ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEE Attorneys - Boanță, Gidei & Asociații SCPA, alături de grupul Keswick Enterprises în vânzarea filialei din România, Tibbett Logistics

26 Noiembrie 2017   |   BizLawyer

CEE Attorneys – Boanță, Gidei și Asociții SCPA a fost implicată în toate etapele tranzacției.

 
 
Boanță, Gidei și Asociții SCPA, prin echipa lor de M & A coordonată de Sergiu Gîdei (Partener) din care mai fac parte Nicolae Ursu (Partener), Krisztina Voicu (Managing Associate) și Elena Sopotean ( Associate), a oferit asistență juridică completă grupului Keswick Enterprises - un important furnizor de servicii logistice din Marea Britanie și Europa Centrală și de Est - pentru semnarea cu succes a documentelor de tranzacție privind vânzarea filialei sale logistice din România - Tibbett Logistics - către Yusen Logistics (majoritar deținut de NYK), o companie japoneză lider în logistica de aprovizionare,cu operațiuni în Europa, America și Asia. 

Tranzacția este condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței din România și se așteaptă să fie finalizată până la 31.12.2017.


CEE Attorneys – Boanță, Gidei și Asociții SCPA a fost implicată în toate etapele tranzacției, inclusiv asistarea vânzătorului în timpul fazei de audit juridic, pregătirea cadrului contractual al pentru tranzacției, precum și în toate etapele procesului de negociere a tranzacției care a dus cu succes semnarea documentelor de tranzacție. De asemenea, oferă asistență juridică continuă grupului Keswick Enterprises până la finalizarea completă a tranzacției.

Gavin Withers, directorul Keswick Enterprises Group și președintele Tibbett Logistics, a declarat: "Sergiu și echipa  ne-au oferit un sprijin excelent pentru tranzacție. Au o înțelegere aprofundată a proiectelor M & A, pe care le utilizează cu succes. "

Yusen Logistics (Europa), cu sediul în Amsterdam, Olanda, este un furnizor european de servicii logistice cu o creştere rapidă. Este sucursala societăţii internaţionale Yusen Logistics Co. Ltd, cu sediul în Japonia, însăşi membră a Grupului nipon Yusen Kabushiki Kaisha (de asemenea cunoscut ca NYK Line) – una din cele mai vechi şi cele mai mari companii de transport maritim din lume. Yusen Logistics (Europa) activează în 17 de ţări din Europa, dar în prezent nu desfășoară niciun fel de operațiune proprie în România.

După o investiţie iniţială într-o companie de transport în România în 2005, Grupul Keswick Enterprises a înfiinţat Tibbett Logistics în 2010 când a preluat acţiunile şi de la celălalt acţionar al societăţii. De atunci societatea s-a concentrat asupra activităţilor de logistică contractuală şi asupra activităţilor auxiliare pentru a valorifica cei 12 ani de experienţă ai conducerii Keswick în operaţiunile logistice din ţară.

Tibbett Logistics a devenit, începând cu acel moment, un lider de piaţă în România în logistică contractuală, depozitare, transport şi operaţiuni intermodale – în ultimii cinci ani având o rata compusă anuală de creştere de 11,5%. În prezent, compania are 1300 de angajaţi în cele 15 de locaţii din România – inclusiv un terminal intermodal cu antrepozit vamal în Bucureşti. Aproximativ 87% din venituri sunt generate de contracte pe termen lung, de obicei cu companii multinaţionale, majore.

În momentul finalizării şi aprobării de către Consiliul Concurenţei din România, Tibbett Logistics va deveni o sucursală deţinută în întregime de către Yusen Logistics (Europa). Toată conducerea şi personalul vor fi transferați în conformitate cu termenii şi condiţiile existente şi menţinându-şi aceleaşi locuri de muncă. Acest lucru se aplică şi lui David Goldsborough, Directorul General Executiv al Tibbett Logistics.

În plus, Gavin Withers, în prezent având funcţia de Preşedinte, va rămâne în calitate de Vice-Preşedinte al Tibbett Logistics, în acelaşi timp păstrându-şi şi funcţia sa de conducerea din cadrul Consiliului Grupului Keswick Enterprises. John Harvey, Preşedintele Executiv al Grupului Keswick Enterprises, va avea un rol consultativ în cadrul Yusen Logistics, şi astfel va continua să se implice în dezvoltarea activităţii companiei în România.

Restul punctelor de interes ale Grupului Keswick Enterprises în domeniul lanţului de aprovizionare din Europa include casa de expediţii, logistică contractuală, co-ambalare/ambalare contractuală, reciclare, operaţiuni de e-fulfilment, achiziţii şi consultanta în logistică. Grupul rămâne un investitor activ în afacerile asociate lanţului de aprovizionare din Marea Britanie şi Europa Continentala.

CEE Attorneys – Boanță, Gîdei și Asociații SCPA este membră a CEE Attorneys, o rețea internațională cu peste 100 avocați în 11 birouri din Europa Centrală și de Est, fiind prezentă în acest moment în Republica Cehă, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia și cooperând cu două birouri de avocatură din India și China, A&Z Law Firm (China) și Maheshwari and Co. (India).

Cu o vastă experiență într-o gamă variată de domenii cum ar fi drept societar și fuziuni și achiziții, proprietăți imobiliare, servicii financiare (domeniul bancar și financiar, piețe de capital), pensii și asigurare, industria farmaceutică și sănătate, energie și resurse naturale, achiziții publice și PPP, protecția datelor, media și telecomunicații, dreptul muncii, transportul și expedierea mărfurilor, restructurare și insolvență, litigii, avocații CEE Attorneys sunt implicați în proiecte complexe care presupun cunoștințe variate și aprofundate cu privire la afacerile clienților și experiență și practică importantă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3456 / 31045
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Oltchim de către Chimcomplex. Ce avocați de Maravela & Asociații și Bondoc & Asociații au fost implicați în finalizarea tranzacției
Dana Dunel-Stancu revine în echipa Biriș Goran după doi ani în care a coordonat departamentul juridic al Hidroelectrica
LegiTeam: Maravela|Asociații is looking for consultancy lawyers
MiFID II: Impactul noilor reglementări, resimțit major de instituțiile de credit care furnizează servicii și activități de investiții în legătură cu instrumentele financiare. Efectele conformării cu noile reguli, explicate de Andrei Burz-Pînzaru, Managing Partner Reff și Asociații
Instituțiile de credit trebuie să revizuiască documentația și fluxurile interne. Yolanda Ghiță-Blujdescu, Associate Clifford Chance Badea: MiFID II integrează noi prevederi privind tranzacționarea algoritmică și supravegherea acesteia
Victorie importantă pentru Maspex România, reprezentată de RTPR Allen & Overy, într-un litigiu cu Ministerul Energiei
Cristi Minculescu și colegii săi fac un pas important pentru recâștigarea dreptului de utilizare a mărcii ”IRIS”. Avocații de la Milcev Burbea SCA au obținut soluția favorabilă
LegiTeam: ZRP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Ce schimbări trebuie să facă actorii pieței financiare pentru a nu plăti o amendă de până la 10% din cifra de afaceri. Elementele de noutate, explicate de Alexandra Ovedenie, coordonatorul practicii de Banking, Finance & Capital Markets la Radu și Asociații SPRL
Cum lucrează avocații specializați în Dreptul Muncii de la Suciu | The Employment Law Firm. Tendințele pieței, analizate de Andreea Suciu, Managing Partener
LegiTeam: Experienced Lawyer (Environmental Law) - Reff & Associates
Avocații Zamfirescu Racoți & Partners și Tănăsescu Gavrilă & Asociații câștigă pentru România arbitrajul ICSID cu Alpiq
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...