ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

IFC sprijină finanţarea proiectelor de mediu din România şi Serbia

30 Iulie 2021   |   Agerpres

Prin această investiţie, IFC promovează un sector imobiliar eficient din punct de vedere energetic, de natură să asigure o mai bună sustenabilitate a pieţei, şi se implică în activităţile dedicate schimbărilor climatice la nivelul ambelor ţări.

 
 
IFC, divizie a Băncii Mondiale, este implicată într-un proiect de lansare a unor obligaţiuni ecologice în cadrul căruia vor fi construite o serie de unităţi industriale şi logistice în Serbia şi România, cu certificare verde, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.
 
Prin această investiţie, IFC promovează un sector imobiliar eficient din punct de vedere energetic, de natură să asigure o mai bună sustenabilitate a pieţei, şi se implică în activităţile dedicate schimbărilor climatice la nivelul ambelor ţări.
 
IFC a investit suma de 42,5 milioane euro într-o emisiune de 500 milioane euro de obligaţiuni ecologice lansată de CTP N.V. (CTP), un dezvoltator de proiecte industriale şi logistice durabile din Europa. Emisiunea de obligaţiuni verzi a fost lansată de CTP în cadrul unui program de instrumente financiare pe termen mediu, în valoare de 4 miliarde euro, listat pe bursa Euronext din Dublin pentru finanţarea activelor verzi care promovează modelul de creştere cu emisii de carbon reduse, rezilientă în faţa schimbărilor climatice.
 
Dezvoltarea unei infrastructuri de natură să susţină activităţile comerciale şi de afaceri, care să fie eficientă din punct de vedere energetic, are o importanţă-cheie pentru abordarea provocărilor legate de schimbările climatice. Ca reacţie, CTP va utiliza sumele provenite din investiţiile IFC pentru a dezvolta o serie de proiecte imobiliare industriale şi logistice sustenabile, certificate ecologic în România şi Serbia.
 
Pe lângă susţinerea standardelor de mediu înalte pe care CTP le are cu privire la proprietăţile comerciale din România şi Serbia, IFC va ajuta CTP să-şi îmbunătăţească si guvernanţa corporativă şi să-şi optimizeze politicile de sustenabilitate, activitate care va include şi un angajament de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârşitul anului 2021.
 
"CTP urează bun-venit IFC în rândurile investitorilor în obligaţiunile sale ecologice. Atât România, cât şi Serbia, constituie pieţe importante pentru CTP. Obiectivul nostru de a creşte poziţia de lider pe piaţă a CTP, fiind si cel mai durabil dezvoltator de proprietăţi industriale şi logistice de pe aceste pieţe, este pe deplin aliniat cu propriile obiective de dezvoltare ale IFC. Este un proiect de succes pentru amandoua părţile implicate", a declarat Jan-Evert Post, Director pentru Finanţare şi Relaţii cu Investitorii în cadrul CTP NV. "CTP va continua să fie un leader în domeniul mediului, social şi guvernanţă la nivelul sectorului de logistică şi de industrie uşoară din Europa. Considerăm că sprijinul acordat de IFC constituie un puternic vot de încredere în eforturile noastre de a deveni o companie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon şi de a obţine un loc de top în domeniile mediu, social şi guvernanţă.
 
România constituie un coridor semnificativ de transfer al bunurilor între Europa de Est şi restul Uniunii Europene. Această ţară constituie un important centrul logistic pentru Bulgaria şi Moldova datorită distanţelor scurte şi costurilor de transport scăzute. Serbia, pe de altă parte, deţine un potenţial semnificativ de dezvoltare ca hub industrial şi logistic datorită amplasamentului său geografic, a reţelelor de transport şi costurilor competitive ale forţei de muncă, alături de angajaţi educaţi, multilingvi şi cu cunoştiinţe tehnice.
 
"Ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est sunt bine poziţionate pentru atragerea noilor investiţii private în sectorul de producţie, iar lanţurile valorice mondiale necesită acces la clădiri industriale verzi şi la facilităţi logistice inteligente şi prietenoase cu mediul", a declarat Ary Naim, Director Regional IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-est. "Cu această operaţiune, ne propunem să semnalăm sprijinul nostru pentru cele mai bune practici de sustenabilitate, precum şi pieţei obligaţiunilor ecologice ca instrument-cheie de finanţare a eforturilor de redresare ecologică".
 
Portofoliul de investiţii pe care IFC le-a angajat în Europa Centrală şi de Sud-Est, la sfârşitul lunii iunie 2021, era de 2,474 miliarde de dolari. Investiţiile IFC sunt răspândite în sectoare-cheie din economiile mai multor state, concentrându-se pe consolidarea şi diversificarea instituţiilor financiare, a infrastructurii, a proprietăţii comerciale şi sectoarelor de retail, precum şi pe dezvoltarea capitalului privat şi al fondurilor de capital de investiţii.
 
IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. Activitatea noastră se desfăşoară în peste 100 de state ale lumii, în care ne valorificăm capitalul, experienţa şi influenţa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările aflate în curs de dezvoltare. În exerciţiul financiar 2020, am investit 22 miliarde USD în societăţi private şi instituţii financiare din diverse ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei extreme şi pentru a susţine prosperitatea comună. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3331 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...