ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Immochan transformă Centrul Comercial din Drumul Taberei într-un hub comercial, investiţie de 10 milioane euro

06 Decembrie 2017   |   Ioana Duta

O componentă majoră în acest proces de transformare este crearea unui hub comunitar. Acesta va fi un spaţiu care va funcţiona ca o interfaţă între centrul comercial şi locuitorii cartierului.

 
 
Dezvoltatorul imobiliar Immochan a lansat un nou proiect pentru transformarea Centrului Comercial din Drumul Taberei într-un hub comercial, investiţie de 10 milioane euro, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei.

Potrivit dezvoltatorului, noul centru comercial va reprezenta spaţiul central al vieţii comunitare din Drumul Taberei. Transformarea vizează remodelarea şi extinderea unor spaţii ale centrului comercial, noua suprafaţă totală ajungând la 12.700 metri pătraţi. Investiţia în valoare de 10 milioane de euro va stimula dezvoltarea urbană locală şi durabilă, implicarea oamenilor în viaţa cartierului şi a comunităţii în care trăiesc.

Prima etapă a fost iniţiată şi este reprezentată de extinderea suprafeţei comerciale cu 2.400 metri pătraţi. În prezent, se realizează relocarea comercianţilor, construirea mezaninului şi compartimentarea noilor spaţii. Crearea a 30 de noi magazine va duce la diversificarea şi îmbunătăţirea ofertei comerciale şi a modalităţii de petrecere a timpului liber pentru vizitatorii centrului.


Zona de food-court, "food-to-food" connect, va reprezenta ancora principală a parterului, ocupând 15% din suprafaţa comercială a centrului şi va oferi clienţilor un mix de restaurante şi fast-food, într-o nouă arhitectură urbană.

Noul design păstrează amprenta istorică a cartierului Drumul Taberei dar aduce şi o abordare nouă, urbană, creionată de echipa de arhitecţi Igloo şi dezvoltată de antrepriza Octagon Contracting and Engineering. 

O componentă majoră în acest proces de transformare este crearea unui hub comunitar. Acesta va fi un spaţiu care va funcţiona ca o interfaţă între centrul comercial şi locuitorii cartierului. Hub-ul are drept scop activarea urbană şi socială şi invită orice cetăţean care nu vrea să fie doar un simplu spectator la viaţa cartierului, să se implice şi să îşi pună amprenta asupra felului în care cartierul se va dezvolta.

Spaţiul va deveni şi o scenă a comunităţii, pentru cetăţeni, grupuri de iniţiativă sau organizaţii locale, pentru a-şi demara proiectele în interesul oamenilor din comunitate. Noul spaţiu comunitar le oferă un loc pentru întâlniri, prezentări, expoziţii, conferinţe, audiţii, cursuri, ateliere precum şi o scenă pentru dezbateri publice cu diferiţi actori urbani ca şi noi.

'Oferim astfel locuitorilor cartierului Drumul Taberei un centru comercial care nu va fi un simplu pol de magazine ci un spaţiu care aduce împreună comunitatea locală. Ne dorim ca odată ce proiectul va fi finalizat, în decursul trimestrului al doilea al anului 2018, să deservim nevoile comunităţii la un alt nivel, printr-o varietate de noi experienţe şi să contribuim la dezvoltarea oraşului", arată Tatian Diaconu, CEO Immochan România, într-un comunicat.

Immochan România a fost înfiinţată în ianuarie 2012 şi administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel naţional. În 2016, Immochan şi-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidenţial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, şi office, prin Coresi Business Park, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Braşov, în parteneriat cu Ascenta Management.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 784 / 28510
 

Ascunde Reclama
 
 
 
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...