ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clifford Chance Badea, alături de Globalworth în listarea unei noi emisiuni de obligaţiuni la BVB

21 Mai 2018   |   Ioana Duta

Obligaţiunile corporative Globalworth, a căror valoare este similară celei din iulie 2017, au simbolul GWI25.

 
 
Compania de investiţii imobiliare Globalworth a demarat, vineri, listarea pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a celei de-a doua emisiuni de obligaţiuni corporative, valoarea acesteia fiind de 550 de milioane de euro.

Potrivit informațiilor BizLawyer, Globalworth a fost asistată în acest proiect de o echipă de avocați Clifford Chance Badea, din care au facut parte Daniel Badea, Managing Partner, Radu Ropota, Counsel și Yolanda Ghita-Blujdescu, Associate.


Obligaţiunile corporative Globalworth, a căror valoare este similară celei din iulie 2017, au simbolul GWI25.

"De-a lungul timpului, Globalworth a încheiat cu succes o serie de tranzacţii de referinţă, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanţi investitori de pe piaţa de clădiri de birouri din România şi Polonia. Listarea primelor obligaţiuni ale companiei la BVB, de anul trecut, a fost un punct de referinţă pentru noi şi un record pentru piaţa locală. Astăzi, anunţăm un nou pas în demersul nostru de dezvoltare, a doua admitere la tranzacţionare a obligaţiunilor corporative emise de companie. Aceasta vine în continuarea planurilor noastre de creştere, prin care ne propunem să devenim cea mai mare companie de clădiri de birouri din întreaga regiune şi confirmă încă o dată promisiunea de a continua să investim pe piaţa locală şi de a oferi cel mai bun produs partenerilor noştri", a declarat, vineri, în conferinţa de lansare la tranzacţionare, Dimitris Raptis, CEO adjunct şi şeful Departamentului de Investiţii al Globalworth.

La rândul său, directorul general al BVB, Adrian Tănase, a menţionat că iniţiativa celor de la Globalworth reprezintă un exemplu pentru alte companii care pot privi piaţa de capital din România ca pe o sursă de finanţare.

"Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborâte sau egalate. În acest caz, compania Globalworth şi-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la Bucureşti: peste jumătate de miliard de euro în obligaţiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii să privească mai mult spre piaţa de capital ca spre o sursă de finanţare", a spus Tănase.

Obligaţiunile corporative Globalworh se tranzacţionează la Bursa de la Bucureşti în euro, iar decontarea se efectuează direct în moneda unică europeană. De altfel, în premieră pentru România, începând de anul trecut, la BVB a fost implementată decontarea direct în euro. Prin implementarea de către Depozitarul Central a regulilor şi practicilor de decontare utilizate în pieţele mature europene, Grupul BVB contribuie în mod semnificativ la creşterea gradului de încredere şi atractivitate a României pentru investitorii străini.

De asemenea, obligaţiunile corporative Globalworth au fost admise la tranzacţionarea pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Anul trecut, pe 31 iulie, Globalworth a demarat listarea de obligaţiuni corporative în valoare de 550 de milioane de euro pe Bursa de la Bucureşti. Admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor corporative emise de companie, cu simbolul GWI22, a reprezentat, la vremea respectivă, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB. Şi atunci, obligaţiunile corporative Globalworth au fost admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, prezentă şi pe piaţa din România, este listată pe piaţa bursieră AIM care activează în Europa Centrală şi de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piaţa de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiţii în Polonia, printr-o participaţie de 72% în Griffin Premium R.E. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia.

Portofoliul Globalworth are o valoare totală de 1,8 miliarde de euro, 90% din acesta fiind reprezentat de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate la aproximativ 440 de companii naţionale şi multinaţionale din 28 de ţări şi 37 de sectoare de activitate.

În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara şi Piteşti, iar în Polonia în oraşele: Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1426 / 30857
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Maravela & Asociaţii is looking for a German speaking lawyer
Deficitul de cont curent a crescut cu 1, 6 miliarde lei, în primele 8 luni; datoria externă s- a majorat cu 648 mil. E
EXCLUSIV BizLawyer: Partenerul Ciprian Glodeanu se desprinde din echipa Wolf Theiss. O nouă firmă cu 3-4 parteneri și 10 avocați, la orizont
VIDEO | CMS: THIS IS US! Rezultate excepționale în ultimii 4 ani, creștere axată strategic pe dezvoltarea unor arii de practică și recrutarea tinerilor talentați. Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Romania: “Oamenii sunt în centrul construcției noastre”
CMS Expert View: VIDEO | Companiile au accelerat măsurile pentru implementarea GDPR, dar încă pot apărea probleme generate de prelucrarea datelor. Aspectele sensibile, analizate de avocații CMS Romania
Cum sunt selectați stagiarii care vor să intre în echipa CLO. Îi așteaptă apoi programe de training cu avocați de top, specializare, onorarii competitive și bonusuri pentru performanță. Alexandru Olănescu, Partener: ”Înainte de a fi o echipă de avocați, suntem o familie în care fiecare membru contează, iar interesul pentru a fi cât mai buni pe piața serviciilor juridice ne unește”
CMS Expert View: VIDEO | Dreptul Energiei – între boom tehnologic și nevoia de legislație modernă. O discuție cu Varinia Radu, Partener, coordonatorul practicii de petrol și gaze pe Europa Centrală și de Est al CMS
Edwina Udrescu, specialist în proiecte de infrastructură și construcții internaționale, se alătură Wolf Theiss
Dentons lansează un instrument interactiv pentru consultarea legislației privind Registrul de Transparență din cele mai importante piețe din zona UE
Tendință generală de intensificare a eforturilor de conformare la nivelul companiilor, determinată și de acțiunile represive energice ale autorităților. Elena Iacob, Partener ZRP: Recomandarea noastră ar fi ca toate asociațiile profesionale|industriale și companiile, indiferent de talie, să ia în considerare adoptarea unor programe de conformare cu legislația concurenței
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță | Dreptul muncii
LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...