ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ikea a investit 90 de mil. E în noul magazin Pallady. Sara Del Fabbro, director general Ikea South East Europe: Vom continua să creştem

24 Iunie 2019   |   AGERPRES

Acesta este cel mai marea magazin al companiei din sud-estul Europei.

 
 
Suedezii de la Ikea au investit 90 de milioane de euro şi au creat 600 de noi locuri de muncă în cadrul noului magazin din România de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, inaugurat luni.

Acesta este cel mai marea magazin al companiei din sud-estul Europei.

Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare a deschis, astfel, cel de-al doilea magazin în România, după cel amplasat în zona de nord a Bucureştiului, în Băneasa.

Prezent la evenimentul de inaugurare a Ikea Pallady, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a afirmat că Ikea are un model de afacere care presupune inovare, simplificare şi implicare din partea firmelor din România pe lanţul de aprovizionare.


"Astăzi asistăm la mult mai mult decât deschiderea unui magazin. Şi spun acest lucru pentru că Ikea reprezintă un ecosistem, un model de afacere care presupune inovare, care presupune simplificare şi care presupune, de asemenea, implicare din partea firmelor din România pe lanţul de aprovizionare. Şi am să vă dau un exemplu: cel mai mare exportator român, cu capital românesc, Aramis Ivest (producător de mobilă, cu sediul în Baia Mare, n.r.), s-a dezvoltat datorită colaborării cu Ikea. Le mulţumesc pentru faptul că au ales România, au ales să intre pe această piaţă, inclusiv prin atragerea cât mai multor întreprinderi mici şi mijlocii din România în lanţul dumnealor de aprovizionare. Numai la Aramis Invest sunt, astăzi, peste 4.200 de lucrători care sunt integraţi în acest lanţ. Felicit Ikea că a ales această zonă a Bucureştiului, dar îi aştept să dezvolte în continuare şi îi asigur de tot sprijinul nostru, prin Invest România, pentru a putea fi prezente şi în alte mari oraşe ale României", a spus ministrul de resort.

La rândul său, Sara Del Fabbro, directorul general al Ikea South East Europe, a punctat faptul că deschiderea acestui magazin este foarte importantă pentru companie.

"Suntem bucuroşi să ne continuăm călătoria în România şi să deschidem al doilea magazin Ikea, în Bucureşti. Suntem super mândri că ne aflăm aici şi că avem aceste rezultate. Vom continua să creştem. Deschiderea acestui magazin este foarte importantă pentru noi. Este un magazin fantastic, accesibil, extrem de prietenos cu mediul. Am investit aproape 90 milioane de euro şi am reuşit să angajăm 600 de oameni aici", a menţionat Del Fabbro.

Noul magazin Ikea Pallady se întinde pe 37.000 de metri pătraţi şi pune la dispoziţia clienţilor aproape 10.000 de produse. În interior, pot fi vizitate trei modele de interioare integrale şi 58 de camere pline de idei şi inspiraţie realizate pe baza cunoştinţelor despre casele românilor.

De asemenea, Ikea Pallady dispune de un loc de joacă supravegheat, dedicat copiilor, precum de un restaurant în care se servesc atât specialităţi suedeze, cât şi preparate româneşti.

În plus faţă de cele peste 500 de locuri de muncă din domeniul construcţiilor care au fost create în timpul construcţiei magazinului Pallady, aproximativ 600 de angajaţi vor fi parte din familia Ikea odată cu deschiderea noului magazin.

În cei 12 ani de prezenţă în România, Ikea a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă, pe plan local.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7205 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...