ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clifford Chance Badea, alături de Globalworth în listarea unei noi emisiuni de obligaţiuni la BVB

21 Mai 2018   |   Ioana Duta

Obligaţiunile corporative Globalworth, a căror valoare este similară celei din iulie 2017, au simbolul GWI25.

 
 
Compania de investiţii imobiliare Globalworth a demarat, vineri, listarea pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a celei de-a doua emisiuni de obligaţiuni corporative, valoarea acesteia fiind de 550 de milioane de euro.

Potrivit informațiilor BizLawyer, Globalworth a fost asistată în acest proiect de o echipă de avocați Clifford Chance Badea, din care au facut parte Daniel Badea, Managing Partner, Radu Ropota, Counsel și Yolanda Ghita-Blujdescu, Associate.


Obligaţiunile corporative Globalworth, a căror valoare este similară celei din iulie 2017, au simbolul GWI25.

"De-a lungul timpului, Globalworth a încheiat cu succes o serie de tranzacţii de referinţă, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanţi investitori de pe piaţa de clădiri de birouri din România şi Polonia. Listarea primelor obligaţiuni ale companiei la BVB, de anul trecut, a fost un punct de referinţă pentru noi şi un record pentru piaţa locală. Astăzi, anunţăm un nou pas în demersul nostru de dezvoltare, a doua admitere la tranzacţionare a obligaţiunilor corporative emise de companie. Aceasta vine în continuarea planurilor noastre de creştere, prin care ne propunem să devenim cea mai mare companie de clădiri de birouri din întreaga regiune şi confirmă încă o dată promisiunea de a continua să investim pe piaţa locală şi de a oferi cel mai bun produs partenerilor noştri", a declarat, vineri, în conferinţa de lansare la tranzacţionare, Dimitris Raptis, CEO adjunct şi şeful Departamentului de Investiţii al Globalworth.

La rândul său, directorul general al BVB, Adrian Tănase, a menţionat că iniţiativa celor de la Globalworth reprezintă un exemplu pentru alte companii care pot privi piaţa de capital din România ca pe o sursă de finanţare.

"Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborâte sau egalate. În acest caz, compania Globalworth şi-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la Bucureşti: peste jumătate de miliard de euro în obligaţiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii să privească mai mult spre piaţa de capital ca spre o sursă de finanţare", a spus Tănase.

Obligaţiunile corporative Globalworh se tranzacţionează la Bursa de la Bucureşti în euro, iar decontarea se efectuează direct în moneda unică europeană. De altfel, în premieră pentru România, începând de anul trecut, la BVB a fost implementată decontarea direct în euro. Prin implementarea de către Depozitarul Central a regulilor şi practicilor de decontare utilizate în pieţele mature europene, Grupul BVB contribuie în mod semnificativ la creşterea gradului de încredere şi atractivitate a României pentru investitorii străini.

De asemenea, obligaţiunile corporative Globalworth au fost admise la tranzacţionarea pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Anul trecut, pe 31 iulie, Globalworth a demarat listarea de obligaţiuni corporative în valoare de 550 de milioane de euro pe Bursa de la Bucureşti. Admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor corporative emise de companie, cu simbolul GWI22, a reprezentat, la vremea respectivă, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB. Şi atunci, obligaţiunile corporative Globalworth au fost admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, prezentă şi pe piaţa din România, este listată pe piaţa bursieră AIM care activează în Europa Centrală şi de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piaţa de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiţii în Polonia, printr-o participaţie de 72% în Griffin Premium R.E. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia.

Portofoliul Globalworth are o valoare totală de 1,8 miliarde de euro, 90% din acesta fiind reprezentat de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate la aproximativ 440 de companii naţionale şi multinaţionale din 28 de ţări şi 37 de sectoare de activitate.

În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara şi Piteşti, iar în Polonia în oraşele: Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1817 / 31248
 

Ascunde Reclama
 
 
 
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...