ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Engie este interesată de preluarea unei companii energetice din Brazilia

10 August 2018   |   Ioana Duta

Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării.

 
 
 Subsidiara braziliană a companiei de utilităţi Engie SA ia în considerare depunerea unei oferte pentru preluarea firmei energetice locale CESP Companhia Energética de Sao Paulo, a anunţat Eduardo Sattamini, director general al Engie Brasil Energia SA, transmite Reuters. 
 

Engie analizează preluarea CESP. 
 
"Este un activ interesant", a declarat Eduardo Sattamini. 
 
Acesta a adăugat că negocierile exclusive dintre Engie şi compania petrolieră controlată de stat Petroleo Brasileiro SA pentru achiziţionarea operatorului de gazoducte Transportadora Associada de Gás (TAG) au fost suspendată în urma deciziei Curţii Supreme, care a cerut ca toate privatizările să fie aprobate în prealabil de Congres. 
 
În ultimii ani, marile companii de utilităţi s-au concentrat pe investiţii în America Latină, unde piaţa creşte într-un ritm mai rapid decât în Europa. Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării. 
 
În aprilie, postul francez de televiziune BFM Business anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Engie analizează o posibilă ofertă de preluare a Energias de Portugal (EDP), o companie care are active importante în SUA şi Brazilia. 
 
Sectorul european de utilităţi a fost bulversat în martie, când primele două companii germane de utilităţi au anunţat că intenţionează să dezmembreze compania de energie regenerabilă Innogy, urmând ca activele să fie împărţite între firma mamă RWE şi rivalul E.ON. 
 
Engie, al patrulea grup de utilităţi din Europa în funcţie de valoare de piaţă, şi-a redus treptat expunerea pe cărbune şi a reinvestit sumele generate din vânzarea activelor care funcţionează cu combustibili fosili în energii regenerabile şi reţele de distribuţie. 
 
Recent o sursă din apropierea Consiliului de Administraţie a declarat că Engie analizează o serie de posibile mari achiziţii, o modificare a strategiei după vânzarea unor active în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro. 
 
Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 590 / 30905
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Voicu & Filipescu își extinde echipa de avocați
  VIDEO | CMS Expert View: Noile provocări din era digitală. Radiografia ecosistemului FinTech, realizată de Cristina Reichmann, Partener CMS Romania
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a senior associate
  Ce așteptări are Bondoc & Asociații de la tinerii avocați care doresc să intre în echipă
  Avocații SAA au asistat GapMinder în finanțarea acordată start-up-ului SmartDreamers. Silviu Stratulat și Cristina Man au coordonat proiectul
  VIDEO | CMS Expert View: Procedura Insolvenței – soluții clasice și strategii inovative cu Horia Drăghici, Partener, CMS Romania
  VIDEO | CMS: THIS IS US! Rezultate excepționale în ultimii 4 ani, creștere axată strategic pe dezvoltarea unor arii de practică și recrutarea tinerilor talentați. Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Romania: “Oamenii sunt în centrul construcției noastre”
  VIDEO | CMS Expert View: Warranty and Indemnity Insurance. Beneficiile asigurării pentru garanții și indemnificări, explicate de echipa de avocați și consultanți specializați ai CMS Romania
  CMS Expert View: VIDEO | Dreptul Energiei – între boom tehnologic și nevoia de legislație modernă. O discuție cu Varinia Radu, Partener, coordonatorul practicii de petrol și gaze pe Europa Centrală și de Est al CMS
  CMS Expert View: VIDEO | Companiile au accelerat măsurile pentru implementarea GDPR, dar încă pot apărea probleme generate de prelucrarea datelor. Aspectele sensibile, analizate de avocații CMS Romania
  LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
  LegiTeam - Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...