ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Erste Group şi Vienna Insurance Group îşi extind acordul de cooperare până în 2033

18 Mai 2018   |   Ioana Duta

Companiile grupului VIG cooperează în prezent cu Erste Group în zece ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovacia.

 
 
Erste Group şi Vienna Insurance Group au convenit extinderea acordului de cooperare până în 2033, astfel clienţii celor două grupuri financiare beneficiind de acces mai uşor la o gamă largă de produse şi la un portofoliu extins de servicii, conform unui comunicat remis vineri.


Acordul de cooperare dintre Erste Group (Erste) şi Vienna Insurance Group (VIG) a fost semnat pe 17 mai 2018.

"Acest parteneriat este dedicat integral clienţilor noştri, cu scopul de a le oferi cele mai bune servicii. Ei ar trebui să poată alege dintr-o gamă completă de servicii financiare, atât în sucursalele noastre, cât şi online. De asemenea, ne concentrăm pe dezvoltarea de modele pentru produsele de asigurare care să fie cât mai flexibile şi care să poată fi adaptate uşor şi convenabil la situaţia personală a clientului", a declarat Peter Bosek, membru al consiliului director Erste Group.


Conform comunicatului, Vienna Insurance Group a identificat în principal potenţialul de extindere a businessului de asigurări de sănătate şi de asigurări generale prin intermediul Erste Group.

"Scopul nostru este să ne extindem focusul dincolo de sectorul asigurărilor de viaţă, care deţine în prezent o pondere dominantă, şi să ne orientăm spre obţinerea unei acoperiri complete, inclusiv asigurări de sănătate şi generale. Vrem să obţinem satisfacţia clienţilor prin servicii de înaltă calitate şi rezolvarea rapidă a solicitărilor. Acest lucru este legat de oferirea de produse bine concepute şi integrarea lor în campania de digitalizare a Erste Group. Partenerul nostru Erste a creat cea mai mare platformă bancară paneuropeană de pe piaţă, care a fost extrem de bine primită de clienţi", a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Erste oferă deja produse de asigurare în Austria prin intermediul platformei sale George. Cele două grupuri partenere au agreat de asemenea să înfiinţeze un centru digital comun, care va fi situat în Republica Cehă.

Companiile grupului VIG cooperează în prezent cu Erste Group în zece ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovacia.

"Parteneriatul nostru se bazează pe fundamente emoţionale comune. Ambele companii au fost înfiinţate în secolul al XIX-lea, cu scopul principal de a oferi servicii financiare tuturor. Avem o perspectivă similară asupra modului în care ne desfăşurăm activitatea pe pieţele noastre din Europa Centrală şi de Est, şi de aceea parteneriatul nostru a avut succes", a explicat Peter Bosek.

Până în prezent, VIG a colaborat cu Erste Group prin intermediul companiilor de bancassurance deţinute de VIG în şase ţări (Austria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România şi Slovacia). În 2017, venitul total din prime în aceste ţări s-a ridicat la aproximativ 1,3 miliarde euro.

"Decizia de a extinde acordul de cooperare subliniază faptul că parteneriatul nostru a fost de succes şi ne dă un sentiment de siguranţă şi certitudine în planificarea următoarei etape de dezvoltare. Măsurile iniţiale privind produsele, care au fost implementate la băncile selectate în timpul fazei pilot în 2017, au dus la o creştere satisfăcătoare a numărului de contracte încheiate", a subliniat Elisabeth Stadler.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria, precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare în estul Uniunii Europene, cu 47.000 de angajaţi, care deservesc peste 16,5 milioane de clienţi în peste 2.500 de agenţii din şapte ţări (Austria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Şerbia şi Slovacia). În primul trimestru 2018, Erste Group dispunea de active totale de 230 miliarde de euro, a raportat un profit net de 333 milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1819 / 31256
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
  Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
  „The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
  Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
  Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
  ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
  Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
  Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
  LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
  bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
  PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
  Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...