ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EximBank finanţează cu 18 milioane de lei compania românească de agribusiness Interagroaliment

04 Mai 2021   |   Agerpres

Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

 
 
EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană Interagroaliment, parte a Grup Şerban Holding, cel mai mare jucător din domeniul producţiei agricole integrate din Moldova, conform unui comunicat al băncii.
 
Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.
 
"EximBank îşi canalizează toate eforturile spre identificarea celor mai potrivite soluţii financiare pentru companiile româneşti aflate în căutarea de facilităţi care să le ajute să depăşească blocajele impuse de pandemie. La fel ca şi clienţii noştri, am învăţat să ne adaptăm rapid şi ne aşteptăm ca, având şi exemplul unor acorduri precum cel încheiat cu Grup Serban Holding, şi alţi întreprinzători să se îndrepte către noi pentru a beneficia de cele mai bune pachete de finanţare care să le asigure resurse pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
 
Interagroaliment este liderul grupului de firme Grup Şerban Holding, cu activitate integrată în agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi leguminoase, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie - cofetărie, alimentaţie publică (lanţ propriu de magazine - Băcăniile Şerban), distribuţie şi transport.
 
Activitatea companiei a fost afectată de declanşarea crizei sanitare care a determinat o diminuare a cererii pentru anumite produse, în special pentru domeniul HORECA, blocaje pe lanţul de aprovizionare, precum şi sincope în onorarea obligaţiilor de către parteneri.
 
De asemenea, sistarea temporară a depunerii cererilor şi restanţele înregistrate în acordarea de subvenţii, dar şi prelungirea termenelor de plată din partea clienţilor au impactat predictibilitatea cash flow-ului companiei.
 
"Pandemia ne-a forţat să trecem printr-o perioadă plină de provocări, determinându-ne să căutăm în mod constant soluţii într-un mediu extrem de impredictibil, însă este îmbucurător faptul că, în ciuda tuturor dificultăţilor, toţi colegii şi partenerii noştri, s-au mobilizat să ieşim cu bine din această încercare. În acest context, este de apreciat sistemul de garanţii oferit de EximBank în numele şi contul statului care nouă ne-a facilitat accesul rapid la finanţările necesare pentru capital de lucru şi pentru investiţii, în parteneriat cu mai multe bănci comerciale. Este o resursă extraordinară pe care companiile româneşti ar trebui să o exploateze la maximum, mai ales că variabilele încă persistă în economie, programul oferindu-ne stabilitatea pentru a ne focusa pe deciziile strategice. În ceea ce ne priveşte, acum că ne-am asigurat componenta de capital de lucru, ne putem concentra pe implementarea planului de investiţii bugetat pentru acest an, de 7,5 milioane de euro, care vizează proiecte în irigaţii, capacităţi avicole şi spaţii de depozitare", a spus Ovidiu Bucătaru, director financiar, Grup Şerban Holding.
 
Compania a fost înfiinţată în 1994 având ca principală activitate producere pâinii şi a produselor de panificaţie. Ulterior, activitatea s-a extins şi diversificat, compania desfăşurând activităţi de comerţ cu cereale şi agricultură. Comerţul cu cereale şi legume reprezintă activitatea principală, firma deţinând o capacitate totală de depozitare de peste 130.000 de tone în cele şapte baze din judeţele Bacău, Iaşi şi Vaslui.
 
În ceea ce priveşte activitatea agricolă, Interagroaliment exploatează o suprafaţă de peste 13.000 de hectare. În anul 2020 Interagroaliment a făcut trecerea la cultura de legume şi a cultivat 240 de hectare de cartofi de consum şi chips. Cartofii de consum sunt livraţi către PepsiCo Romania/deţinătorul mărcii de chips-uri Lay's şi către lanţurile de retail sau micilor engros-işti. Compania a dezvoltat un sistem de irigaţii pentru 600 de hectare şi intenţionează să extindă capacităţile de irigare, în paralel concentrându-se pe dezvoltarea legumicolă în rotaţie: cartofi, cereale şi alte legume inclusiv sfeclă de zahăr. Societatea, care avea la finalele anului 2019 aproape 100 de angajaţi şi afaceri de circa 220 milioane de lei, este parte a Grup Şerban Holding, grup de firme dezvoltat de antreprenorul Nicolae Şerban, care a înregistrat o cifră de afaceri de circa 74 milioane de euro în 2020.
 
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, ce întregesc oferta de finanţare şi garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3857 / 7956
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...