ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Constanţa:CNAPM a semnat două contracte de peste 13 milioane lei fără TVA pentru modernizarea infrastructurii portuare

12 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

Obiectivul investiţiei, în valoare de 4.743.093 Lei (fără TVA), cu termen de execuţie de 12 luni, este de a îmbunătăţi accesul maritim în Portul Constanţa prin înnoirea şi modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare şi a şenalului navigabil.

 
 
Două contracte de proiectare şi execuţie pentru modernizarea infrastructurii şi serviciilor portuare, în valoare totală de 13.713.093, lei fără TVA, au fost semnate de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa, a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, directorul general Dan Tivilichi.

Potrivit acestuia, cele două contracte vor fi finanţate în procent de 85% din fonduri europene şi 15% contribuţie de la bugetul de stat şi au perioade de execuţie între 12 şi 18 luni, fiind aferente Proiectului "PROTECT - Infrastructură pentru operaţiuni sigure şi pentru protecţia mediului în Portul Constanţa", cofinanţat de Uniunea Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility - CEF).


"Unul dintre contractele semnate recent va aduce în patrimoniul CNAPM o navă multifuncţională tip tanc, de 500 TDW, ce poate dezvolta viteza de 11 noduri maritime, cu performanţe de navigaţie ridicate, destinată preluării reziduurilor petroliere şi apelor uzate de la navele ce operează în porturile maritime româneşti şi în radă, dar şi preluarea combustibililor de la navele care urcă pe doc sau intră în reparaţii. Nava va fi proiectată şi executată de SC NAVROM SHIPYARD SRL Galaţi, contractul având valoarea de 8.970.000 lei (fără TVA), şi va fi înmatriculată în Portul Constanţa, sub pavilion românesc", a precizat Dan Tivilichi.

Cel de-al doilea contract, semnat de CNAPM în cadrul proiectului PROTECT, va asigura modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare şi de pe calea navigabilă. Conform directorului general, contractul a fost adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanţa, prin licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Obiectivul investiţiei, în valoare de 4.743.093 Lei (fără TVA), cu termen de execuţie de 12 luni, este de a îmbunătăţi accesul maritim în Portul Constanţa prin înnoirea şi modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare şi a şenalului navigabil şi include: proiectarea şi execuţia de faruri pe diguri, de stâlpi de semnalizare, furnizarea şi montajul de geamanduri şi panouri solare, montarea, demontarea şi relocarea, pe alte coordonate, a unor geamanduri, asigurarea de stocuri pentru intervenţiile de urgenţă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2363 / 30407
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
Cele mai importante modificări normative de care companiile ar trebui să țină cont într-o procedură de achiziții publice, explicate de avocații Clifford Chance Badea. Proiectele firmei în această arie de practică
NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...