ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Maravela|Asociații a asistat cumpărătorul în tranzacția prin care americanii de la Precision for Medicine se extind în regiune

13 Noiembrie 2018   |   Bogdan Alexandru

În această achiziție, Maravela | Asociații a lucrat îndeaproape cu firma de avocatură internațională Bird & Bird.

 
 
Firma de avocați Maravela | Asociații a acordat asistență companiei Precision for Medicine, parte a Precision Medicine Group, în legătură cu aspectele legate de legislația românească a achiziției Argint International. Valoarea tranzacției desfășurată în mai multe jurisdicții nu a fost comunicată, dar este estimată la câteva zeci de milioane de euro.

Prin preluarea concurenţilor de la Argint International, compania Precision for Medicine îşi face intrarea pe piaţa din Europa Centrală şi de Sud-Est, ambele companii fiind active pe piaţa de studii clinice. Tranzacția are impact şi pe plan local, întrucât Argint International era activă în România prin firma Argint International Clinical Research And Development Services SRL.


În această achiziție, Maravela | Asociații a lucrat îndeaproape cu firma de avocatură internațională Bird & Bird, care a coordonat întreaga tranzacție prin biroul din Londra. Maravela | Asociații a acordat asistență pe toate aspectele legate de jurisdicția românească, inclusiv due diligence, redactarea și negocierea documentelor tranzacției, aspectele legate de dreptul muncii, precum și în unele aspecte post-finalizare.

Partenerul Dana Rădulescu a coordonat echipa implicată în achiziția Argint International, asistată de Daniel Alexie (Senior Associate), Irina Radu (Senior Associate) și Magda Grigore (Associate). Aspectele legate de ocuparea forței de muncă au fost coordonate de partenerul Alexandra Rîmbu.

Cu încă o tranzacție transfrontalieră complexă și valoroasă încheiată, ne bucurăm să ne consolidăm poziția de actor important în peisajul fuziunilor și achizițiilor din sectorul sănătății. Suntem mândri că am fost aleși de către Bird & Bird pentru jurisdicția românească și suntem fericiți că am fost implicați în această achiziție semnificativă.
Dana Rădulescu, Partener al Maravela|Asociații

Fairmount Partners
, o bancă de investiții de renume mondial în domeniul serviciilor farmaceutice, a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv pentru Argint International.

Precision for Medicine este parte din Precision Medicine Group, care are peste 1.450 de angajaţi în 25 birouri din the SUA, Canada, şi Europe. 

“Achiziţia este parte a planului Precision de a se extinde la nivel global, iar datorită acestei mutări compania are acum birouri la Edinburgh, Paris, Berlin, Geneva, Budapesta, Bucureşti, Bratislava şi Belgrad”, au spus oficialii noii companii.
Echipa extinsă, expertiza şi noile birouri vor oferi grupului Precision posibilitatea de a-şi extinde prezenţa şi de a avea acces la investigaţii şi pacienţi din Europa Centrală şi de Sud-Est pentru studiile de oncologie, boli rare şi cardiovasculare, adaugă ei.

Argint International este o firmă fondată în 2006, cu sediul în Budapesta, care se ocupa de studii clinice pentru companii biotech mici şi medii. Compania activa pe 25 de pieţe cu peste 600 de birouri de investigaţii. Argint International avea o prezență puternică în Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Serbia.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 575 / 31542
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
The Lawyer European Awards 2019: Zamfirescu Racoți & Partners are cea mai bună echipă de litigii din Europa
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...