ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Gheorghe Lăpădat preia conducerea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM

13 Februarie 2019   |   AGERPRES

Domeniile sale de expertiză sunt legate de activităţile de creditare, garantare, consultanţă, contabilitate şi audit financiar.

 
 
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii are un nou director general, din data de 12 februarie această funcţie fiind preluată de Gheorghe Lăpădat, conform unui comunicat remis spre publicare.

Gheorghe Lăpădat are o experienţă de peste 30 ani în sistemul financiar - bancar românesc, ocupând de-a lungul timpului diferite poziţii cheie de coordonare şi conducere. Domeniile sale de expertiză sunt legate de activităţile de creditare, garantare, consultanţă, contabilitate şi audit financiar.

Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova, Lăpădat a obţinut în anul 2007 titlul ştiinţific de Doctor în Economie, titlu acordat de Universitatea din Craiova. A publicat, în calitate de autor, colaborator şi coautor o serie de articole ştiinţifice pe teme economice, precum şi un Manual universitar de Microeconomie.


În ultimii 14 ani, Gheorghe Lăpădat a ocupat funcţia de director general al Fondului Local de Garantare Craiova - Filiala FNGCIMM IFN SA. Din martie 2018, Lăpădat a ocupat funcţia de director general adjunct al FNGCIMM Bucureşti.

"Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii împlineşte anul acesta 18 ani, vârsta dinamismului, a entuziasmului în atingerea obiectivelor strategice. Am încredere în întreaga echipă de profesionişti de la FNGCIMM, şi am convingerea că va contribui activ la consolidarea poziţiei instituţiei pe piaţa financiar-bancară, ca partener pe termen lung al finanţatorilor, ca sprijin al mediului antreprenorial, al autorităţilor publice locale şi al fermierilor din întreaga ţară.
Vom continua extinderea şi modernizarea activităţii, acordând o atenţie deosebită dialogului direct cu potenţialii beneficiari din întreaga ţară; vom continua implementarea proiectelor de digitalizare în cadrul instituţiei, urmând astfel tendinţele actuale la nivel naţional şi internaţional. Avem un mesaj de încurajare pentru tinerii noştri beneficiari, pentru a învesti în propria dezvoltare sau pentru a-şi antrena şi materializa abilităţile antreprenoriale, iar pentru beneficiarii ajunşi la vârsta maturităţii în afaceri vom continua să ne concentrăm pe diversificarea şi adaptarea produselor de garantare pentru a răspunde pe deplin cerinţelor de dezvoltare pe criterii de sustenabilitate", a declarat Gheorghe Lăpădat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SĂ-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SĂ - IFN este de maximum 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/ beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SĂ - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM SĂ - IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Fondul asigură o acoperire teritorială naţională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 4 reprezentanţe şi 3 filiale. În baza apartenenţei sale la AECM (Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare - asociaţie ce reuneşte 47 de fonduri de garantare mutuale, private şi publice, bănci de dezvoltare şi fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum si din Turcia, Serbia, Bosnia si Herzegovina, Federaţia Rusă si Kosovo), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7758 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...