ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KMGI vrea să extindă reţeaua de benzinării în România. Profit net de 86 de mil. $, în 2018

07 Februarie 2019   |   AGERPRES

Volumul produselor finite obţinute în cadrul celor trei unităţi de producţie ale KMGI din România (rafinăriile Petromidia şi Vega, precum şi complexul petrochimic) a atins un nivel record de 5,8 milioane de tone.

 
 
Profitul operaţional al Grupului KMG International (KMGI) în România a atins 249,7 milioane de dolari în anul 2018, iar profitul net a depăşit 86 de milioane de dolari, conform rezultatelor neauditate transmise miercuri de KMGI Bursei de Valori Bucureşti.

"În conformitate cu datele contabilităţii de gestiune, în anul 2018 Grupul KMGI a înregistrat rezultate operationale şi financiare pozitive. Astfel, în conformitate cu rezultatele neauditate ale contabilităţii de gestiune, profitul operaţional (EBITDA) a atins nivelul de 249,7 milioane dolari SUA, iar indicatorul profitului net a constituit 86 milioane dolari SUA. În acelaşi timp, principalul indicator al activităţii KMGI în perioada de raportare a fost stabilirea noilor recorduri de producţie pe toate segmentele de activitate - rafinărie, vânzare cu amănuntul şi trading. Principalii vectori operaţionali au fost majorarea volumelor de procesare a materiilor prime şi obţinere a produselor finite, precum şi creşterea semnificativă a vânzărilor de produse petroliere în România şi în regiune", se arată în comunicatul grupului.


Potrivit sursei citate, volumul total de materii prime procesate în 2018 în Rafinăria Petromidia, cel mai mare activ al Grupului şi una dintre unităţile de procesare ale ţiţeiului cele mai moderne din punct de vedere tehnologic în regiunea Mării Negre, a fost de 5,9 milioane de tone, cu 1 milioane de tone peste volumul planificat şi reprezintă cel mai înalt nivel de prelucrare pe parcursul întregii istorii de 40 de ani de funcţionare a rafinăriei.

Volumul produselor finite obţinute în cadrul celor trei unităţi de producţie ale KMGI din România (rafinăriile Petromidia şi Vega, precum şi complexul petrochimic) a atins un nivel record de 5,8 milioane de tone. Conform rezultatelor obţinute în 2018, volumul produselor petroliere finite (benzină, motorină şi combustibil de aviaţie) a fost în creştere, noi maxime fiind atinse în producţia principalelor produse petrochimice - polipropilenă, bitum şi hexan, se precizează în document.

"O creştere semnificativă a vânzărilor a fost înregistrată pe segmentul comerţului cu amănuntul. Vânzările cu ridicata şi cu amănuntul pe canalele interne şi externe în perioada de raportare s-au ridicat la 3,35 milioane de tone, ceea ce reprezintă cu 59.000 tone mai mult decât în 2017 şi cu 1,25 milioane de tone mai mult decât în 2012. În acelaşi timp, profitul obţinut din vânzarea cu amănuntul a produselor nepetroliere a atins cifra de 21 de milioane de dolari SUA, ceea ce înseamnă cu 28% mai mult decât anul trecut (6,3 milioane de dolari SUA) şi de peste două ori mai mult decât în 2012", potrivit datelor furnizate de Grupul KMGI.

De asemenea, exporturile materiilor prime şi produselor petroliere comercializate pe canalele de trading au ajuns la 14,9 milioane de tone, cu 2,7 milioane de tone mai mult decât rezultatul din 2017, precum şi cu 10,3 milioane de tone mai mult decât în 2012. Marja de profit realizată din tranzacţiile cu terţe părţi a atins suma de 48,1 milioane de dolari SUA, cu 16,7 milioane dolari SUA mai mult decât în 2017 şi de aproape trei ori mai mult (17,9 milioane de dolari SUA) decât în 2012.

"În anul 2018, activitatea operaţională a KMG International s-a desfăşurat în deplină conformitate cu planurile stabilite şi Strategia Grupului, aprobată la începutul anului. În ceea ce priveşte indicatorii de producţie principali, anul trecut a fost cel mai bun din cei peste 10 ani de când Compania Naţională KazMunayGas a dobândit calitatea de proprietar al KMGI. În termen mediu, ne propunem să dublăm indicatorul profitului net, să continuăm implementarea strategiei CN KazMunayGas de extindere a prezenţei pe piaţa internaţională şi, în consecinţă, creşterea valorii pentru acţionari a întregului Grup de companii KMG", a spus Zhanat Tussupbekov, CEO KMG International.

În 2018, în cadrul proiectelor de extindere a reţelei regionale de distribuţie carburanţi din România, Moldova, Bulgaria şi Georgia, au fost deschise circa 200 de noi puncte de alimentare carburanţi (inclusiv benzinării, staţii mobile Expres şi baze interne).

În 2019, KMGI intenţionează să înceapă implementarea proiectelor pentru construirea unei centrale de cogenerare pe platforma rafinăriei 'Petromidia', precum şi extinderea reţelei de benzinării în România, principala piaţă de desfăşurare a activităţii.

"Se preconizează că aceste proiecte de infrastructură, care vizează îmbunătăţirea sustenabilităţii financiare şi profitabilităţii Grupului, vor fi implementate în cadrul Fondului de investiţii kazah-român. În plus, în curs de desfăşurare sunt proiectele de digitalizare integrată a rafinăriei şi extindere a capacităţilor logistice ale unităţii de producţie. În total, în următorii 5 ani, compania intenţionează să implementeze aproximativ 100 de proiecte legate de domeniul IT pe toate direcţiile de activitate", se mai arată în document.

'KMG International N.V.' deţinută 100% de 'KazMunayGas' este o companie petrolieră internaţională integrată, care desfăşoară operaţiuni în domeniile rafinare, vânzare de produse petroliere, furnizare de servicii industriale pe 11 pieţe de bază. Reţeaua de benzinării a companiei este formată din peste 1.100 de puncte de alimentare în Georgia, Bulgaria, Moldova şi România, unde Grupul deţine două rafinării - Petromidia din Năvodari şi Vega din Ploieşti, precum şi complexul petrochimic. Activitatea principală a companiei este concentrată în regiunea Mării Negre.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7795 / 7939
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...