ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Generali depăşeşte ţintele de profit şi adoptă o strategie de creştere mai agresivă. 4 mld. E, alocați în următorii trei ani pentru achiziţii şi creştere

14 Martie 2019   |   AGERPRES

"Europa este o prioritate pentru fuziuni şi achiziţii (M&A), dar ne uităm şi spre pieţele cu potenţial ridicat de creştere. Sunt vizate companiile de asigurări şi firmele de gestionare de active", a afirmat recent Frederic de Courtois, director pentru afaceri globale al Generali.

 
 
Assicurazioni Generali SpA, a treia companie de asigurări din Europa, a anunţat joi că şi-a depăşit toate ţintele de profit pentru ultimii trei ani şi va adopta o strategie de creştere mai agresivă, transmit MarketWatch, Reuters şi Financial Times.

Anul trecut, grupul italian şi-a stabilit ca obiectiv majorarea câştigurilor anuale cu 6% - 8% în perioada 2018 - 2021, un ritm mult mai rapid decât în cazul altor companii importante de asigurări din Europa.

Joi, la prezentarea rezultatelor anuale, Generali a anunţat creşterea cu o zecime a câştigurilor în 2018, în special de pe urma activităţilor întrerupte. Câştigurile din operaţiuni continue au scăzut cu 8%.

Directorul general Philippe Donnet a afirmat că Generali şi-a depăşit toate ţintele pentru perioada 2015 - 2018, inclusiv generarea fluxului de numerar, dividendele şi rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE), care s-a situat în medie la 13,4%. Dividendele pentru 2018 au fost majorate cu 6%, la 0,9 euro per titlu.


Profiturile diviziei de gestionare de active au crescut cu un sfert după ce compania italiană şi-a continua planurile de extindere pe aceste segment. Philippe Donnet vrea să extindă această divizie pe plan internaţional şi a achiziţionat o serie de afaceri mai mici cu expertiză în zonele de nişă.

"Întregul grup s-a angajat să implementeze noul plan "Generali 2021" prin care vom spori valoarea pentru acţionarii noştri prin majorarea investiţiilor, în vederea unei creşteri profitabile, a inovării şi a transformării digitale a afacerii noastre", a declarat Donnet.

Noul plan prevede alocarea a patru miliarde de euro în următorii trei ani pentru achiziţii şi creştere, în special la divizia de gestionare de active şi la afacerile profitabile din America Latină şi Asia.

Profitul net al Generali a crescut anul trecut cu 9,4%, la 2,31 miliarde de euro, aproape în linie cu estimările analiştilor, de 2,38 miliarde de euro.

Rata solvabilităţii, un indicator al solidităţii financiare, a crescut cu nouă puncte procentuale, la 216%, în timp ce rata combinată, un indicator al profitabilităţii, s-a menţinut la 93%.

"Europa este o prioritate pentru fuziuni şi achiziţii (M&A), dar ne uităm şi spre pieţele cu potenţial ridicat de creştere. Sunt vizate companiile de asigurări şi firmele de gestionare de active", a afirmat recent Frederic de Courtois, director pentru afaceri globale al Generali.

Dacă până în 2021 nu sunt găsite ţinte adecvate de preluare, atunci vor fi luate în considerare alte soluţii pentru folosirea capitalului, inclusiv răscumpărarea de acţiuni, a adăugat oficialul companiei italiene de asigurări.

În următorii trei ani, Generali ar urma să plătească dividende de 4,5-5 miliarde de euro, îşi va reduce datoria cu până la două miliarde de euro şi va aloca 3-4 miliarde de euro pentru achiziţii şi creştere.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 274 / 31781
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Din vorbă-n vorbă cu Cătălin Micu, partener după ultima rundă de promovări de la ZRP. ”Pentru client, proiectul său este cel mai important, iar avocatul trebui să-l trateze ca atare. Implicarea și disponibilitatea sunt principalele calități cerute unui avocat”
Bondoc și Asociații câștigă definitiv un litigiu privitor la prețurile de vânzare a medicamentelor
Cum percep avocații Budușan Albu & Asociații, prima firmă de penal-comercial înființată în Romania, piața de Businees Crime și cum văd modernizarea sistemului judiciar. Carte de vizită impresionantă: clientelă sofisticată, cazuri complexe și de multe ori transfrontaliere, sume în dispută de peste 1 mld. €
Avocații Enache Pirtea & Asociații au intrat în marile dosare de Business Crime încă din primul an de activitate. Pentru a gestiona relația cu organele de urmărire penală sau cu instanțele de judecată, îți trebuie o doză foarte mare de combativitate și perseverență, dar și un stomac tare și nervi de oțel, spun fondatorii firmei
Biroul Dentons din București are în lucru tranzacții de zeci de milioane de euro în Real Estate. Bogdan Papandopol, Partener: Se observă un grad crescut de „sofisticare” a tranzacțiilor; de cele mai multe ori, atât perioada de due diligence, cât și negocierile, sunt mai extinse
Dublă victorie pentru Suciu Popa la Londra, în cadrul Galei de Premiere Euromoney - Benchmark Litigation Europe Awards. Suciu Popa, firma anului în litigii, Luminița Popa, avocatul anului
Young Ambassadors Forum, la Mușat & Asociații. 35 de tineri din mai multe țări explorează problematica dreptului internațional umanitar și a advocacy-ului
Seminar Țuca Zbârcea & Asociații - „Prevenirea investigațiilor penale asociate inspecțiilor fiscale”, 10 iunie
Avocații de Real Estate de la ZRP au pe masa de lucru proiecte de investiții în agricultură, locuințe și birouri. Alina Güler, Senior Associate: Avem clienți care studiază potențialul terenurilor logistice, în timp ce alții urmăresc achiziția de spații industriale de producție
Investitorii cer mai multă predictibilitate și mai puțină birocrație. Oportunitățile din Real Estate, văzute de avocații ȚZA, implicați anul trecut în achiziția Agricost de către fondul Al Dahra, prima tranzacție majoră din agribusiness-ul local
Bucharest Arbitration Days – înscrierile la primul eveniment internațional de arbitraj din România continuă până pe data de 22 mai 2019
Avocații Dentons au asistat sindicatul bancar într-o finanțare acordată grupului CIECH. Biroul din București, implicat în tranzacție
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...