ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consiliul Concureței din Ungaria avizează fuziunea Dante International cu Extreme Digital Zrt

17 Octombrie 2019   |   MEDIAFAX

Instituţia şi-a motivat decizia precizând că tranzacția nu reduce, în mod semnificativ, concurenţa pe piaţa produselor tehnice, unde firmele implicate au, în segmentul de vânzări online şi tradiţional, o cotă de piaţă ce nu atinge 20 de procente, astfel că nu trebuie contat pe efecte negative, precum majorări de preţuri.

 
 
Consiliul ungar al Concurenţei (GVH) a aprobat fuziunea Dante International Kft., firma care deţine magazinul online Emag.hu, cu Extreme Digital Zrt., firma proprietară a site-ului Edigital.hu, precum şi a 16 magazine fizice în Ungaria, informează agenţia ungară de presă MTI.

Instituţia şi-a motivat decizia precizând că tranzacția nu reduce, în mod semnificativ, concurenţa pe piaţa produselor tehnice, unde firmele implicate au, în segmentul de vânzări online şi tradiţional, o cotă de piaţă ce nu atinge 20 de procente, astfel că nu trebuie contat pe efecte negative, precum majorări de preţuri.

În analiza sa, GVH a stabilit că, din perspectiva articolelor tehnice, segmentele comerciale online şi tradiţional constituie o piaţă unitară. Concluzia este susţinută de faptul că jucătorii comerciali care activează şi în online şi în offline oferă, în mod specific, preţuri, condiţii unitare la nivel naţional, respectiv că, consumatorii maghiari acordă o semnificaţie aparte prezenţelor fizice ale magazinelor online. Totodată, raportul arată că fuziunea nu ar avea efecte negative predictibile nici dacă analiza s-ar fi restrâns doar la comerţul online cu amănuntul, cu articole tehnice, astfel că poate fi spus că există probabilitatea ca preţurile să nu crească, aspect susţinut şi de transparenţa preţurilor de pe piaţă, sensibilitatea la preţ a celor care cumpără în mediul online, presiunea concurenţială a firmelor rămase în sector şi vulnerabilitatea pieţei.


GVH a respins drept nerealiste semnalările venite de la ceilalţi jucători de pe piaţă, care reclamau că, având volumul mai mare de produse achiziţionate, firma nou creată ar putea eliminaconcurenţa prin practicarea de preţuri mai mici. GVH a considerat că fuziunea nu o poziţionează pe compania nou creată preferenţial faţă de furnizori.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6657 / 7915
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...