ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KMG International a donat echipamente în valoare de 65.000 lei Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa

14 Iunie 2019   |   AGERPRES

Echipamentul va fi inaugurat în decursul acestei luni şi va intra la scurt timp în funcţiune. O campanie de donat sânge va fi desfăşurată în rafinăria Petromidia, cu ocazia acestei donaţii.

 
 
KMG International a donat echipament nou în valoare de 65.000 lei pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, ce va contribui la creşterea capacităţii tehnice a unităţii medicale.

"În 2018, pe durata celebrării Centenarului Marii Uniri, am promis comunităţilor din Constanţa că vom continua să ne implicăm şi să îmbunătăţim calitatea vieţii în regiune. De aceea, sprijinul nostru pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, o instituţie medicală care salvează vieţi zilnic, a devenit prioritar pentru noi şi pentru întreaga comunitate. Ne bucurăm că avem ocazia să contribuim la această cauză atât de importantă", a declarat Alexey Golovin, vicepreşedintele al Grupului KMG International.


Printre echipamentele donate se numără un agitator de trombocite şi un hemomixer pentru recoltarea sângelui total, aparate indispensabile pentru un centru de transfuzii sanguine, menite să contribuie la asigurarea conformităţii activităţilor de transfuzie sanguină efectuate de centru.

"Centrul nostru are un rol esenţial în salvarea pacienţilor ce au nevoie urgentă de transfuzii sanguine. Nevoia de sânge este o constantă în sistemul de sănătate. Donaţia făcută de KMG International va creşte capacitatea tehnică a centrului de transfuzii şi va contribui la creşterea calităţii şi securităţii componentelor sanguine pe care le furnizăm spitalelor", a afirmat Alina Mirella Dobrotă, director al Centrului Regional de Transfuzii Constanţa.

Echipamentul va fi inaugurat în decursul acestei luni şi va intra la scurt timp în funcţiune. O campanie de donat sânge va fi desfăşurată în rafinăria Petromidia, cu ocazia acestei donaţii.

Primul centru de colectare şi conservare sânge din Constanţa a fost înfiinţat în 1955. Din 1992, a devenit instituţie sanitară publică cu personalitate juridică, numită Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa. Centrul s-a dezvoltat progresiv, devenind o instituţie-reper pentru domeniul transfuziilor sanguine, dar şi una dintre cele mai importante instituţii medicale din judeţ. În prezent, o medie de 50 de unităţi de sânge sunt procesate zilnic în această unitate medicală, obţinându-se până la 10 componente sanguine diferite, fiecare cu propriile cerinţe de conservare.

Laboratoarele centrului deţin echipament automatizat ce permite testarea tuturor unităţilor colectate rapid, în cadrul unui program adaptat nevoilor spitalelor, asigurând un timp minim de producţie de 6 până la maximum 24 ore între colectarea sângelui şi validarea finală a componentelor sanguine, ce sunt pregătite pentru a fi distribuite către cele 14 spitale din judeţul Constanţa.

De peste 10 ani, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa organizează activităţi de recoltare a sângelui în diferite localităţi din judeţul Constanţa, pentru a fi mai aproape de comunităţile din diferite zone şi a le oferi ocazia să doneze, în ciuda faptului că locuiesc la o distanţă considerabilă de sediul centrului. Începând cu anul 2000, centrul a colectat anual peste 10.000 de pungi de la donatorii din regiune. În 2018, au fost colectate 13.118 pungi.

KMG International a investit, de peste 10 ani, peste 4 milioane dolari în sistemul de sănătate public. Investiţiile în sectorul medical vizat modernizarea şi furnizarea de echipament către 60 de unităţi medicale din întreagă ţara.

Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti - cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 - dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4 / 31894
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dentons primește opt distincții în cadrul galei Europe Women in Business Law Awards
Există viață și după orele de muncă în firmele de avocați din prima linie? Teea Eliade, avocat de Life Sciences, după ce a renunțat la viața din București și s-a apucat de programare: Manipularea și dorința de a trece peste și prin orice pentru a-ți atinge scopurile, volumul de muncă, munca peste program, neremunerată, și lipsa de respect pentru timpul personal au dus la decizia mea de a părăsi avocatura
LegiTeam: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen is recruiting lawyer | Banking & Finance
LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyers with experience in Real Estate
MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman a asistat Nederlandse MKB la achiziția companiei IT BusyMachines. Echipă de 9 avocați, coordonată de partenerii Alina Popescu și Dana Rădulescu, implicată în proiect
Alina Stăvaru devine Partener la RTPR Allen & Overy. Promovare din interior, o premieră pentru firma de avocați
Ţuca Zbârcea & Asociaţii scapă Federația de Fotbal de pretențiile de 300 mil. E ale clubului FC Craiova
Cum văd avocații Dentons evoluția practicii de Capital Markets, pe o piață în care companiile cu acționariat preponderent străin se finanțează din surse interne grupului din care fac parte, iar cele cu capital românesc nu au încă o cultură a pieței de capital. Rețeta succesului include abordările personalizate, cu elemente de creativitate și inovație
Bondoc si Asociații is expanding its team. Four open positions
Clifford Chance Badea și PNSA, în ‘bucla locală’ a unei finanțări de 134 mil. € acordate de IFC și o instituție financiară italiană grupului care deține în România fabrica de roți auto din Drăgășani. Ce avocați au coordonat proiectul
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ cu privire la caracterul „oneros” al relației dintre fiscal și penal, respectiv al limitelor caracterului „devolutiv” al contestației administrative
Cu ce gânduri pornesc la drum fondatoarele firmei SIMION & BACIU | “Ne dorim clienți dornici de dezvoltare și proiecte interesante. ‘Cel mai bun’ ideal este exact ce ai acum; și idealul se va dezvolta în timp, odată cu noi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...