ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cemacon a rambursat anticipat 3 mil. € şi închide procesul de restructurare a datoriilor la BCR

19 Decembrie 2018   |   AGERPRES

Pentru perioada încheiată la 30 septembrie 2018, Cemacon SA a raportat un profit operaţional de peste 35 milioane lei şi un profit net de 22,684 milioane lei cu o cifră de afaceri de peste 87,483 milioane lei.

 
 
Cemacon a rambursat anticipat datoria de trei milioane de euro către Banca Comercială Română, închizând astfel un credit ce urma să fie scadent în decembrie 2019, informează miercuri compania.

Creditul fusese preluat de Cemacon Real Estate, companie deţinută 100% de Cemacon, prin novaţie, în contextul implementării soluţiei de restructurare a datoriilor la Banca Comercială Română în anul 2015.

Decizia de rambursare anticipată a fost luată de conducerea companiei în contextul în care Cemacon SA, pe baza unor rezultate operaţionale şi financiare foarte bune în ultimii ani, a dobândit o soliditate financiară semnificativă reflectată în rezerve mari de lichidităţi, o scădere accentuată a gradului de îndatorare şi o puternică profitabilitate a afacerii.


Pentru perioada încheiată la 30 septembrie 2018, Cemacon SA a raportat un profit operaţional de peste 35 milioane lei şi un profit net de 22,684 milioane lei cu o cifră de afaceri de peste 87,483 milioane lei.

Restructurarea producătorului de blocuri ceramice a început în anul 2010. Compania a înregistrat o creştere continuă, devenind al doilea producător de materiale de zidărie din România.

Restructurarea creditelor Cemacon implementată în anul 2015 a presupus reaşezarea şi reducerea unei datorii bancare de peste 33 milioane euro, angajată în anul 2007, printr-o soluţie complexă ce a presupus novaţia unei datorii de 5 milioane euro pe o companie nou creată - Cemacon Real Estate şi mutarea activelor neproductive pe această entitate, conversia în acţiuni a unei datorii de peste 13 milioane euro, recapitalizarea companiei printr-o majorare de capital, precum şi ştergerea unei părţi din datorie. Prin rambursarea anticipată, Cemacon a închis un proces de restructurare de anvergură a unei datorii bancare în afara insolvenţei din România.

Suma rambursată de Cemacon Real Estate se bazează pe un împrumut intra-grup de la firma-mamă Cemacon SA.

Cemacon SA este companie listată la Bursă de Valori Bucureşti şi deţinută de Dedeman şi Business Opportunity for Romania, fond de investiţii al Erste Group.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 341 / 31533
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...