ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MOL Group reduce nivelul cheltuielilor de capital şi operaţionale

08 Aprilie 2020   |   AGERPRES

Potrivit reprezentanţilor grupului, cheltuielile operaţionale şi de capital vor fi reduse pentru a conserva numerarul şi pentru a permite Mol să gestioneze perioadele dificile, chiar şi în cazul unei crize de durată mai lungă.

 
 
MOL îşi revizuieşte ţinta orientativă privind indicatorul EBITDA, câştigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare, pentru 2020, şi reduce nivelul cheltuielilor de capital şi operaţionale, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

Totodată, grupul implementează măsuri sanitare, de siguranţă, operaţionale şi financiare, ca răspuns la pandemia COVID-19 şi situaţia economică actuală.

"Grupul MOL pune în aplicare măsuri nu doar pentru atenuarea impactului situaţiei actuale asupra grupului, dar şi pentru a putea ieşi mai puternic din această criză. Compania se concentrează pe protejarea sănătăţii şi siguranţei angajaţilor săi, ajustarea operaţiunilor pentru a minimiza răspândirea COVID-19 şi adaptarea volumelor de producţie la cererea modificată a pieţei", se menţionează în comunicat.


Potrivit reprezentanţilor grupului, cheltuielile operaţionale şi de capital vor fi reduse pentru a conserva numerarul şi pentru a permite Mol să gestioneze perioadele dificile, chiar şi în cazul unei crize de durată mai lungă.

"Adaptându-se constant la situaţia în continuă schimbare, MOL a implementat diferite acţiuni şi a creat noi soluţii în ultimele săptămâni pentru a reduce riscul de infecţie în rândul angajaţilor şi clienţilor. Aceste măsuri preventive şi de precauţie afectează operaţiunile de retail, upstream şi downstream, deoarece sprijină distanţarea socială, sporesc conştientizarea importanţei igienei şi includ furnizarea de echipamente de protecţie colegilor noştri, modificarea procedurilor privind schimbul de ture în toate facilităţile de producţie şi perimetrele de explorare ale grupului, implementarea testelor în domeniile operaţionale cheie şi trecerea la lucrul de acasă, acolo unde este posibil.", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, măsurile de urgenţă luate de guvernele din ţările unde MOL are operaţiuni în contextul pandemiei COVID-19 au dus la blocarea parţială sau completă a activităţilor sociale, încetinind în mod semnificativ activitatea economică în pieţele-cheie ale companiei din ECE.

Astfel, pentru a-şi menţine capacitatea de rezistenţă, grupul MOL şi-a actualizat ţintele orientative privind performanţa financiară şi operaţională.

Mol a decis, printre altele, revizuirea ţintei orientative privind indicatorul EBITDA pentru 2020, reducerea cheltuielilor de capital cu cel puţin 25% până la mai puţin de 1,5 miliarde dolari în 2020, ca urmare a unei revizuiri proiect cu proiect, cu scopul de a amâna investiţiile neesenţiale, precum şi derularea unei analize cuprinzătoare a cheltuielilor operaţionale cu scopul conservarea numerarului, din cauza incertitudinilor cu privire la durata şi impactul pandemiei coronavirusului, a volatilităţii extreme a mediului extern şi a cererii imprevizibile.

Grupul Mol este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Grupul are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5908 / 7941
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...