafață închiriabilă de 6.820 mp, desfășurată pe parter și cinci etaje, la care se adaugă parcare subterană.

Conform datelor CBRE Research, în județul Cluj, numărul angajaților care își desfășoară activitatea în sectorul IT&C este estimat la 16.242 pentru anul 2019, fiind așteptată o creștere de aproximativ 3% în 2020. Cluj se clasează astfel pe locul al doilea la nivel național în funcție de numărul angajaților din IT&C, după regiunea București - Ilfov, unde numărul celor care lucrează în acest sector este estimat la 89.183 pentru 2019, cu o creștere de 4% în 2020.

În ceea ce privește stocul de spații moderne de birouri de Cluj-Napoca, acesta este estimat la 312.000 mp în prezent, fiind așteptate livrări de 28.000 până la finalul anului 2020.

„Piața spațiilor de birouri din Cluj-Napoca a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani, atât din punct de vedere al noilor dezvoltări, cât și al achizițiilor la care am asistat, peste 139 de milioane de euro fiind tranzacționate doar în ultimul an. Odată cu noile livrări din 2019-2020, care includ și proiecte mixte, ce integrează componenta de birouri cu cea de retail și chiar rezidențială, Cluj-Napoca își reconfirma poziția de lider al orașelor regionale. Acest lucru se datorează în mare parte funcționării eficiente a ecosistemului format din administrația publică, mediul academic și mediul de business. Astfel, Cluj-Napoca a devenit un model de succes care poate fi replicat la nivel național”, a declarat Mihai Păduroiu, Head of Advisory & Transaction Services, CBRE România.

La nivel național, conform datelor CBRE Research, stocul modern de spații de birouri este estimat la aproximativ 3.8 mil. mp în prezent, fiind programate livrări de 190.000 mp până la finalul anului.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 607 / 32744
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...