ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Generali depăşeşte ţintele de profit şi adoptă o strategie de creştere mai agresivă. 4 mld. E, alocați în următorii trei ani pentru achiziţii şi creştere

14 Martie 2019   |   AGERPRES

"Europa este o prioritate pentru fuziuni şi achiziţii (M&A), dar ne uităm şi spre pieţele cu potenţial ridicat de creştere. Sunt vizate companiile de asigurări şi firmele de gestionare de active", a afirmat recent Frederic de Courtois, director pentru afaceri globale al Generali.

 
 
Assicurazioni Generali SpA, a treia companie de asigurări din Europa, a anunţat joi că şi-a depăşit toate ţintele de profit pentru ultimii trei ani şi va adopta o strategie de creştere mai agresivă, transmit MarketWatch, Reuters şi Financial Times.

Anul trecut, grupul italian şi-a stabilit ca obiectiv majorarea câştigurilor anuale cu 6% - 8% în perioada 2018 - 2021, un ritm mult mai rapid decât în cazul altor companii importante de asigurări din Europa.

Joi, la prezentarea rezultatelor anuale, Generali a anunţat creşterea cu o zecime a câştigurilor în 2018, în special de pe urma activităţilor întrerupte. Câştigurile din operaţiuni continue au scăzut cu 8%.

Directorul general Philippe Donnet a afirmat că Generali şi-a depăşit toate ţintele pentru perioada 2015 - 2018, inclusiv generarea fluxului de numerar, dividendele şi rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE), care s-a situat în medie la 13,4%. Dividendele pentru 2018 au fost majorate cu 6%, la 0,9 euro per titlu.


Profiturile diviziei de gestionare de active au crescut cu un sfert după ce compania italiană şi-a continua planurile de extindere pe aceste segment. Philippe Donnet vrea să extindă această divizie pe plan internaţional şi a achiziţionat o serie de afaceri mai mici cu expertiză în zonele de nişă.

"Întregul grup s-a angajat să implementeze noul plan "Generali 2021" prin care vom spori valoarea pentru acţionarii noştri prin majorarea investiţiilor, în vederea unei creşteri profitabile, a inovării şi a transformării digitale a afacerii noastre", a declarat Donnet.

Noul plan prevede alocarea a patru miliarde de euro în următorii trei ani pentru achiziţii şi creştere, în special la divizia de gestionare de active şi la afacerile profitabile din America Latină şi Asia.

Profitul net al Generali a crescut anul trecut cu 9,4%, la 2,31 miliarde de euro, aproape în linie cu estimările analiştilor, de 2,38 miliarde de euro.

Rata solvabilităţii, un indicator al solidităţii financiare, a crescut cu nouă puncte procentuale, la 216%, în timp ce rata combinată, un indicator al profitabilităţii, s-a menţinut la 93%.

"Europa este o prioritate pentru fuziuni şi achiziţii (M&A), dar ne uităm şi spre pieţele cu potenţial ridicat de creştere. Sunt vizate companiile de asigurări şi firmele de gestionare de active", a afirmat recent Frederic de Courtois, director pentru afaceri globale al Generali.

Dacă până în 2021 nu sunt găsite ţinte adecvate de preluare, atunci vor fi luate în considerare alte soluţii pentru folosirea capitalului, inclusiv răscumpărarea de acţiuni, a adăugat oficialul companiei italiene de asigurări.

În următorii trei ani, Generali ar urma să plătească dividende de 4,5-5 miliarde de euro, îşi va reduce datoria cu până la două miliarde de euro şi va aloca 3-4 miliarde de euro pentru achiziţii şi creştere.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7645 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...