ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CIS GAZ după includerea în „lista neagră” publicată de Consiliul Concurenței. Vinovăția nu este susținută de probe, demersul autorității ne aduce prejudicii

02 Septembrie 2020   |   Rares Teodor

CIS GAZ a fost sancționată de către Consiliul Concurenței în baza deciziei nr. 75/19.12.2018, autoritatea reținând în sarcina CIS GAZ o presupusă încălcare a regulilor de concurență în legătură cu două proceduri de achiziție publică derulate în anul 2011.

 
 
Includerea companiei CIS GAZ în “lista neagră” publicată de Consiliul Concurenței este de natură a produce prejudicii de ordin comercial, reputațional și de imagine majore, deoarece ar putea induce, la nivelul opiniei publice, ideea unei vinovății care nu este susținută de probe și care nu a fost reținută de către o instanță de judecată chemată să soluționeze definitiv un litigiu aflat încă în derulare, a precizat compania, într-un comunicat transmis redacției.

CIS GAZ a fost sancționată de către Consiliul Concurenței în baza deciziei nr. 75/19.12.2018, autoritatea reținând în sarcina CIS GAZ o presupusă încălcare a regulilor de concurență în legătură cu două proceduri de achiziție publică derulate în anul 2011. ”Decizia autorității de concurență a fost contestată în termenul legal de către CIS GAZ, iar litigiul privind anularea actului administrativ emis de către Consiliul Concurenței se află, în prezent, pe rolul instanțelor de judecată competente, în fața Curții de Apel București. În acest moment, nu există o hotărâre judecătorească definitivă care să justifice includerea CIS GAZ în această listă”, a arătat compania.


CIS GAZ va depune toate eforturile pentru clarificarea situației și eliminarea numelui companiei de pe respectiva „listă neagră”, considerând că existența unei decizii definitive ar trebui să fie o condiție minimală pentru includerea pe o asemenea listă.

”Subliniem faptul că politica CIS GAZ rămâne o politică transparentă cu un comportament corect în piață, care susține lupta împotriva practicilor neconcurențiale; practici, care de altfel sunt în deplină concordanță cu programul de conformare cu regulile de concurență reținut și de către Consiliul Concurenței. Însăși existența acestui program de conformare reprezintă o dovadă clară a faptului că CIS GAZ ar trebui să fie eliminată din respectiva listă.
Față de aceste aspecte relevante, suntem încrezători că opinia comună a Consiliului Concurenței și ANAP va fi clarificată de către cele două autorități tocmai pentru a răspunde scopului pentru care înțelegem că a fost redactat documentul, respectiv acela de a reprezenta un instrument de ajutor pentru autoritățile contractante cu privire la necesitatea clarificării modalităților prin care un operator economic își poate demonstra în concret credibilitatea, așa cum este prevăzut în legislația în domeniul achizițiilor publice”, se mai precizează în comunicat.

Reamintim că autoritatea de concurență a publicat pe pagina sa de internet, pentru prima dată, lista neagră a firmelor care au fost implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii publice, printre numele cele mai cunoscute fiind Siveco, Energobit, Electrica sau Electromagnetica.

Lista conţine un număr de 35 de companii care au fost implicate în investigaţii privind trucarea de licitaţii, deciziile de sancţionare din ultimii trei ani, precum şi menţiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea naţională de concurenţă.

CIS GAZ este o companie românească cu capital 100% privat, cu activitate care se derulează prin patru mari divizii: furnizare gaze naturale, construcții – montaj conducte, mentenanță și integritate conducte și furnizarea de echipamente și soluții pentru industria de gaze naturale și țiței. Preocupările constante ale companiei sunt asigurarea unui cadru adecvat și echilibrat și sigur angajaților săi, respectarea tuturor reglementărilor în vigoare privind răspunderile legale, cât și a standardelor de siguranţă și protecţie a mediului înconjurător, inclusiv a legislației în domeniul concurenței.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5354 / 7945
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...