ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Generali depăşeşte ţintele de profit şi adoptă o strategie de creştere mai agresivă. 4 mld. E, alocați în următorii trei ani pentru achiziţii şi creştere

14 Martie 2019   |   AGERPRES

"Europa este o prioritate pentru fuziuni şi achiziţii (M&A), dar ne uităm şi spre pieţele cu potenţial ridicat de creştere. Sunt vizate companiile de asigurări şi firmele de gestionare de active", a afirmat recent Frederic de Courtois, director pentru afaceri globale al Generali.

 
 
Assicurazioni Generali SpA, a treia companie de asigurări din Europa, a anunţat joi că şi-a depăşit toate ţintele de profit pentru ultimii trei ani şi va adopta o strategie de creştere mai agresivă, transmit MarketWatch, Reuters şi Financial Times.

Anul trecut, grupul italian şi-a stabilit ca obiectiv majorarea câştigurilor anuale cu 6% - 8% în perioada 2018 - 2021, un ritm mult mai rapid decât în cazul altor companii importante de asigurări din Europa.

Joi, la prezentarea rezultatelor anuale, Generali a anunţat creşterea cu o zecime a câştigurilor în 2018, în special de pe urma activităţilor întrerupte. Câştigurile din operaţiuni continue au scăzut cu 8%.

Directorul general Philippe Donnet a afirmat că Generali şi-a depăşit toate ţintele pentru perioada 2015 - 2018, inclusiv generarea fluxului de numerar, dividendele şi rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE), care s-a situat în medie la 13,4%. Dividendele pentru 2018 au fost majorate cu 6%, la 0,9 euro per titlu.


Profiturile diviziei de gestionare de active au crescut cu un sfert după ce compania italiană şi-a continua planurile de extindere pe aceste segment. Philippe Donnet vrea să extindă această divizie pe plan internaţional şi a achiziţionat o serie de afaceri mai mici cu expertiză în zonele de nişă.

"Întregul grup s-a angajat să implementeze noul plan "Generali 2021" prin care vom spori valoarea pentru acţionarii noştri prin majorarea investiţiilor, în vederea unei creşteri profitabile, a inovării şi a transformării digitale a afacerii noastre", a declarat Donnet.

Noul plan prevede alocarea a patru miliarde de euro în următorii trei ani pentru achiziţii şi creştere, în special la divizia de gestionare de active şi la afacerile profitabile din America Latină şi Asia.

Profitul net al Generali a crescut anul trecut cu 9,4%, la 2,31 miliarde de euro, aproape în linie cu estimările analiştilor, de 2,38 miliarde de euro.

Rata solvabilităţii, un indicator al solidităţii financiare, a crescut cu nouă puncte procentuale, la 216%, în timp ce rata combinată, un indicator al profitabilităţii, s-a menţinut la 93%.

"Europa este o prioritate pentru fuziuni şi achiziţii (M&A), dar ne uităm şi spre pieţele cu potenţial ridicat de creştere. Sunt vizate companiile de asigurări şi firmele de gestionare de active", a afirmat recent Frederic de Courtois, director pentru afaceri globale al Generali.

Dacă până în 2021 nu sunt găsite ţinte adecvate de preluare, atunci vor fi luate în considerare alte soluţii pentru folosirea capitalului, inclusiv răscumpărarea de acţiuni, a adăugat oficialul companiei italiene de asigurări.

În următorii trei ani, Generali ar urma să plătească dividende de 4,5-5 miliarde de euro, îşi va reduce datoria cu până la două miliarde de euro şi va aloca 3-4 miliarde de euro pentru achiziţii şi creştere.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 21 / 31529
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
Dentons, singura firmă de avocatură semnatară a Cartei Diversității din România, susține Apelul la Acțiune la nivel de CEO pentru Egalitatea de Gen
Conferință ICC la București, cu acces liber, pe 21 martie. Speakeri și teme puse în dezbatere
(P) SEE Property Forum (21 March 2019)
Noi recunoașteri internaționale pentru departamentul de litigii al Maravela|Asociații. Partenerul Ioan Roman este ‘Dispute resolution Star’ în clasamentul Benchmark Litigation Europe 2019
Chinezii preiau compania locală Technosoft International, într-o tranzacție mai largă. Mușat & Asocații, alături de cumpărător
NNDKP, alături de Rompetrol Downstream împotriva unei acțiuni în pretenții de peste 62 mil. lei. Colaborare ”excepțională” cu echipa Rompetrol pentru structurarea, susținerea și câștigarea cauzei
Lavinia Nucu, fost avocat Clifford Chance, a preluat coordonarea Departamentului de Legal de la Immofinanz. Posibilitatea de a dobândi o perspectivă completă asupra domeniului imobiliar “a înclinat balanța”
Avocații Suciu Popa câștigă o dispută complexă legată de taxa clawback, pentru un client din industria farma. Miruna Suciu, Managing Partner: În ultimul an a crescut semnificativ numărul de mandate având ca obiect dosare de contencios administrativ. Am extins echipa de litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...