ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurobank vrea să achiziţioneze subsidiara Piraeus Bank din Bulgaria

14 Iunie 2018   |   Ioana Duta

"Dacă Eurobank va achiziţiona subsidiara Piraeus Bank din Bulgaria, Postbank va fi în top trei al celor mai mari bănci bulgare".

 
 
Eurobank şi patru firme bulgăreşti au depus oferte pentru achiziţionarea subsidiarei Piraeus Bank din Bulgaria, a anunţat publicaţia elenă Kathimerini.


Cel mai mare grup bancar elen, Piraeus Bank, a prezentat anul trecut planul strategic "Agenda 2020", conform căruia vor fi vândute afacerile din Balcani (România, Bulgaria, Serbia, Albania şi Ucraina) şi va fi redus portofoliul de credite neperformante (NPL).

Piraeus va examina ofertele în următoarele săptămâni, iar o decizie finală ar urma să fie luată până la sfârşitul lunii. Dacă totul decurge bine şi sunt obţinute toate aprobările, tranzacţia ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2019.

Piraeus are o prezenţă redusă pe piaţa bulgară, subsidiara sa având 75 de filiale şi active de 1,5 miliarde de euro.


Pe de altă parte, Eurobank are o prezenţă importantă în statul balcanic, prin subsidiara sa Postbank, care are zece centre de afaceri, 174 de filiale şi active totale de 3,7 miliarde de euro. Dacă Eurobank va achiziţiona subsidiara Piraeus Bank din Bulgaria, Postbank va fi în top trei al celor mai mari bănci bulgare.

În mai, Eurobank, al treilea grup bancar elen, anunţa că îşi menţine prezenţa în Balcani (Bulgaria şi Serbia), după ce s-a retras din România.

În aprilie, Banca Transilvania a achiziţionat subsidiarele Eurobank din România: Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN. Conform acordului încheiat cu autorităţile de concurenţă din Uniunea Europeană, până în 2018 Eurobank trebuia să vândă active în afara Greciei în valoare de 8,7 miliarde de euro.

Bancpost, cu active totale de 3,1 miliarde de euro şi 2.255 de angajaţi, are o reţea de 148 de sucursale în România, ţara fiind astfel una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank din afara Greciei.

Profitul Eurobank a scăzut în primul trimestru din 2018, deoarece declinul veniturilor din dobânzi şi comisioane a compensat reducerea provizioanelor pentru creditele neperformante.

Eurobank, deţinută în proporţie de 2,4% de Fondul de stabilitate financiară al Greciei (HFSF), a raportat un profit net din operaţiuni continue de 35 de milioane de euro în primele trei luni din acest an, faţă de câştiguri de 43 de milioane de euro în trimestrul patru din 2017.

Operaţiunile internaţionale au rămas profitabile, profitul net înainte de operaţiunile discontinue urcând la 33 de milioane de euro în primul trimestru din 2018, faţă de 27 de milioane de euro în perioada similară din 2017.

Cele patru mari bănci greceşti - Piraeus Bank, National Bank of Greece, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1808 / 31548
   

  Ascunde Reclama
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  KPMG Legal recrutează un nou avocat de litigii din Magic Circle
  LadyLawyer.ro | Doamnele avocat domină efectivele Cliza Law Office. Succesul casei de avocatură, potențat de profesionalismul celor care, indiferent de gen, formează echipa
  Mihai Mareș, coordonator Mareș Danilescu Mareș, a devenit membru al Academiei Internaționale a Litigatorilor specializați în Infracțiuni Financiare. Colaborare cu profesioniști de top în materie de litigii
  The Lawyer European Awards 2019: Zamfirescu Racoți & Partners are cea mai bună echipă de litigii din Europa
  Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
  Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
  RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
  LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
  LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
  LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
  LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
  Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...