ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Începe construcția nolui Centru de Cercetare în Tehnologii Verzi Aerospațiale TGA de la Craiova, o investiție totală de peste 17 mil. EUR

22 Septembrie 2021   |   BizLawyer

Construcția proiectului începe în luna septembrie a.c. și va fi predată Beneficiarului anul viitor, în acest moment fiind în curs de finalizare proiectul tehnic de execuție. Implementarea proiectului de finanțare va dura până la sfarșitul anului 2023.

 
 
MASTERBUILD – General Contractor & Developer anunță începerea lucrărilor de construcție la noul Centru de Cercetare în Tehnologii Verzi Aerospațiale – “TGA Technologies for Green Aviation” de la Craiova, o investiție de peste 17 milioane EUR co-finanțată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, coordonată de I.N.C.A.S. – Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli.

Localizat în Dolj – Craiova, în proximitatea - Aeroportului Internațional Craiova, pe un teren cu suprafața totală de 14.000 mp, noul Centru TGA va avea o suprafață totală construită de aproape 8.000 mp, acomodând 2 hale tehnologice, spații de birouri, o zonă de laboratoare, precum și spații de întâlnire și discuții, transfer de bune practici pentru cercetătorii din laboratoare și pentru parteneri și colaboratori.  Centrul va beneficia de tehnologii de vârf precum sisteme robotizate inovative, tehnologii revoluționare de producție a componentelor pentru domeniul aerospațial, instalații de ultimă generație care vor accelera nivelul de productivitate, sisteme avansate de proiectare și prototipare 3D.  


„Noul Centru TGA de la Craiova, unic în regiune, va crește semnificativ capacitatea de cercetare – dezvoltare și inovație a României în industria aerospațială, precum și de colaborare a României în marile proiecte de cercetare ale Uniunii Europene. Centrul este localizat într-o zonă puternic industrială, care va beneficia atât de sinergiile create de această noua dezvoltare, cât și de un număr de peste 300 de locuri de muncă generate la nivel local,” declară Cătălin Nae, Director General I.N.C.A.S.

Construcția proiectului începe în luna septembrie a.c. și va fi predată Beneficiarului anul viitor, în acest moment fiind în curs de finalizare proiectul tehnic de execuție. Implementarea proiectului de finanțare va dura până la sfarșitul anului 2023.   

Proiectul de construcție are la bază principii și tehnologii sustenabile actuale, asigurând atât eficiența energetică a clădirilor, sănătatea și siguranța ocupanților, optimizarea costurilor, minimizarea impactului asupra mediului sau optimizarea potențialului locației. Spre exemplu, acesta este unul dintre puținele proiecte de investiții publice care integrează sistemul BMS – Building Management System, un sistem specific clădirilor de ultimă generație care permite monitorizarea și eficientizarea consumului de energie, pentru a evita risipa inutilă de resurse în exploatarea clădirii”, declară Ing. Mirela Hărmănescu, COO, Head of Engineering & Technical Dept. în cadrul MASTERBUILD.

Bazat pe principiile Industry 4.0, Centrul TGA de la Craiova accelerează capacitatea de cercetare -dezvoltare aplicativă pentru industria aerospaţială, ca o componentă de bază a infrastructurii unice de cercetare a I.N.C.A.S.. De asemenea, acesta va asigura mediul de valorificare a potenţialului inovativ asociat dezvoltărilor tehnologice de tip «green» în domeniul aerospaţial.

Centrul de Tehnologii Aerospațiale TGA răspunde unei nevoi reale la nivelul industriei din România, în care capacitatea de a dezvolta/maturiza și de a valida tehnologii de tip «green» pentru Domeniul Aerospațial este esențială în contextul promovării sectorului aerospaţial ca domeniu de «smart specialisation» și asigurarea competitivității acestui sector industrial. Proiectul creează premisele participării în parteneriate Europene de anvergură, deschide oportunităţi de colaborare în diverse proiecte ale programelor CS2 (Clean Sky 2) si Horizon 2020 şi implicit creşterea implicării României în cercetarea Europeană.

Proiectul de construcție a fost câștigat în urma unei licitații publice anunțate în luna aprilie 2021, de către asocierea dintre companiile MASTERBUILD – General Contractor & Developer (companie de construcții și dezvoltare specializată în construcții industriale și logistice) Hit & Cold – companie specializată în instalații și Oopy Arhitectură. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3006 / 7917
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...