ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Noile clădiri de birouri au generat peste 50% din business-ul ELCO în 2018

27 Februarie 2019   |   BizLawyer

Principalele segmente de business pentru brandul german ELCO sunt atât construcțiile office noi, cât și proiectele de reabilitare.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România

 
 
Potrivit reprezentanților ELCO, brandul german de cazane industriale aflat în portofoliul Ariston Thermo Group, peste 50% din business-ul înregistrat anul anterior a fost generat de proiectele desfășurate în zonele office și industrială. Conform segmentării pe regiuni a cererii, cele mai multe echipamente livrate s-au înregistrat în București și sudul țării, urmate de regiunile Banat și Transilvania.

Majoritatea cererilor pentru soluțiile de încălzire ELCO provin din zona de clădiri comerciale, respectiv imobile de birouri, centre comerciale și spații logistice. Totodată, analizele companiei arată o creștere a investițiilor pe aceste segmente, determinate de intrarea pe piața locală a numeroase companii internaționale. Așadar, reprezentanții companiei mizează  în continuare pe o dezvoltare organică a cererii, determinată de cerințele pieței și, odată cu diversificarea acesteia, pe extinderea portofoliului de produse. 


Principalele segmente de business pentru brandul german ELCO sunt atât construcțiile office noi, cât și proiectele de reabilitare. Astfel, unul dintre cele mai importante proiecte desfășurate anul trecut de ELCO a fost înlocuirea echipamentelor de încălzire pentru una dintre cele mai mari bănci din România, ce a presupus schimbarea sistemelor de încălzire a 250 de filiale și înlocuirea acestora cu echipamente cu eficiență energetică ridicată.

„Acest proiect a reprezentat o mare provocare pentru noi, întrucât a implicat eforturi susținute, pe o perioadă mai mare de timp și la nivel național, unde ELCO si partenerii săi s-au implicat pe tot parcursul procesului, de la proiectare, la instalare și service. Am reușit, așadar, să finalizăm cu succes înlocuirea unor echipamente de încălzire uzate, de mari dimensiuni, ce se aflau în clădiri vechi, cu noi cazane de ultimă generație. Printre avantajele noastre în acest sens s-au regăsit modularitatea cazanelor și amprenta mică la sol, ce au facilitat întregul proces de execuție”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Anul 2018 a însemnat, de asemenea, și continuarea unor proiecte începute în 2017, precum The Bridge – Clădirea 2, cu echipamente de încălzire ce însumează peste 800 kW sau Global Worth  - Campus 2, unde cazanele Elco produc peste 1.000 kW.

„Continuarea parteneriatelor cu dezvoltatorii unora dintre cele mai mari construcții de tip office din România, The Bridge Clădirea 1 și 2 sau Campus 1 și 2,  ne confirmă că soluțiile de încălzire ale brandului german ELCO întrunesc cele mai importante așteptări ale clienților noștri. Astfel, la mai puțin de 2 ani de la lansarea pe piața din România, ELCO deține în portofoliu unele dintre proiectele de referință din zona de clădiri noi, iar planurile noastre pe anul în curs vizează proiecte de aceeași amploare ”, a adăugat Cătălin Drăguleanu.

Alte proiecte reprezentative pentru companie în 2018 sunt Day Tower, cu o suprafață de 12.000 mp și un necesar de 1100 kW,  depozitul logistic Altex, din Dragomirești Vale, cu o suprafață de cca. 90.000 mp și un necesar de 1700 kW sau hala de producție SuinProd din Iași, cu un total de 2.200 kW. Cel mai solicitat model de cazan în condensare ELCO în 2018 a fost Trigon XL, care beneficiază de construcție modulară, greutate și dimensiuni reduse, făcând din acest echipament un cazan potrivit pentru toate aplicațiile comerciale.
 
Zona de sud, cele mai numeroase cereri pe segmentul de clădiri office

Potrivit segmentării pe regiuni a cererii, zona de sud, în special Capitala, a generat cel mai mare număr de proiecte ELCO în anul trecut, înregistrând un procent de 42% din total, majoritar pe zona office. Regiunile Transilvania și Banat, unde s-au realizat atât proiecte noi, cât și reabilitări/modernizări ale vechilor cazane, înregistrează 39%. Totodată, regiunea Moldova se remarcă printr-o cerere crescută pe segmentul industrial, unde ELCO a livrat 19% din totalul proiectelor, în intervalul menționat.
 
Potrivit reprezentanților ELCO, piața cazanelor comerciale se află într-o continuă creștere în ultimii ani, datorită cererii construcțiilor noi, dar și înlocuirilor de cazane de generație mai veche. Conform estimărilor, cererea de aplicații comerciale a înregistrat anul trecut o evoluție de circa 20%, iar tendința de creștere se va păstra și în 2019. Totodată, în contextul în care piața locală de construcții noi comerciale este formată integral din sisteme proprii de încălzire, eficiența echipamentelor utilizate va face diferența între producători, completează specialiștii ELCO.

În plus, printre tendințele pieței de profil, care se vor remarca în acest an, se numără automatizarea și controlul tot mai ridicat al soluțiilor de încălzire comerciale, posibil datorită tehnologiilor din ce în ce mai avansate de care dispun acestea, precum și integrarea acestora cu restul echipamentelor din clădire. Totodată, se remarcă interesul crescut pentru „clădirile verzi”, respectiv dobândirea certificatelor de evaluare a performanțelor energetice (ex. BREEAM), categorie în care cazanele în condensare ELCO se integrează datorită nivelului ridicat de eficiență energetică.

ELCO, subsidiară a Ariston Thermo Group începând cu anul 2001, a fost fondată în 1928 şi reprezintă una dintre principalele mărci germane pentru soluţii de încălzire colective şi comerciale. Compania oferă soluţii de încălzire excelente pentru renovare, modernizare şi clădiri noi, cu aplicaţii ce variază de la apartamente, la complexe comerciale şi fabrici industriale mari, având peste 1,7 milioane de sisteme de încălzire instalate în Europa.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 7710 / 7947
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
    MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
    LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
    LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
    LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
    Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
    Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
    LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
    Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
    SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...