ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cemacon a rambursat anticipat 3 mil. € şi închide procesul de restructurare a datoriilor la BCR

19 Decembrie 2018   |   AGERPRES

Pentru perioada încheiată la 30 septembrie 2018, Cemacon SA a raportat un profit operaţional de peste 35 milioane lei şi un profit net de 22,684 milioane lei cu o cifră de afaceri de peste 87,483 milioane lei.

 
 
Cemacon a rambursat anticipat datoria de trei milioane de euro către Banca Comercială Română, închizând astfel un credit ce urma să fie scadent în decembrie 2019, informează miercuri compania.

Creditul fusese preluat de Cemacon Real Estate, companie deţinută 100% de Cemacon, prin novaţie, în contextul implementării soluţiei de restructurare a datoriilor la Banca Comercială Română în anul 2015.

Decizia de rambursare anticipată a fost luată de conducerea companiei în contextul în care Cemacon SA, pe baza unor rezultate operaţionale şi financiare foarte bune în ultimii ani, a dobândit o soliditate financiară semnificativă reflectată în rezerve mari de lichidităţi, o scădere accentuată a gradului de îndatorare şi o puternică profitabilitate a afacerii.


Pentru perioada încheiată la 30 septembrie 2018, Cemacon SA a raportat un profit operaţional de peste 35 milioane lei şi un profit net de 22,684 milioane lei cu o cifră de afaceri de peste 87,483 milioane lei.

Restructurarea producătorului de blocuri ceramice a început în anul 2010. Compania a înregistrat o creştere continuă, devenind al doilea producător de materiale de zidărie din România.

Restructurarea creditelor Cemacon implementată în anul 2015 a presupus reaşezarea şi reducerea unei datorii bancare de peste 33 milioane euro, angajată în anul 2007, printr-o soluţie complexă ce a presupus novaţia unei datorii de 5 milioane euro pe o companie nou creată - Cemacon Real Estate şi mutarea activelor neproductive pe această entitate, conversia în acţiuni a unei datorii de peste 13 milioane euro, recapitalizarea companiei printr-o majorare de capital, precum şi ştergerea unei părţi din datorie. Prin rambursarea anticipată, Cemacon a închis un proces de restructurare de anvergură a unei datorii bancare în afara insolvenţei din România.

Suma rambursată de Cemacon Real Estate se bazează pe un împrumut intra-grup de la firma-mamă Cemacon SA.

Cemacon SA este companie listată la Bursă de Valori Bucureşti şi deţinută de Dedeman şi Business Opportunity for Romania, fond de investiţii al Erste Group.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 719 / 31911
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Employment
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Competition
Avocații fraților Micula bat Comisia Europeană la Curtea de Justiție a UE. Hotărârea arbitrală ce obligă statul să le plătească investitorilor suedezi reparații de 250 mil. usd poate fi executată
Cum se construiește o carieră de succes peste hotare. Exemplul Monicăi Mitrea, fondator Mitrea & Associés (Lausanne), avocatul care și-a propus să intensifice colaborarea dintre Elveția și România beneficiind de cunoașterea celor două culturi
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for highly motivated lawyers - Banking & Finance | Competition | Corporate M&A | Employment
Proiectele de suflet ale avocaților | PNSA a clarificat situația juridică a Casei Enescu. Procesul de renovare poate fi finalizat, iar imobilul - inclus în proiecte culturale ambițioase
LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyers with experience in Real Estate
LegiTeam: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen is recruiting lawyer | Banking & Finance
Dentons primește opt distincții în cadrul galei Europe Women in Business Law Awards
MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman a asistat Nederlandse MKB la achiziția companiei IT BusyMachines. Echipă de 9 avocați, coordonată de partenerii Alina Popescu și Dana Rădulescu, implicată în proiect
Alina Stăvaru devine Partener la RTPR Allen & Overy. Promovare din interior, o premieră pentru firma de avocați
Ţuca Zbârcea & Asociaţii scapă Federația de Fotbal de pretențiile de 300 mil. E ale clubului FC Craiova
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...