ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Contract de 1,8 miliarde euro, semnat de Alstom în Canada (profil)

13 Aprilie 2018   |   Ioana Duta

După ce va fi finalizată, REM va fi una dintre cele mai mari reţele de transport automatizat din lume - cu o lungime de 67 km şi cu 26 de staţii - care leagă centrul oraşului Montreal cu Coasta de Sud, Coasta de Nord, West Island şi aeroportul internaţional Pierre Elliott Trudeau.

 
 
Groupe des Partenaires pour la Mobilité des Montréalais (PMM - Grupul de parteneri pentru Mobilitate din Montreal), consorţiul condus de Alstom împreună cu SNC-Lavalin, a semnat un contract cu CDPQ Infra pentru furnizarea unui sistem complet automat, fără conductor, de metrou uşor, inclusiv a materialului rulant şi a sistemului de control al traficului, precum şi a serviciilor de exploatare şi întreţinere, pentru proiectul Réseau express métropolitain (REM - Reţeaua metropolitană expres) din Montreal, Canada, au anunţat, joi, reprezentanţi ai constructorului, într-un comunicat.


Contractul total valorează aproximativ 1,8 miliarde euro (2,8 miliarde dolari canadieni): Partea care revine Alstom este estimată la 1,4 miliarde euro (2,2 miliarde dolari canadieni), iar partea SNC-Lavalin la 400 milioane euro (600 milioane dolari canadieni).


După ce va fi finalizată, REM va fi una dintre cele mai mari reţele de transport automatizat din lume - cu o lungime de 67 km şi cu 26 de staţii - care leagă centrul oraşului Montreal cu Coasta de Sud, Coasta de Nord, West Island şi aeroportul internaţional Pierre Elliott Trudeau.

În conformitate cu termenii contractului, Grupul PMM va furniza 212 vagoane de metrou Metropolis realizate de Alstom (106 garnituri cu câte două vagoane), sistemul automat Urbalis 400 de control al trenului fără conductor, bazat pe comunicaţii (CBTC) şi soluţii pentru centrul de control Iconis, precum şi uşile de acces la peron, conectivitate Wi-Fi şi servicii de operare şi întreţinere pe o perioadă de 30 de ani. De asemenea, Grupul PMM răspunde de probele ce urmează a fi efectuate la trenuri şi integrarea sistemelor şi de furnizarea echipamentelor pentru depou în vederea întreţinerii trenurilor.

Se preconizează că serviciul comercial pe primul tronson al REM va începe în vara anului 2021.

Pentru realizarea proiectului REM, partenerii din Grupul PMM îşi vor valorifica specialiştii aflaţi în Canada, dar şi experienţa internaţională dobândită în Vancouver, Ottawa, Singapore, Panama, Dubai, şi Riyadh.

Pe durata construcţiei şi în cei 30 de ani de operare şi întreţinere, Grupul PMM va crea la nivel local locuri de muncă noi, permanente, de calitate în domeniul tehnologiei, în special pentru experţi în sisteme automate, mecanici de material rulant, responsabili centru de control, operatori de întreţinere şi specialişti în sisteme de control. De asemenea, Grupul PMM va crea locuri de muncă pentru furnizorii locali care vor contribui la proiect nu numai în perioada de construcţie, ci şi în cei 30 de ani de exploatare şi întreţinere. Raportat la întreaga activitate economică generată de Grupul PMM, 67% din investiţii vor fi în Quebec.

În plus, proiectul REM va conduce la crearea unui centru global de excelenţă al Alstom la Montreal, destinat cercetării şi dezvoltării de sisteme integrate de control în mobilitatea urbană. Acest centru va reuni un număr de aproximativ 100 de specialişti care vor avea rolul de a valorifica experienţa în tehnologii digitale avansate şi inteligenţă artificială a profesioniştilor din Montreal, pentru a dezvolta soluţii în vederea utilizării în proiectele realizate de către Alstom în întreaga lume.

'Suntem onoraţi că CDPQ Infra a ales Grupul PMM pentru acest proiect important de infrastructură de transport public, care nu doar că va avea un efect pozitiv asupra mobilităţii din regiunea Greater Montreal, dar va crea şi 250 de locuri de muncă directe, de lungă durată, în Quebec, cu un maximum de 350 de locuri de muncă la nivel local. Prin coordonarea acestui proiect din Montreal, echipa noastră înţelege, în primul rând, nevoile de transport ale oraşului şi doreşte să introducă soluţiile noaste verificate, de ultimă generaţie pentru trenuri şi sisteme de control al traficului, care asigură maximizarea fiabilităţii, performanţei şi capacităţii sistemelor, precum şi a experienţei pasagerilor', a declarat Jérôme Wallut, Prim Vicepreşedinte Alstom în America de Nord.

'Să fii ales să lucrezi la un proiect de asemenea anvergură reprezintă o dovadă a excelenţei ce caracterizează sectorul nostru de Infrastructură, în special specializarea noastră globală în Căi ferate şi Transport, precum şi vasta noastră experienţă în exploatare şi întreţinere, a spus Neil Bruce, Preşedinte - Director General al SNC-Lavalin Group Inc. De fapt, unul dintre avantajele pentru economie şi comunitate ale acestui proiect îl va constitui crearea de locuri de muncă în operare şi întreţinere în regiunea Greater Montreal şi în împrejurimi.'

Compania Alstom din Canada. cu sediul la Montreal, în Quebec, este angajată în furnizarea unei game extinse de soluţii inteligente de mobilitate pentru Canada, de la vehiculele feroviare uşoare Citadis Spirit pentru Toronto şi Ottawa până la vagoanele de metrou Azur pentru Societatea de transport din Montreal (STM)1, de la trenurile regionale Coradia Lint pentru Ottawa până la soluţii pe termen lung de întreţinere a vehiculelor şi de infrastructură de transport. Expertiza Alstom în domeniul controlului de trafici se află la baza noilor centre de control pentru STM şi GO Transit, a unui nou sistem de control al traficului pentru Union Station Rail Corridor din Toronto, a unei solu?ţi Urbalis CBTC pentru Linia 1 Yonge-University ce ţine de agenţia de transport public Toronto Transit Commission, dar şi pentru o nouă zonă de extindere, precum şi a unei soluţii complete de control al traficului pentru transportul feroviar uşor din Waterloo.

În prezent, Alstom are peste 400 de angajaţi în Canada. Această prezenţă va fi întărită şi susţinută de execuţia proiectului REM. Alstom desfăşoară activităţi în Montreal, Quebec, Toronto şi Ottawa, Ontario, precum şi pe platforma sa industrială din Sorel-Tracy, Quebec. Platforma Alstom din Sorel-Tracy, al cărei volum de lucru va fi asigurat cel puţin pentru următorii doi ani, este dedicat producţiei de boghiuri pentru proiecte naţionale şi internaţionale, cum ar fi metroul din Montreal, vehiculele uşoare pentru Ontario, şi proiectele recent adăugate pentru Chile şi Statele Unite ale Americii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2201 / 31257
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
Cum văd avocații de business din provincie noul an. Mihai Bejenaru-Dragoș (Bejenaru&Partners, Cluj): Domeniul imobiliar va înregistra o scădere a numărului de tranzacții. Provocarea anului 2019, dată de cazurile de fiscalitate
Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
„The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...