ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Combinatul siderurgic Donalam investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din Călăraşi

16 Septembrie 2020   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, îmbunătăţirile aduse performanţei energetice şi consumului de materie primă vor susţine o scădere a emisiilor de CO2 ale fabricii cu aproape 5.000 t/an.

 
 
Donalam a anunţat, miercuri, o investiţie de peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic din Călăraşi.
 
"AFV Beltrame Group, acţionarul principal al companiei Donalam, unul dintre cei mai mari producători europeni de bare din oţel şi oţeluri speciale, investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic din Călăraşi. Noua tehnologie o va înlocui pe cea care datează din anii '70-'80, şi va contribui atât la reducerea cu până la 40% a emisiilor de carbon asociate producţiei cât şi la creşterea competitivităţii barelor din oţel realizate în România. Investiţia va fi realizată din fonduri proprii şi este estimată a fi finalizată până în 2022", menţionează compania într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.
 
Tehnologia disponibilă din cadrul laminorului va determina reducerea consumului de gaz cu până la 40% (circa 2.4 milioane mc/an), precum şi economii de energie termică de peste 27.300 Mwh/an. De asemenea, se va economisi electricitate de peste 1.300 Mwh/an, în timp ce cantitatea de oţel pierdut în procesul de producţie se va reduce cu aproximativ 1.440 t/an.
 
Potrivit sursei citate, îmbunătăţirile aduse performanţei energetice şi consumului de materie primă vor susţine o scădere a emisiilor de CO2 ale fabricii cu aproape 5.000 t/an.
 
În plus, noua tehnologie va permite creşterea competitivităţii produselor din oţel realizate la Călăraşi, prin importarea materiei prime din Germania şi realizarea laminării şi finisării în România. Prin parteneriate comerciale create cu firme de top din Germania (GMH) şi Austria (Voestalpine), produsele Donalam sunt apoi distribuite în cea mai mare parte a Europei.
 
Recent, Donalam a finalizat o investiţie în valoare de 4 milioane euro, într-un echipament special de tratare a barelor de oţel.
 
Donalam, cu sediul în Călăraşi, este unul dintre principalii jucători din industria barelor din oţel laminate la cald din Europa. Compania a fost înfiinţată de către AFV Beltrame Group în 2006, iar un an mai târziu, în 2007, a achiziţionat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Cu peste 270 de angajaţi şi aproximativ 110.000 tone de bare de oţel vândute anual, Donalam a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 78 milioane de euro.
 
Înfiinţat în 1896, AFV Beltrame Group este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine şase fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajaţi şi activităţi comerciale în peste 40 de ţări. Cu peste 2 milioane tone vândute anual, Beltrame Group a avut vânzări de 1,24 miliarde euro, în 2018.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5286 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...