ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Trans-Oil a lansat cu succes o nouă emisiune de eurobonduri, în valoare de 400 mil. $

04 Mai 2021   |   BizLawyer

Grupul Trans-Oil este prezent în România prin fabrica de producţie ulei vegetal din Ţăndărei, achiziţionată în 2019, iar începând cu toamna anului 2020 Grupul şi-a extins activitatea intrând pe piaţa românească de trading şi export cereale.

 
 
Grupul Trans-Oil a revenit cu succes pe pieţele titlurilor de capital de împrumut internaţionale cu o nouă emisiune de eurobonduri în valoare de 400 milioane dolari, cu scadenţa în 2026.

Conform unui comunicat remis spre difuzare, această tranzacţie constituie un plasament de eurobonduri de referinţă pentru regiunea Europei Centrale şi de Est în anul 2021, precum şi cea mai semnificativă ofertă din Republica Moldova, în contextul în care Grupul continuă să fie singurul emitent din această ţară, după tranzacţia de debut din 2019.

Noua emisiune de eurobonduri, din data de 14 aprilie, a generat o cerere semnificativă din partea investitorilor instituţionali internaţionali, cu un registru de comenzi care a totalizat peste 1,5 miliarde dolari chiar în perioada de bookbuilding.


"Ampla diversificare a cererii din partea investitorilor a fost dovedită prin participarea activă a unor administratori de active şi fonduri din arena internaţională. Astfel, o serie de investitori din Europa continentală, SUA, Elveţia şi Marea Britanie au primit alocări de 27, 26, 25 şi respectiv 19% în registrul final, restul mergând spre investitori din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Asia. Instituţiile financiare internaţionale din domeniul dezvoltării şi partenerii tradiţionali ai Grupului, Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) şi Banca Internaţională de Investiţii (IIB), şi-au stabilit ferm planurile de participare la noua emisiune în momentul în care a fost anunţată tranzacţia, confirmând un angajament total de 50 milioane USD", se menţionează în comunicat.

Pe fondul unei cereri puternice din partea investitorilor, preţul tranzacţiei a fost stabilit pentru un randament de 8,45% anual, reprezentând o reducere cu 365 de puncte de bază, în comparaţie cu emisiunea iniţială de eurobonduri în valoare de 300 milioane dolari, lansată în 2019.

Sumele încasate din emisiune vor fi utilizate pentru finanţarea unei rambursări anticipate a eurobondurilor purtătoare de 12% rată de randament anual, în sumă de 300 milioane dolari, cu scadenţa în 2024, prin intermediul unei oferte de achiziţie any-and-all şi acord tip exit consent, iar fondurile suplimentare vor fi alocate pentru diverse scopuri de ordin general corporativ, inclusiv susţinerea capitalului de lucru necesar Grupului.

Emisiunea a primit, conform aşteptărilor, rating "B" din partea Fitch Ratings şi rating "B-" de la S&P Global Ratings.

"Această nouă tranzacţie instituie un nou reper în istoria tranzacţiilor Trans-Oil pe piaţa de capital, după tranzacţia iniţială din 2019. Începând din acel moment, Grupul s-a transformat într-o companie agroindustrială din ce în ce mai mare şi mai diversificată în zona Europei Centrale şi de Est, iar veniturile şi profitul operaţional aproape că s-au dublat. Mulţumim comunităţii internaţionale de investitori pentru recunoaşterea arătată performanţelor noastre consecvente şi modelului nostru de afaceri consolidat. Noua emisiune a atras o cerere robustă care a depăşit 1,5 miliarde USD, provenind de la investitori tradiţionali, precum şi din partea unor investitorii noi din SUA, Europa, Asia, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu ajutorul cărora am obţinut o substanţială reducere a randamentului/dobânzii anuale. Cu ajutorul acestui sprijin excepţional din partea investitorilor, privim cu încredere spre viitor şi continuăm să ne dezvoltăm afacerea agroindustrială în regiunea dunăreană", a comentat Vaja Jhashi, CEO şi Fondator al Trans-Oil Group.

Potrivit lui Jim Van Steenkiste, co-portfolio manager, European Principal Group, Oaktree Capital Management, cererea copleşitoare înregistrată din partea investitorilor cu ocazia acestei noi emisiuni de eurobonduri reflectă rezilienţa consecventă a modelului nostru de afaceri, precum şi experienţa acumulată în ceea ce priveşte creşterea şi menţinerea profitabilităţii.

"Trans-Oil a continuat să-şi consolideze profilul de atragere de finanţare şi şi-a dovedit capacitatea de acces pe pieţele de capital, contribuind la dezvoltarea sustenabilă şi pe termen lung a Grupului", a subliniat Jim Van Steenkiste.

Grupul Trans-Oil este prezent în România prin fabrica de producţie ulei vegetal din Ţăndărei, achiziţionată în 2019, iar începând cu toamna anului 2020 Grupul şi-a extins activitatea intrând pe piaţa românească de trading şi export cereale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3855 / 7953
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for fully qualified lawyer | Dispute Resolution Practice
LegiTeam: Reff & Associates is looking for lawyers - Associate level | Dispute Resolution Practice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...