ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Constanţa:CNAPM a semnat două contracte de peste 13 milioane lei fără TVA pentru modernizarea infrastructurii portuare

12 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

Obiectivul investiţiei, în valoare de 4.743.093 Lei (fără TVA), cu termen de execuţie de 12 luni, este de a îmbunătăţi accesul maritim în Portul Constanţa prin înnoirea şi modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare şi a şenalului navigabil.

 
 
Două contracte de proiectare şi execuţie pentru modernizarea infrastructurii şi serviciilor portuare, în valoare totală de 13.713.093, lei fără TVA, au fost semnate de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa, a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, directorul general Dan Tivilichi.

Potrivit acestuia, cele două contracte vor fi finanţate în procent de 85% din fonduri europene şi 15% contribuţie de la bugetul de stat şi au perioade de execuţie între 12 şi 18 luni, fiind aferente Proiectului "PROTECT - Infrastructură pentru operaţiuni sigure şi pentru protecţia mediului în Portul Constanţa", cofinanţat de Uniunea Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility - CEF).


"Unul dintre contractele semnate recent va aduce în patrimoniul CNAPM o navă multifuncţională tip tanc, de 500 TDW, ce poate dezvolta viteza de 11 noduri maritime, cu performanţe de navigaţie ridicate, destinată preluării reziduurilor petroliere şi apelor uzate de la navele ce operează în porturile maritime româneşti şi în radă, dar şi preluarea combustibililor de la navele care urcă pe doc sau intră în reparaţii. Nava va fi proiectată şi executată de SC NAVROM SHIPYARD SRL Galaţi, contractul având valoarea de 8.970.000 lei (fără TVA), şi va fi înmatriculată în Portul Constanţa, sub pavilion românesc", a precizat Dan Tivilichi.

Cel de-al doilea contract, semnat de CNAPM în cadrul proiectului PROTECT, va asigura modernizarea sistemului de semnalizare din bazinele portuare şi de pe calea navigabilă. Conform directorului general, contractul a fost adjudecat de SC Utilnavorep SA Constanţa, prin licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Obiectivul investiţiei, în valoare de 4.743.093 Lei (fără TVA), cu termen de execuţie de 12 luni, este de a îmbunătăţi accesul maritim în Portul Constanţa prin înnoirea şi modernizarea sistemului de semnalizare aferent bazinelor portuare şi a şenalului navigabil şi include: proiectarea şi execuţia de faruri pe diguri, de stâlpi de semnalizare, furnizarea şi montajul de geamanduri şi panouri solare, montarea, demontarea şi relocarea, pe alte coordonate, a unor geamanduri, asigurarea de stocuri pentru intervenţiile de urgenţă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 440 / 28484
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
O nouă firmă de avocați specializați în Real Estate se lansează pe piață
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
Promovare în echipa de banking & finance a Schoenherr. Adina Damaschin devine counsel
Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Clasamentul Chambers Global 2018
CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...