ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurobank vrea să achiziţioneze subsidiara Piraeus Bank din Bulgaria

14 Iunie 2018   |   Ioana Duta

"Dacă Eurobank va achiziţiona subsidiara Piraeus Bank din Bulgaria, Postbank va fi în top trei al celor mai mari bănci bulgare".

 
 
Eurobank şi patru firme bulgăreşti au depus oferte pentru achiziţionarea subsidiarei Piraeus Bank din Bulgaria, a anunţat publicaţia elenă Kathimerini.


Cel mai mare grup bancar elen, Piraeus Bank, a prezentat anul trecut planul strategic "Agenda 2020", conform căruia vor fi vândute afacerile din Balcani (România, Bulgaria, Serbia, Albania şi Ucraina) şi va fi redus portofoliul de credite neperformante (NPL).

Piraeus va examina ofertele în următoarele săptămâni, iar o decizie finală ar urma să fie luată până la sfârşitul lunii. Dacă totul decurge bine şi sunt obţinute toate aprobările, tranzacţia ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2019.

Piraeus are o prezenţă redusă pe piaţa bulgară, subsidiara sa având 75 de filiale şi active de 1,5 miliarde de euro.


Pe de altă parte, Eurobank are o prezenţă importantă în statul balcanic, prin subsidiara sa Postbank, care are zece centre de afaceri, 174 de filiale şi active totale de 3,7 miliarde de euro. Dacă Eurobank va achiziţiona subsidiara Piraeus Bank din Bulgaria, Postbank va fi în top trei al celor mai mari bănci bulgare.

În mai, Eurobank, al treilea grup bancar elen, anunţa că îşi menţine prezenţa în Balcani (Bulgaria şi Serbia), după ce s-a retras din România.

În aprilie, Banca Transilvania a achiziţionat subsidiarele Eurobank din România: Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN. Conform acordului încheiat cu autorităţile de concurenţă din Uniunea Europeană, până în 2018 Eurobank trebuia să vândă active în afara Greciei în valoare de 8,7 miliarde de euro.

Bancpost, cu active totale de 3,1 miliarde de euro şi 2.255 de angajaţi, are o reţea de 148 de sucursale în România, ţara fiind astfel una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank din afara Greciei.

Profitul Eurobank a scăzut în primul trimestru din 2018, deoarece declinul veniturilor din dobânzi şi comisioane a compensat reducerea provizioanelor pentru creditele neperformante.

Eurobank, deţinută în proporţie de 2,4% de Fondul de stabilitate financiară al Greciei (HFSF), a raportat un profit net din operaţiuni continue de 35 de milioane de euro în primele trei luni din acest an, faţă de câştiguri de 43 de milioane de euro în trimestrul patru din 2017.

Operaţiunile internaţionale au rămas profitabile, profitul net înainte de operaţiunile discontinue urcând la 33 de milioane de euro în primul trimestru din 2018, faţă de 27 de milioane de euro în perioada similară din 2017.

Cele patru mari bănci greceşti - Piraeus Bank, National Bank of Greece, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 956 / 30696
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Principalele atuuri ale echipei de litigii RTPR Allen & Overy: specializarea și tehnologia
  Ce așteaptă Maravela & Asociații de la tinerii absolvenți de Drept. Procesul de integrare a stagiarilor are mai multe etape, iar nivelul onorariilor este poziționat în partea de sus a grilei practicate pe piața avocaturii
  Statul român și-a ales avocații în arbitrajul cerut de firmele magnatului Puiu Popoviciu. O firmă americană și două societăți locale întră în bătălia juridică
  Echipă de avocați români, alături de vânzător într-un proiect încheiat săptămâna trecută într-o țară vecină. Tranzacție de 39 mil. €
  LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Junior Lawyers
  BONDOC și Asociații, partener al unui eveniment cultural de excepție: “West meets East 2018”
  Cum acționează avocații Mușat & Asociații în mandatele de Concurență. Paul Buta, Partener: Volumul de muncă este întotdeauna extrem de mare în sfera concurenței; orice analiză, audit sau sfat acordat trebuie să fie personalizate
  Avocații Voicu & Filipescu au avut o agendă extrem de încărcată în prima parte a anului, cu foarte multe mandate în toate ariile de practică. Daniel Voicu (Managing Partner): Având în vedere că 2018 a fost un an bogat în proiecte ample și încasările au fost, desigur, pe măsură
  Succes important al avocaților Wolf Theiss: Decizie favorabilă într-un litigiu post-privatizare în valoare de 180 mil. € împotriva statului român
  CMS a asistat Bitdefender în expansiunea pe piața australiană. Alături de compania controlată de Florin Talpeş a fost și o altă firmă, cu peste 550 de avocați
  ZRP își va întări capacitatea de a reacționa rapid în cazurile urgente și își va extinde serviciile juridice în materia prevenirii fraudelor. Liniile strategice ale firmei pentru aceasta practică, explicate de noul coordonator al Departamentului de drept penal, Dănuț - Ioan Bugnariu
  Bondoc & Asociații asistă grupul Clariant în investiția de peste 100 mil. € derulată în Dolj
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...