ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Maravela|Asociații a asistat cumpărătorul în tranzacția prin care americanii de la Precision for Medicine se extind în regiune

13 Noiembrie 2018   |   Bogdan Alexandru

În această achiziție, Maravela | Asociații a lucrat îndeaproape cu firma de avocatură internațională Bird & Bird.

 
 
Firma de avocați Maravela | Asociații a acordat asistență companiei Precision for Medicine, parte a Precision Medicine Group, în legătură cu aspectele legate de legislația românească a achiziției Argint International. Valoarea tranzacției desfășurată în mai multe jurisdicții nu a fost comunicată, dar este estimată la câteva zeci de milioane de euro.

Prin preluarea concurenţilor de la Argint International, compania Precision for Medicine îşi face intrarea pe piaţa din Europa Centrală şi de Sud-Est, ambele companii fiind active pe piaţa de studii clinice. Tranzacția are impact şi pe plan local, întrucât Argint International era activă în România prin firma Argint International Clinical Research And Development Services SRL.


În această achiziție, Maravela | Asociații a lucrat îndeaproape cu firma de avocatură internațională Bird & Bird, care a coordonat întreaga tranzacție prin biroul din Londra. Maravela | Asociații a acordat asistență pe toate aspectele legate de jurisdicția românească, inclusiv due diligence, redactarea și negocierea documentelor tranzacției, aspectele legate de dreptul muncii, precum și în unele aspecte post-finalizare.

Partenerul Dana Rădulescu a coordonat echipa implicată în achiziția Argint International, asistată de Daniel Alexie (Senior Associate), Irina Radu (Senior Associate) și Magda Grigore (Associate). Aspectele legate de ocuparea forței de muncă au fost coordonate de partenerul Alexandra Rîmbu.

Cu încă o tranzacție transfrontalieră complexă și valoroasă încheiată, ne bucurăm să ne consolidăm poziția de actor important în peisajul fuziunilor și achizițiilor din sectorul sănătății. Suntem mândri că am fost aleși de către Bird & Bird pentru jurisdicția românească și suntem fericiți că am fost implicați în această achiziție semnificativă.
Dana Rădulescu, Partener al Maravela|Asociații

Fairmount Partners
, o bancă de investiții de renume mondial în domeniul serviciilor farmaceutice, a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv pentru Argint International.

Precision for Medicine este parte din Precision Medicine Group, care are peste 1.450 de angajaţi în 25 birouri din the SUA, Canada, şi Europe. 

“Achiziţia este parte a planului Precision de a se extinde la nivel global, iar datorită acestei mutări compania are acum birouri la Edinburgh, Paris, Berlin, Geneva, Budapesta, Bucureşti, Bratislava şi Belgrad”, au spus oficialii noii companii.
Echipa extinsă, expertiza şi noile birouri vor oferi grupului Precision posibilitatea de a-şi extinde prezenţa şi de a avea acces la investigaţii şi pacienţi din Europa Centrală şi de Sud-Est pentru studiile de oncologie, boli rare şi cardiovasculare, adaugă ei.

Argint International este o firmă fondată în 2006, cu sediul în Budapesta, care se ocupa de studii clinice pentru companii biotech mici şi medii. Compania activa pe 25 de pieţe cu peste 600 de birouri de investigaţii. Argint International avea o prezență puternică în Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Serbia.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 289 / 31256
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
„The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...