ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Engie este interesată de preluarea unei companii energetice din Brazilia

10 August 2018   |   Ioana Duta

Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării.

 
 
 Subsidiara braziliană a companiei de utilităţi Engie SA ia în considerare depunerea unei oferte pentru preluarea firmei energetice locale CESP Companhia Energética de Sao Paulo, a anunţat Eduardo Sattamini, director general al Engie Brasil Energia SA, transmite Reuters. 
 

Engie analizează preluarea CESP. 
 
"Este un activ interesant", a declarat Eduardo Sattamini. 
 
Acesta a adăugat că negocierile exclusive dintre Engie şi compania petrolieră controlată de stat Petroleo Brasileiro SA pentru achiziţionarea operatorului de gazoducte Transportadora Associada de Gás (TAG) au fost suspendată în urma deciziei Curţii Supreme, care a cerut ca toate privatizările să fie aprobate în prealabil de Congres. 
 
În ultimii ani, marile companii de utilităţi s-au concentrat pe investiţii în America Latină, unde piaţa creşte într-un ritm mai rapid decât în Europa. Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării. 
 
În aprilie, postul francez de televiziune BFM Business anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Engie analizează o posibilă ofertă de preluare a Energias de Portugal (EDP), o companie care are active importante în SUA şi Brazilia. 
 
Sectorul european de utilităţi a fost bulversat în martie, când primele două companii germane de utilităţi au anunţat că intenţionează să dezmembreze compania de energie regenerabilă Innogy, urmând ca activele să fie împărţite între firma mamă RWE şi rivalul E.ON. 
 
Engie, al patrulea grup de utilităţi din Europa în funcţie de valoare de piaţă, şi-a redus treptat expunerea pe cărbune şi a reinvestit sumele generate din vânzarea activelor care funcţionează cu combustibili fosili în energii regenerabile şi reţele de distribuţie. 
 
Recent o sursă din apropierea Consiliului de Administraţie a declarat că Engie analizează o serie de posibile mari achiziţii, o modificare a strategiei după vânzarea unor active în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro. 
 
Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 33 / 30349
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Alexandru George Lazăr, partener IntLaw (Spania) și profesor al Universitații Pompeu Fabra, din Barcelona: Sunt în permanentă legătură cu România. Sper ca în viitorul apropiat să se concretizeze colaborări strategice cu case de avocatură românești
  Gabriela Dinu se alătură echipei de Dreptul Muncii a NNDKP
  Concurenţa a autorizat preluarea unor creanțe și bunuri imobile ale Alpha Bank de către Deutsche Bank, Anacap Financial Europe și APS Investments. Avocați de top în tranzacția de 360 mil. E
  Grupul german PHOENIX preia oficial Farmexim SA și lanțul de farmacii HelpNet Farma. Ce avocați au lucrat în tranzacția estimată la peste 100 mil. €
  Tranzacția de 73 mil. € prin care CMI preia posturile de radio din CEE ale grupului Lagardère a ajuns la final. O echipă multijurisdicțională Clifford Chance a asistat cumpărătorul | Vânzătorul a lucrat cu avocații Wolf Theiss
  Wolf Theiss își consolidează echipa de TMT și Protecția Datelor în România
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...