ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fuziunea E.On - innogy a fost înregistrată la Registul Comerţului

02 Iunie 2020   |   AGERPRES

Ultimele etape ale tranzacţiei cu RWE, adică transferul afacerii cu energie regenerabilă, stocarea de gaze şi participarea la KELAG a RWE, urmează a fi puse în aplicare la sfârşitul acestei luni.

 
 
Grupul energetic E.ON a preluat innogy, divizia de energie regenerabilă a RWE AG, fuziunea fiind înregistrată marţi la Registrul Comerţului, a anunţat marţi grupul.

"Ne bucurăm foarte mult că astăzi (marţi, n.r.) am finalizat ultimul pas major în procesul de preluare şi integrare deplină a innogy. În lunile următoare, ne vom concentra pe integrarea efectivă a tuturor operaţiunilor iniţiale ale innogy în grupul nostru. Pe parcursul acestui proces, ne vom asigura că interesele clienţilor noştri vor avea în continuare întotdeauna prioritate", a spus Johannes Teyssen, CEO E.ON.

Potrivit sursei citate, compensările specifice în numerar vor fi plătite în următoarele zile. "În conformitate cu normele legislaţiei societăţilor pe acţiuni, un auditor numit de către instanţă a confirmat că plata în numerar a 42,82 euro per acţiune corespunde cerinţelor. Acţiunile innogy SE vor fi cel mai probabil delistate în această săptămână. Orice tranzacţie care are loc la bursă până în acest moment se efectuează numai în compensarea în numerar solicitată de acţionarii minoritari. Atunci când rezoluţia de transfer intră în vigoare, acţiunile innogy care încă figurează în conturile de capitaluri ale acţionarilor minoritari vor reprezenta doar creanţele de compensare în numerar menţionate anterior", se menţionează în comunicat.


Împreună cu RWE, în martie 2018, E.ON şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona de la RWE acţiunile innogy, ca parte a unei tranzacţii mai ample. La mijlocul lunii septembrie 2019, Comisia Europeană a dat undă verde tranzacţiei. În martie 2020, Adunarea Generală a innogy a adoptat o rezoluţie pentru a transfera acţiunile rămase ale acţionarilor minoritari către E.ON, în schimbul unei compensaţii băneşti adecvate, ca parte a fuziunii.

Ultimele etape ale tranzacţiei cu RWE, adică transferul afacerii cu energie regenerabilă, stocarea de gaze şi participarea la KELAG a RWE, urmează a fi puse în aplicare la sfârşitul acestei luni.

Teyssen a subliniat că, începând de marţi, E.ON va efectua integrarea completă a innogy la fel de rapid ca în toate fazele anterioare ale tranzacţiei. "Până în prezent toate etapele s-au desfăşurat conform planificării şi vom continua să facem tot aşa pentru integrarea innogy", a adăugat el.

Noul E.ON va fi unul dintre cei mai mari operatori europeni de reţele de energie şi infrastructură energetică şi un furnizor de soluţii inovatoare pentru aproximativ 50 de milioane de clienţi. Pe viitor, E.ON va avea aproximativ 75.000 de angajaţi şi va fi activă în 15 ţări. Compania intenţionează să se asocieze cu clienţii pentru a propulsa tranziţia energetică în Europa.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5742 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...