ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Erste Group şi Vienna Insurance Group îşi extind acordul de cooperare până în 2033

18 Mai 2018   |   Ioana Duta

Companiile grupului VIG cooperează în prezent cu Erste Group în zece ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovacia.

 
 
Erste Group şi Vienna Insurance Group au convenit extinderea acordului de cooperare până în 2033, astfel clienţii celor două grupuri financiare beneficiind de acces mai uşor la o gamă largă de produse şi la un portofoliu extins de servicii, conform unui comunicat remis vineri.


Acordul de cooperare dintre Erste Group (Erste) şi Vienna Insurance Group (VIG) a fost semnat pe 17 mai 2018.

"Acest parteneriat este dedicat integral clienţilor noştri, cu scopul de a le oferi cele mai bune servicii. Ei ar trebui să poată alege dintr-o gamă completă de servicii financiare, atât în sucursalele noastre, cât şi online. De asemenea, ne concentrăm pe dezvoltarea de modele pentru produsele de asigurare care să fie cât mai flexibile şi care să poată fi adaptate uşor şi convenabil la situaţia personală a clientului", a declarat Peter Bosek, membru al consiliului director Erste Group.


Conform comunicatului, Vienna Insurance Group a identificat în principal potenţialul de extindere a businessului de asigurări de sănătate şi de asigurări generale prin intermediul Erste Group.

"Scopul nostru este să ne extindem focusul dincolo de sectorul asigurărilor de viaţă, care deţine în prezent o pondere dominantă, şi să ne orientăm spre obţinerea unei acoperiri complete, inclusiv asigurări de sănătate şi generale. Vrem să obţinem satisfacţia clienţilor prin servicii de înaltă calitate şi rezolvarea rapidă a solicitărilor. Acest lucru este legat de oferirea de produse bine concepute şi integrarea lor în campania de digitalizare a Erste Group. Partenerul nostru Erste a creat cea mai mare platformă bancară paneuropeană de pe piaţă, care a fost extrem de bine primită de clienţi", a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Erste oferă deja produse de asigurare în Austria prin intermediul platformei sale George. Cele două grupuri partenere au agreat de asemenea să înfiinţeze un centru digital comun, care va fi situat în Republica Cehă.

Companiile grupului VIG cooperează în prezent cu Erste Group în zece ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovacia.

"Parteneriatul nostru se bazează pe fundamente emoţionale comune. Ambele companii au fost înfiinţate în secolul al XIX-lea, cu scopul principal de a oferi servicii financiare tuturor. Avem o perspectivă similară asupra modului în care ne desfăşurăm activitatea pe pieţele noastre din Europa Centrală şi de Est, şi de aceea parteneriatul nostru a avut succes", a explicat Peter Bosek.

Până în prezent, VIG a colaborat cu Erste Group prin intermediul companiilor de bancassurance deţinute de VIG în şase ţări (Austria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România şi Slovacia). În 2017, venitul total din prime în aceste ţări s-a ridicat la aproximativ 1,3 miliarde euro.

"Decizia de a extinde acordul de cooperare subliniază faptul că parteneriatul nostru a fost de succes şi ne dă un sentiment de siguranţă şi certitudine în planificarea următoarei etape de dezvoltare. Măsurile iniţiale privind produsele, care au fost implementate la băncile selectate în timpul fazei pilot în 2017, au dus la o creştere satisfăcătoare a numărului de contracte încheiate", a subliniat Elisabeth Stadler.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria, precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare în estul Uniunii Europene, cu 47.000 de angajaţi, care deservesc peste 16,5 milioane de clienţi în peste 2.500 de agenţii din şapte ţări (Austria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Şerbia şi Slovacia). În primul trimestru 2018, Erste Group dispunea de active totale de 230 miliarde de euro, a raportat un profit net de 333 milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1420 / 30857
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Maravela & Asociaţii is looking for a German speaking lawyer
  Deficitul de cont curent a crescut cu 1, 6 miliarde lei, în primele 8 luni; datoria externă s- a majorat cu 648 mil. E
  EXCLUSIV BizLawyer: Partenerul Ciprian Glodeanu se desprinde din echipa Wolf Theiss. O nouă firmă cu 3-4 parteneri și 10 avocați, la orizont
  VIDEO | CMS: THIS IS US! Rezultate excepționale în ultimii 4 ani, creștere axată strategic pe dezvoltarea unor arii de practică și recrutarea tinerilor talentați. Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Romania: “Oamenii sunt în centrul construcției noastre”
  CMS Expert View: VIDEO | Companiile au accelerat măsurile pentru implementarea GDPR, dar încă pot apărea probleme generate de prelucrarea datelor. Aspectele sensibile, analizate de avocații CMS Romania
  Cum sunt selectați stagiarii care vor să intre în echipa CLO. Îi așteaptă apoi programe de training cu avocați de top, specializare, onorarii competitive și bonusuri pentru performanță. Alexandru Olănescu, Partener: ”Înainte de a fi o echipă de avocați, suntem o familie în care fiecare membru contează, iar interesul pentru a fi cât mai buni pe piața serviciilor juridice ne unește”
  CMS Expert View: VIDEO | Dreptul Energiei – între boom tehnologic și nevoia de legislație modernă. O discuție cu Varinia Radu, Partener, coordonatorul practicii de petrol și gaze pe Europa Centrală și de Est al CMS
  Edwina Udrescu, specialist în proiecte de infrastructură și construcții internaționale, se alătură Wolf Theiss
  Dentons lansează un instrument interactiv pentru consultarea legislației privind Registrul de Transparență din cele mai importante piețe din zona UE
  Tendință generală de intensificare a eforturilor de conformare la nivelul companiilor, determinată și de acțiunile represive energice ale autorităților. Elena Iacob, Partener ZRP: Recomandarea noastră ar fi ca toate asociațiile profesionale|industriale și companiile, indiferent de talie, să ia în considerare adoptarea unor programe de conformare cu legislația concurenței
  LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță | Dreptul muncii
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...