ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cel mai mare producător de etichete autoadezive din România estimează o creştere de 12% a exporturilor în 2018

16 Mai 2018   |   Ioana Duta

'Din ce în ce mai mulţi clienţi străini apelează la serviciile noastre, fapt pentru care vom continua investiţiile în tehnologizare şi avem în plan deschiderea celui de-al doilea centru logistic din Germania'

 
 
Sunimprof Rottaprint, cel mai mare producător de etichete autoadezive din România, estimează o creştere de 12% a exporturilor în 2018 şi are în plan deschiderea celui de-al treilea centru logistic din străinătate, potrivit unui comunicat al companiei.


Cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive a raportat o creştere a exporturilor cu 10% în 2017 comparativ cu anul precedent. Potrivit datelor companiei, exporturile au crescut cu peste 6% în primele trei luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În viitorul apropiat, Sunimprof Rottaprint are în plan deschiderea celui de-al treilea centru logistic din străinătate şi al doilea din Germania, în Hamburg.


În 2017, Sunimprof Rottaprint a înregistrat o cifră de afaceri de 20,2 milioane de euro la nivel de grup. Conform reprezentanţilor companiei, exporturile au însumat 24% din totalul cifrei de afaceri înregistrată în 2017, efectuându-se livrări în 14 ţări din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii. Anul trecut, numărul clienţilor străini a crescut cu circa 21%. Din cei 800 de clienţi ai companiei, ponderea clienţilor străini este de 15% din total.

'Din ce în ce mai mulţi clienţi străini apelează la serviciile noastre, fapt pentru care vom continua investiţiile în tehnologizare şi avem în plan deschiderea celui de-al doilea centru logistic din Germania', a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Sunimprof Rottaprint.

În topul industriilor reprezentate de clienţii străini se află industria alimentară şi cea chimică, în special produsele pentru îngrijirea casei. Cele mai solicitate produse pentru export din oferta Sunimprof Rottaprint sunt etichetele autoadezive, capacele din folie de aluminiu, folia cu barieră şi etichetele shrink sleeve. Operaţiunile desfăşurate de companie în centrele logistice din afara ţării sunt de depozitare şi ambalare, producţia fiind realizată în exclusivitate în România.

Cu sediul în Apahida, judeţul Cluj, compania deţine în prezent patru centre logistice în România - Timişoara, Braşov, Ilfov, Paşcani şi două centre logistice în Ungaria (Budapesta) şi Germania (Karlsruhe), în care lucrează peste 250 de angajaţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1844 / 31248
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...